Myöhempien aikojen pyhiä

by Juha Itkonen | Literature & Fiction |
ISBN: 9524596342 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/15/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
12 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 15, 2006
Pidin sen verran Itkosen uudemmasta kirjasta Anna minun rakastaa enemmän, että päätin hankkia tämän esikoispokkarin. Kirja on saanut Kalevi Jäntin palkinnon 2003 ja ollut Finlandia-ehdokkaana samana vuonna.
Takakannesta:
"Kaksi mormoninuorukaista saapuu Salt Lake Citystä lähetystyöhön Suomeen. Viikosta toiseen David ja Mark kiertävät polkupyörillään hiljaista pikkukaupunkia, joka hylkii heitä kuin tautia. Tiivis yhteiselämä hiertää, Mark pyrkii kaikessa niskan päälle. Davidilla on takanaan tuskallinen menetys, ja kun usko, toivo ja rakkaus tulevat lihaksi naapurin Emman hahmossa, hauras mieli järkkyy. Millainen Jumala voi määrätä yhden ihmisen kannettavaksi tällaisen syyllisyyden taakan? Kuinka monta kertaa on pyydettävä anteeksi saadakseen luvan rakastaa?"

TBR-pinoon nt aluksi, katsotaan, mitä sen jälkeen.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 20, 2006
Mielenkiintoinen lukukokemus, häkellyttävällä tavalla erilaisia maailmoja kuvaava kuin "Anna minun rakastaa enemmän". Samanlaisuus liittyi lähinnä siihen käsittämättömään perehtymiseen siihen aihemaailmaan, mistä Itkonen kirjoittaa. Tässä kirjassa se tarkoitti perehtymistä mormonien maailmaan. Vakuuttavaa! Mielenkiintoisesti Itkonen tarkasteli myös tätä kotimaatamme ja sen ihmisiä ulkomailta tulevien nuorukaisten silmin.
Taidan säilyttää kirjan, mutta lainaan toki mielelläni ja ringinkin voisi jossain kohti järjestää...


EDIT 12.05.2006
Tarjolla kirjarinkiin!

Rinkiin ovat ilmoittautuneet:
1) tintti (Jyväskylä)
2) aava (Jyväskylä)
3) Webekhet (Oulu)
4) Becky77 (Pori)
5) sininen (Mikkeli)
6) em64 (Tampere)
7) chrisim (Tampere)
8)lukutoukka (Tampere)

EDIT 23.07.2006
Tämä kirja on, surullista kyllä, kadoksissa. Kirja on lähtenyt Jyväskylästä jo ennen juhannusta postissa Ouluun, mutta Webekhet vastasi kyselyyni, ettei ole saanut sitä. Olen iloinen siitä, että ehdin itse sen lukea, ja jyväskyläläiset myös, mutta tosi pahoillani siitä, jos kirja ei nyt muita rinkiläisiä tavoita. Yritän toiveikkaasti ajatella, että kirja ilmestyy vielä jostain jatkamaan matkaansa...

EDIT 11.11.2006
Kirja on ikävästi juuttunut pohjoisen suunnalle, mutta olen sitä sieltä "hätistellyt" liikkeelle eteenpäin!

Journal Entry 3 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 23, 2006
Kirja on saapunut minulle ja olen jo alkanut lukemaankin sitä. Kiitos lukutuolille ringin järjestämisestä!

Journal Entry 4 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 28, 2006
Itkonen kirjoittaa äärimmäisen sujuvaa ja helppolukuista, mutta silti vivahteikasta ja kaunista tekstiä. Tätäkin kirjaa luin ihan ahmimalla. Anna minun rakastaa enemmän -kirjan aihepiiri oli lähempänä sydäntäni kuin nämä mormoninuorukaisten seikkailut, mutta tästäkin kirjasta pidin kovasti. Enpä tiennyt tätä ennen mormoneista juuri mitään, vaikka naapurirapussa asuu muutama amerikkalaispoika, joita olen pukeutumisen perusteella arvellut mormoneiksi.

Annan kirjan aavalle seuraavassa tapaamisessa.

Journal Entry 5 by aava from Dals-Ed, Västergötland Sweden on Friday, June 09, 2006
Sain kirjan tänään Tintiltä. Yritän lukea sen nopeasti, että ehdin vielä saada sen eteenpäin ennen lomallelähtöä.

---
edit 14.6

Juuri ennen kuin sain tämän kirjan näin kaksi mormonipoikaa. He näyttivät juuri siltä kuin kuvitella voisi:tummissa puvuissaan ja valkoisissa paidoissaan moitteettomia, vieraita. Itkosen kirjassa kuva kääntyy toisinpäin. Vieraita on suomalaisen pikkukaupungin ihmiset ja koko suomalainen yhteiskunta ja kulttuuri jossa uskonto on työnnetty niin taka-alalle kuin mahdollista.

Aivan loistavaa tekstiä Itkonen kirjoittaa. Enpä ihmettele Finlandia-ehdokkuutta. Paitsi vierauden teemaa, kirjassa kulkee myös vahvasti syyllisyyden ja yksinäisyyden tunteet ja kalpeana varjona pieni rakkauden mahdollisuus.

Hieno kirja. Nyt olen virittänyt itselleni suuret odotukset Anna mnun rakastaa enemmän-kirjaa kohtaan ja kappas,tämä rinkikirja on juuri itselläni lukupinossa seuraavana :)

Kiitos lukutuoli tästä. Kirja on jo matkalla Ouluun. Hyviä lukuhetkiä kirjan parissa Webekhet!

Journal Entry 6 by Webekhet from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, July 25, 2006
Sain lauantaina siskoltani, jonka luo kirja tuli.

Journal Entry 7 by Becky77 from Pori, Satakunta Finland on Sunday, November 19, 2006
Myöhempien aikojen pyhät tuli minulle monien vaiheiden jälkeen Oulusta. Onneksi tuli!
Todella vaikuttava kirja. Olen ollut kiinnostunut eri uskonnoista jo ennen tätä, lukukokemuksiini kuuluu mm Jehovantodistajien Suuri kirja, jossa neuvotaan elämään "oikein". Tämä kurkistus mormonien elämään herätti mielenkiintoani entisestään myös Myöhempien aikojen pyhien uskontoa kohtaan. Sellainen kirkko löytyy myös minun kotikaupungistani, mutta enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, miten he elävät.

Davidin ja Emman rakkaustarina on todella surullista luettavaa. Samoin kirjan henkilöiden kokemukset elämästä, yksinäisyydestä. Odotan todella pääseväni lukemaan Itkosta myöhemminkin.

Nyt kirja on lähdössä jatkamaan rinkiä, seuraavaksi siniselle Mikkeliin.

Journal Entry 8 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Saturday, December 09, 2006
kirja on nyt mikkelissä, kiitos becky 77 lähettämisestä ja hauskasta joulukortista, joka sai hymyilemään...

Journal Entry 9 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Monday, December 18, 2006
kylläpä kirjan tarina alkoi ankeasti ja ahdistavasti. itkosen kieli oli kuitenkin sujuvaa, nautittavaa ja helppoa lukea ja paikoin hauskaakin, niin että jatkoin lukemista ja tuo ahdistuksen sietokin kasvoi.

kirjan aihe on epätavallinen, ahdistuksen nostaa esiin näiden mormonipoikien (ajattelun)vapauden puute; ei saa tehdä, ei saa ajatella. kaikki vähänkin tavanomaisesta poikkeva on katsottava synniksi -tai ainakin niin pitää epäillä, kunnes saa asian tarkistettua. itseään ja toista pitää koko ajan vahtia.

mormoniuskonnon lakihenkisyys tulee selkeästi esiin. kun elää ja tekee oikein ja on vahva uskossaan, on pyhä ja pelastuu. miten tässä uskonnossa käy heikoille? missä on armo?

kokonaisuudessaan hyvä lukukokemus.

postitan kirjan jouluksi em64:lle tampereelle.

Journal Entry 10 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 20, 2006
Kirja odotteli minua eilen postilaatikossa. Kiva, sain uutta luettavaa jouluksi (ei sillä etteikö Mt TBR ole ihan riittävän korkea tyydyttääkseen joulun ajan lukemistarpeen...).

Journal Entry 11 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 02, 2007
Itkosen tekstiä on nautinto lukea, se nappaa mukaansa jännittävällä tavalla. Tarina kyllä oli aika ankea ja edelliset lukijat ovatkin varsin osuvasti kirjaa luonnehtineet. Minua vaan hieman häiritsi se, että kaikkien elämä oli enemmän tai vähemmän huonossa jamassa. Ystävälläni on tapana käyttää tietynlaisista kurjista elämänkohtaloista termiä "sirkkeliin kompastuneet sotaorvot" ja valitettavasti jossain vaiheessa tuo mielikuva tuli turhankin vahvasti etualalle. Kirjassa sentään oli aika monta henkilöä, joten olisin jo tilastollisesti odottanut, että joukkoon olisi mahtunut edes yksi, joka olisi ollut edes 75% elämäänsä tyytyväinen. Toisaalta kirjassa tuli vahvasti esiin se, että mikä tahansa aate liian kirjaimellisesti otettuna tuo siihen uskovalle paljon tuskaa - siis jos uskaltaa ajatella omilla aivoillaan ja epäillä.

Kirja matkaa seuraavaksi chrisimille seuraavassa kuukausimiitissä.

Journal Entry 12 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 05, 2007
Sain eilen tapaamisessa, kiitos! Lisäksi sain lukuaikaakin kun olen ringin viimeinen.

4.2. Palautan kirjan tänään lukutuolille "torttutapaamisessa".

Pidin todella paljon lukemastani. Tarina soljui eteenpäin kaikesta surusta ja epätoivosta huolimatta. Davidin herkkyys ja epävarmuus oli todella hienosti kuvattu. Ja koko tarina vaan loksahti kohdalleen, onnettomista ihmiskohtaloista huolimatta. Lopun avoimuus vaan jäi askarruttamaan, miten loppulause jäi noin kesken?

Journal Entry 13 by Lukutoukka from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 04, 2007
Heips!

Sain tämän Chrisimin luona. Annan tämän takaisin Lukutuolille, kunhan olen ensin lukenut tämän. Kiitos lainasta! :)

Journal Entry 14 by Lukutoukka from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 10, 2007
Pidin kirjasta. Mielestäni yhteisön sisäisiä kiistoja oli kuvattu hyvin tavallaan tiivistämällä ne kahteen ihmiseen, joista toinen oli enemmän yhteisön arvojen epäilijä ja toinen arvoihin ja sääntöihin mukautuja. Samantyyppisiä kiistojahan voi periaatteessa löytyä vaikka taloyhtiöstä, mutta tässä ne olivat mormoniyhteisön sisäisiä ja koskivat siten myös mormoniyhteisön arvoja ja oppeja.

Loppu ei muuten ollut ihan niin avoin kuin vielä torttutapaamisessa luulimme, lopusta nimittäin puuttui vajaa 30 sivua. ;) Oikea sivumäärä olisi muistaakseni 295. Luin kirjan viimeiset sivut kirjastonkirjasta, ja hieman avoimeksi loppu tosin jäi siinäkin. :)

Journal Entry 15 by Lukutoukka from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 11, 2007
Kirja palautuu lukutuolille mahdollisimman pian. :)

Journal Entry 16 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 08, 2007
Illan BC-miitissä kirja palautui minulle, naistenpäivän kunniaksi kotona odotti poikien hankkima naistenpäiväkukkanen:)
Olen ihan nolona,kun en itse ollut huomannut kirjan viimeisten sivujen puuttumista - eivät kai ne kesken matkankaan ole voineet kadota ?! Onneksi moni muukaan ei ollut huomannut. Aion ottaa yhteyttä Loisto-pokkareihin, ja kerjätä uutta kappaletta tilalle. Jos saan, voin lainata halukkaille loppuosankin sivut luettavaksi ;)

Journal Entry 17 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 13, 2007
Täytyy ihan laittaa Loisto-pokkareita kiittelevä jälkikommentti tänne tiedoksi: posti toi tänään pahoittelukirjeen, ja sen kera uuden kappaleen tätä kirjaa, jossa on nyt ne puuttuvat n. 30 viimeistä sivua mukana :) Lisäksi paketista löytyi lohdutukseksi Risto Isomäen kirja Sarasvatin hiekkaa, joka onkin sopivasti jäänyt lukematta!
Halukkaat saavat siis loppusivutkin vielä luettavakseen :)
Nyt olen eettisen ongelman edessä: voinko vapauttaa tuon pikkuisen puutteellisen kappaleen villisti? Ei kai sitä voi tuhotakaan?

#########

EDIT 16.03.2007
Päädyin kuitenkin tuhoamaan puutteellisen kappaleen, ja siirrän tämän entisen BCID-numeron uuteen, viattomaan kirjakappaleeseen.

Journal Entry 18 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 09, 2008
Tämä Itkosen rinki on jo päättynyt, mutta Helsingin valtakunnallisilla BookCrossing -kesäpäivillä haastateltavana ollut sympaattinen Itkonen herätti kiinnostusta, ja niinpä kirja lähtee käymään Tampereella ainakin Cazfilla ja Myntillä. Odotan palautavaksi takaisin aikanaan. Toimitan kirjan (joka on muuten kustantajan lähettämä uudenuutukainen kirjakappale rinkinä kiertäneen viallisen tilalle) seuraavassa miitissä, jossa nähdään.

EDIT100608 Myös chireliä kiinnostaa.
EDIT II 100608 Kemppukin ilmaisi lukuhalukkuutta.

Eli uusi paikallinen minirinki olisi seuraava:
-cazfi
-myntti
-chirel
-kemppu

Journal Entry 19 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 01, 2008
Sain kirjan tänään miitissä. En olisi ollut ihan vielä rinkivuorossa, mutta kun muita rinkiin osallistujia ei tällä kertaa ollut miitissä paikalla. [Edit. Jaa, olipas Kemppu kyllä paikalla.]

Journal Entry 20 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 14, 2008
Lukiessa heräsi ajatuksia vähän yhdestä sun toisestakin asiasta, mutta kun en silloin kirjannut ylös, niin en oikein muista, mistä suunnittelin kirjoittavani tähän journal entryyn. Saatte siis tyytyä ympäripyöreään höpinään. David oli sympaattinen hahmo, jonka näkökulmasta saattoi ihmetellä suomalaista elämänmenoa. Vaikka aika monelle ihmiselle olikin tapahtunut jotakin ikävää, minulle ei tullut silti tuota em64:n mainitsemaa "sirkkeliin kompastuneet sotaorvot" -vaikutelmaa. Elämä ei ole yksinkertaista, ja jokainen tekee ratkaisujaan ja ponnistaa niiden eväiden perusteella, mitä on elämäänsä matkan varrella saanut, ja välillä on hyvä miettiä asioita uudelleen.

Otan kirjan miittiin mukaan. Eiköhän siellä joku minirinkiläisistä ole paikalla.

Journal Entry 21 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 14, 2008
Olin paikalla ja sain kirjan. Kiitoksia!

Journal Entry 22 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 21, 2008
Itkosen teksti on tottavie sujuvaa, luin tämän kirjan kokonaisuudessaan eilen. Nyt olen lukenut kaikki Itkosen romaanit ja huomaan, että pidin tästä eniten. Aihe oli ainakin kiinnostavan erikoinen, tiedän nyt itsekin mormoneista paljon enemmän kuin ennen. Mormoneista ja enemmän tai vähemmän fanaattisesta uskonnollisuudesta voisin sanoa paljonkin, mutta taidan jättää väliin näin kirja-arvostelussa.
David oli henkilönä todella hyvin rakennettu ja Itkonen peilasi häntä ansiokkaasti erityisesti Markiin. Tarina oli kieltämättä surullinen, mutta sellaisena erittäin hyvä. Antaisin kirjalle 9 tähteä, mutta kirjan lopun takia päädyin vähentämään yhden tähden. Joskus avoimet loput ovat hyviä, mutta tämä kirja tuntui päättyvän kesken.

Journal Entry 23 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 27, 2008
Kirja päätyi minulle kuin muita rinkiläisiä ei ollut paikalla. Halusin lukea kirjan loputkin sivut ;)

8.10. Kirja jäi jumittamaan minun hyllyyni, anteeksi! En päässyt suunnitelmieni mukaisesti aiempiin miitteihin, joten nyt vasta saan kirjan toimitettua eteenpäin.

Journal Entry 24 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 09, 2008
Kirja on taas vaihteeksi minun hallussani (jos vaikka satun näkemään cazfia ennen seuraavaa miittiä).

Journal Entry 25 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 14, 2008
Kirja siirtyi konjakkimiitissä haltuuni. Kiitos.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.