Stenhuggaren

by Camillla Läckbergg | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9137129449 Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Björkhagen, Stockholm Sweden on 5/1/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Monday, May 1, 2006
När en av Fjällbackas hummerfiskare hittar en liten flicka drunknad, tror man först att hon dött av en olyckshändelse. Men obduktionen visar att hon har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt flickan inomhus, klätt på henne och kastat henne i havet. Men vem kan ha velat 7-åriga Sara så illa? Och varför?
Patrik Hedström blir tillsammans med sina kolleger på Tanumshede polisstation återigen indragen i en komplicerad mordutredning. Han är nybliven pappa till en dotter och hans sambo Erica har drabbats av en lätt depression. Patrik försöker ställa upp så gott han kan, men känner sig skulmedvetet tacksam över möjligheten att fly in i arbetet.
Men mordutredningen blir en av de svåraste utmaningar han ställts inför. Mordoffret är inte bara ett oskyldigt barn utan dessutom dotter till en av Ericas väninnor som nyss flyttat tillbaka till Fjällbacka. När Patrik intervjuar hennes anhöriga kommer det fram att Sara var ett svårt barn - hon var överaktiv, aggressiv och hade fått diagnosen damp. Hennes familjs problem förvärras av att de ännu inte fått någon egen bostad utan tvingas bo hos mormodern.
Under utredningens gång visar det sig att många i Saras närmaste omgivning bär på hemligheter. Bakom Fjällbackas idylliska fasad döljer sig en annan verklighet - med grannfejder, familjekonflikter och barnporrhärvor.
Spåren leder åt ett håll, men till skillnad från sina kolleger känner sig Patrik vilseledd. Det är någonting som inte stämmer, och han anar att man måste gräva mycket djupare för att förstå de motiv som ligger bakom en liten flickas död.
Innan han lyckats övertyga sina kolleger om att gåtans lösning ligger i det förflutna är ytterligare en person på väg att mista livet?


Journal Entry 2 by wingPanzeranziwing from Göteborg, Västergötland Sweden on Sunday, November 19, 2006
Fick denna på Bokmässan i Örebro och började lyssna på den på bussen hem!

Journal Entry 3 by wingPanzeranziwing from Göteborg, Västergötland Sweden on Sunday, November 26, 2006
Nu har jag lyssnat färdigt! Det var en spännande deckare. Jag tycker om deckare med flera misstänkta och när handlingen utspelar sig i flera tidsplan. Det enda jag kände som störande, som egentligen inte hade med handligen att göra och som luktar cliff-hanger till nästa bok, var de kapitlen om Ericas syster Anna. De hade inte så mycket i den här boken att göra, tycker inte jag.

Journal Entry 4 by wingPanzeranziwing from Göteborg, Västergötland Sweden on Thursday, November 30, 2006
Nu åker boken ut på en stråle!

Alvhyttan
elis-fromSweden
Lesehest
notnot
Intrycksflikka
Kikkoman
ullid

Journal Entry 5 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Tuesday, December 5, 2006
Den här boken kom med posten idag, perfekt timing, jag behöver lite lyssnargodis. Tack Panzeranzi för att du skickade den!

Journal Entry 6 by Alvhyttan from Nora, Västmanland Sweden on Sunday, December 10, 2006
En bra deckare! Jag tycker också, precis som Panzeranzi, att det är bra när där finns många misstänkta i en deckare, men jag tyckte nog att det var väldigt många udda personligheter i den här boken.

Jag skickar boken till elis-fromSweden inom de närmaste dagarna.

Postad den 12 december.

Journal Entry 7 by wingelis-fromSwedenwing from Stenstorp, Västergötland Sweden on Wednesday, December 13, 2006
Idag hade jag skatter i min brevlåda. Passade väldigt bra med en ljudbok då jag kom hem tidigare från jobbet för att putsa fönster. Jag lärde mig att ljudbok fungerar utmärkt att putsa fönster och städa (ej dammsuga :-)) till. Kanske blir en ny passion. Lyssnade nästan klart på två skivor, så nu är det bara elva kvar... Tack deepswamp som registrerat boken, Tack Panzeranzi som startade en bokstårle och Tack Alvhyttan som la porto på att skicka den till mig.

Journal Entry 8 by wingelis-fromSwedenwing from Stenstorp, Västergötland Sweden on Tuesday, December 26, 2006
Nu äntligen har jag hunnit lyssna klart på Stenhuggaren så nu åker den vidare till Lesehest. (Postad 26 december.) Jag uppskattade historien även om den emellanåt var lite omständlig när man långt tidigare förstod sammanhangen. Har inte tidigare läst något av Camilla Läckberg. Ska bli intressant att läsa något själv och se vd man får för uppfattning. Får väl ta nästa bok så man får reda på hur det går för Erikas syster Anna.

Journal Entry 9 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Thursday, December 28, 2006
Denne gleder meg til. Skal begynne åhøre på den allerede i dag :)
Takk allesammen!!

Kosa meg med denne boka, leser sjelden krim; men denne var virkelig spennende!!


Journal Entry 10 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Tuesday, January 9, 2007
Hurra, enda en ny, spennende lybok! Gleder meg til å starte på denne. Takk til LESEHEST som leverte den videre til meg, til Panzeranzi som startet strålen, og til Deepswamp som skaffet lydboken i utgangspunktet!

Journal Entry 11 by notnot from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Monday, January 22, 2007
Ble ferdig med boken i dag. Den var spennende og til tider ble jeg helt oppslukt av den. Jeg syns også, i likhet med mange andre her, at det er bra med en krimroman med mange mistenkte; det blir spennende helt til siste CD! Miljøet i boken er bra beskrevet, men jeg kan også være enig i at det kan være noe usannsynlig at det er så mange spesielle personer/misbrukere/misbrukte/osv. samlet på ett brett, men det fins vel faktisk eksempler i den virkelige verden på tilsvarende miljøer.
Alt i alt syns jeg boken var vel verdt å lytte til! Sender den videre til Intrycksflikka i morgen 23.1, med ønske om en god lyttestund!

Journal Entry 12 by intry from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, February 6, 2007
Tack för bokringen! Boken väntade mig på posten efter en promenad i kylan. Ser fram emot att lyssna på den. Har också planer att lyssna på Isprinsessan som ljudbok, men denna nu!

Journal Entry 13 by intry from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, April 16, 2007
Jätteledsen över att jag haft ringen så länge som jag haft den. Skäms!

Skickar PM till kikkoman för att få ljudboken skickad vidare. Har ännu inte lyssnat den,men gjort en version tillmp3, så att jag kan lyssna och uppdaterar här när jag är färdiglyssnad. Igen, ledsen för attjag dröjt!

Journal Entry 14 by Kikkoman from Göteborg, Västergötland Sweden on Monday, May 14, 2007
Nu har jag fått Stenhuggaren. Tyvärr har inte heller jag tid att lyssna just nu. Skickar vidare den till Natteb med retur till mig när hon lyssnat klart.

Journal Entry 15 by Natteb from Göteborg, Västergötland Sweden on Tuesday, May 22, 2007
Tyvärr samma inläsare som "Nobelstestamente". Då gjorde hon mig galen. Men ville ändå lyssna klart då boken handlar om Fjällbacka med omgivningar.

Boken har nu kommit tillbaka till Kikkoman

Journal Entry 16 by Kikkoman from Göteborg, Västergötland Sweden on Sunday, October 28, 2007
Nu äntligen har jag lyssnat klart. Boken var bättre än vad jag tycker många andra läckeberg böcker. Jag tror detta beror på att det var mer fokus på Patrik än Erika och Anna. Brukar tycka kapitlen om Erika och/eller Anna är tjatiga. Katarina Ewerlöf gillar jag tyvärr inte som inläsare. Tycker hon låter tillgjord och har för mycket konstpauser i sitt läsande. Det blir för teatraliskt för min smak. Nu ska boken få åka till Ullid.

Journal Entry 17 by Kikkoman at Sucré-salé Creperie in Göteborg, Västergötland Sweden on Tuesday, June 22, 2010

Released 14 yrs ago (6/22/2010 UTC) at Sucré-salé Creperie in Göteborg, Västergötland Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Boken föll i glömska eftersom jag aldrig fick tag i Ullid så nu får den istället ge sig ut och resa utan ett bestämt mål. Tar med den på bookcrossingfika.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.