De snelweg naar de verlichting

by Isabel Losada | Biographies & Memoirs |
ISBN: 902253054X Global Overview for this book
Registered by Binebal of Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on 3/26/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, March 26, 2006
De Britse actrice, tv-producente en moeder van een tienerdochter stelt zich voor als 'koffieverslaafde, scepticus en allergisch voor alle vormen van sport'. Gewapend met een flinke dosis nieuwsgierigheid begeeft zij zich in de grillige wereld van de New Age-cursussen. Van 'verander je leven nu', tai chi, het ontdekken van 'de godin in jezelf', tot tantristische seks of een 'woedeworkshop' - geen belevenis is Losada te dol om 'verlichting' te vinden, wat voor haar een compleet, rijk en gelukkig leven leiden betekent. Met de onbevooroordeelde, oneerbiedige en vooral humoristische beschrijving van haar ervaringen biedt het boek zowel herkenningsmateriaal voor cursisten als een eenvoudige handleiding voor mensen die nog onbekend zijn met de ook in Nederland florerende 'verlichtingsindustrie'. Met cursusadviezen en -verwijzingen incl. boektitels, telefoon en (E-mail)adressen in Nederland en Belgie, Groot-Brittannie en de V.S. Omslag in blauw, rood en paars met voorop een lachende boeddha en mediterende vrouw op diens schoot en achterop een foto van Losada.


Ik heb het boek nu uitgelezen en ik vond het een super boek. Ik heb er om gelachen en ik heb informatie gekregen over deze "wereld" die ik helemaal niet ken. In één adem uitgelezen ondanks het lachen!

Dit boek wordt een ring:

Smitjes
malagan
hadazah
koekiebak
janna2
violoncellix
barbje
dutch-flybaby

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Saturday, May 20, 2006
Het boek lag vandaag in de bus. Binebal bedankt voor het sturen.
Ga het zo snel mogelijk lezen, zodat het weer verder kan reizen.

Journal Entry 3 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, June 20, 2006
Ik kon niet goed in het boek komen, maar heb het toch helemaal uitgelezen.
Het is totaal niet mijn wereld. Heb af en toe wel gelachen om de dingen die ze allemaal doet om zichelf te "vinden", maar zou zoiets zelf denk ik nooit ondernemen.
Zodra ik het adres van malagan heb reist het boek verder.

Journal Entry 4 by wingsmitjeswing at on Saturday, June 24, 2006

Released 15 yrs ago (6/25/2006 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Neem het morgen mee naar de meeting in Castricum en geef het boek dan door aan Malagan

Journal Entry 5 by wingmalaganwing from Zutphen, Gelderland Netherlands on Sunday, June 25, 2006
Vandaag op de meeting gekregen van de Smitjes. Ik ben benieuwd!

Journal Entry 6 by wingmalaganwing from Zutphen, Gelderland Netherlands on Monday, July 3, 2006
In het weekend uitgelezen. Gemakkelijk te lezen en heel aardig geschreven. Het geeft inderdaad een goed beeld van de Snelweg naar de verlichting, hoewel het ook lijkt te gaan om een zoektocht naar een partner.
Het boek gaat door naar hadazahJournal Entry 7 by wingmalaganwing at Post Office in Book Relay, A Book Relay -- Controlled Releases on Tuesday, July 11, 2006

Released 15 yrs ago (7/11/2006 UTC) at Post Office in Book Relay, A Book Relay -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Dit boek gaat vandaag op de post naar hadazah. Veel leesplezier!

Journal Entry 8 by hadazah from Nieuwehorne, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, July 12, 2006
geweldig! heb tijden niet zo gelachen om een boek,leuk geschreven,verteld.
ben veel wijzer geworden over bepaalde onderwerpen,maar weet nog niet zeker of ik zoiets zou durven ondernemen. in iedergeval bedankt voor het mogen lezen van dit lachwekkende boek. hij gaat weer verder op reis...

Released 14 yrs ago (8/2/2006 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

onderweg naar koekiebak

Journal Entry 10 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, August 3, 2006
Vandaag ontvangen! Dank voor het opsturen, Hadazah.

Journal Entry 11 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, August 28, 2006
Wat een heerlijk boek! Ik vond het zeer vermakelijk, het las als een trein en ik heb er hier en daar ook nog wat van opgestoken! Bedankt dat ik mee mocht lezen Binebal.
Tijdens de Castricummeeting in september zal ik het boek aan Janna2 geven. Het boek begint een beetje uit elkaar te vallen, helaas...

Journal Entry 12 by janna2 from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, September 20, 2006
Tijdens de meeting gekregen van Koekiebak.
Ben erg benieuwd, zal het voorzichtig lezen (zie entry van Koekeiebak).
Dank je wel Binebal en Koekiebak.

Journal Entry 13 by janna2 from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, October 17, 2006
Ik heb me zeer geamuseerd met het boek. Het bevestigt me wel in de mening dat dit soort cursussen niets voor mij is. (Ik ben dan ook niet op zoek naar een man, dat scheelt waarschijnlijk :-)))).)
Jammer dat alleen de Engelse adressen gegeven worden en de uitgever niet de moeite genomen heeft naar equivalenten in Nederland te zoeken, met de verwijzing naar Onkruid en Koorddanser maakt-ie zich er makkeljk vanaf.
Voorzichtig lezen is geboden i.v.m. de desintegratie.

Binebal, bedankt voor het ringen!


Journal Entry 14 by wingvioloncellixwing on Tuesday, October 24, 2006
Dank je janna2, het boek is goed aangekomen met een prachtige passende kaart.
Wat een ontzettend vermakelijk boek tot nu toe! Ik ben nu bijna op de helft. Zo te zien ben ik de eerste van de ringdeelnemers die wel eens iets geprobeerd heeft van de hier beschreven cursuswereld. Erg herkenbaar en grappig.

Journal Entry 15 by wingvioloncellixwing on Tuesday, October 31, 2006
...en het boek is alweer uit. Een goed geslaagd boek. Isabel Losada weet een goed evenwicht te vinden in haar beschrijvingen van cursussen persoonlijke ontwikkeling en andere wegen naar 'verlichting'. Ze wordt nergens cynisch (zoals journalistieke beschrijvingen van andere spirituele stromingen dan het christendom in dagblad Trouw bv. wel vaak zijn), maar neemt ook niet alles zo vreselijk serieus, zichzelf al helemaal niet.

Journal Entry 16 by wingvioloncellixwing on Friday, December 1, 2006
Mrs. Violoncellix-Guitarrix: Een van de leukste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik heb veel ervaring met dit soort trainingen en geef ze zelf ook. Des te groter het feest der herkenning! Losada gooit zich er helemaal in, of het nu een engelenworkshop is of een astrologieconsult. Maar haar humor weet ze de gehele tijd op een hoog peil te houden, prachtig.

Het herkenbaarst vind ik de moeizame integratie van de geleerde spirituele inzichten in het dagelijks leven. Telkens komt Losada helemaal in de wolken terug en een maand later zit ze gewoon weer in haar eigen oude gedragspatronen en wereldlijk geworstel. Dat ken ik ook zo goed, dus fijn om te lezen dat het haar ook nauwelijks lukt om de verlichting thuis vol te houden.

Meesterlijk boek, ik ga proberen het aan te schaffen om al mijn naar verlichting strevende vrienden te amuseren. Helaas laat de lijm van de rug wat los, waardoor je sommige delen als losse velletjes moet lezen. Maar goed, wie verlichting nastreeft stoort zich natuurlijk niet aan zo'n zuiver materieel bezwaar....


Journal Entry 17 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, December 6, 2006
Het boek is hier veilig aangekomen. Na jullie vrolijke entries krijg ik erg veel zin om met een kop thee op de bank te kruipen en me in dit boek te storten! (maar eersteven King uitlezen en de ABC uitdaging afmaken, haha).

Journal Entry 18 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, December 30, 2006
Heb me uitstekend vermaakt met dit boek! In één ruk uitgelezen, wat goed kon omdat ik toch ziekjes op de bank/in bed lag. Heerlijk boek om dan te lezen. Tegelijkertijd is het nog informatief ook. Een deel van deze wereld ken ik wel, andere dingen waren nieuw voor me. Maar vooral haar houding was verfrissend. :-) Ben benieuwd in hoeverre 'De zweefmolen' van Susan Smit hierop lijkt...

Journal Entry 19 by dutch-flybabe from Lent (gem. Nijmegen), Gelderland Netherlands on Wednesday, January 10, 2007
Het boek is er! Hij gaat even op de ringstapel. Ja..., die bestaat tegenwoordig ook al ;-) Ik ben de laatste in de rij, dus geen uitstel mogelijk. Er zijn nog 3 1/2 ringboeken voor dit boek, maar misschien kruipt 'ie wel een beetje voor aangezien ik op het randje zit van keelpijn/ziek zijn. Ik heb uit goede bron vernomen dat het daar een uitstekend boek voor is!
Nou snel 'submitten' voordat internet er weer uit ligt.

P.S. O jee, bladzijde 131 tot 166 liggen los in het boek. Zal ik een plakpoging doen, Binebal ? Of doe je dat liever zelf ?

Journal Entry 20 by dutch-flybabe from Lent (gem. Nijmegen), Gelderland Netherlands on Monday, February 5, 2007
Geinig boek vond ik dit. Interessant om over de verschillende workshops te lezen, herkenbaar het 'op een wolk' gevoel erna. Misschien leuk om een paar dingen te proberen als ik durf, je moet je wel durven open stellen en dat vind ik vaak eng.
Nederlandse vertaling van The Battersea Park Road to Enlightenment, ISBN-10: 0747553181. ISBN-13: 978-0747553182.
Ik heb Binebal een pm gestuurd met het aanbod om het boek mee te nemen naar de cursus boekbinden die ik volg. Onder begeleiding van de cursusleidster moet het mogelijk zijn dit boek te repareren. Ik wacht nog op antwoord.

Released 14 yrs ago (2/15/2007 UTC) at Handdelivered to fellow bookcrosser or friend in N/A, Netherlands -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:
Ik heb het boek gerepareerd en doe het vandaag bij Pebby72 in de brievenbus. Zij gaat zaterdag naar de bijeenkomst bij SylS en ik hoop dat SylS het weer door wil geven aan Binebal. Ik zal alle betrokkenen ook een pm sturen. Alvast bedankt iedereen!

Journal Entry 22 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, January 17, 2008
Dutch-Flybabe, wat heb je het boek prachtig gerepareerd! Echt mijn complimenten. Ik heb vandaag het boek gekregen van Syls. Ik was al aan het rondneuzen voordat Syl kwam en had al het een en ander in mijn mandje zitten... Ik kreeg net boek terug net nadat ik een ander boek van Isabel Losada had gepakt!! Toevallig hé. Dat boek heet Voor Tibet, met liefs! Ik weet niet wanneer ik het boek uit heb maar dan laat ik het zeker weer rond gaan!

Ik vond jullie entry´s leuk om te lezen!!!


Ik heb net ff via www.boekwinkeltjes.nl een ander boek van haar besteld: Op de fiets naar verlichting.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.