De hand van de schilder

by Wolfram Fleischhauer | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by mel723 of Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on 3/14/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by mel723 from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, March 14, 2006


Het plot lijkt relatief simpel: Gabrielle d'Estrées, de maîtresse van Henri/Hendrik de 4e (koning van Frankrijk aan het einde van de 16e eeuw) heeft van haar ‘lover’ de toezegging gekregen dat ze gaan trouwen, tegen de adviezen en wensen van alles en iedereen in. Een paar dagen voor het in heel Europa omstreden huwelijk sterft ze aan een mysterieuze, gruwelijke ziekte. Vanaf dat moment doen direct de verhalen over complotten de ronde.

Eeuwen later, in onze tijd, stuit een kunsthistoricus op een bizar schilderij van een anonieme schilder. Hij raakt geïntrigeerd door de afbeelding van de twee vrouwen in een badkuip en wat het achterliggende verhaal zou zijn. Zijn zoektocht brengt hem naar het einde van de 16e eeuw, Henri IV, zijn maîtresse en de complottheorieën die al 400 jaar af en toe opnieuw opduiken. Een gedeelte van het boek volg je de schilder van het bewuste doek, die een intrigerende rol in het geheel blijkt te spelen.

---------------------------------
Dit is een buzzboek. Zie www.buzzer.nl.

Journal Entry 2 by mel723 from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, April 23, 2006
Hoewel het af en toe wat langdradig is, is het toch de moeite waard om dit boek te lezen. De mysterie rond het onstaan van het schilderij wordt gaandeweg ontrafeld, in het heden en het verleden, en zuigt je vast in het boek.

Released 15 yrs ago (4/30/2006 UTC) at Tijdens de meeting aan de Ridder van Catsweg in Gouda, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Journal Entry 4 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, April 30, 2006
Uitgezocht op de meeting!

Journal Entry 5 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, September 21, 2006
Ik heb het boek wel uitgelezen, maar het kostte me wat moeite. Ik vond het erg verwarrend, door alle namen en politieke verwikkelingen. Was steeds de draad kwijt. :-) Toch weet het verhaal te boeien, genoeg in ieder geval om door te lezen. dat komt ook door de boeiende afwisseling van vorm en perspectief. Dat vond ik wel weer erg goed gevonden.

Ik was blij met het artikel-achtige stuk aan het einde. Dat zette een en ander nog even op een rijtje. Maar een echte aanrader vind ik het niet. (hooguit voor kunsthistorici).

Het idee om een wetenschappelijke ontdekking op deze manier te presenteren spreekt me wel erg aan trouwens. Leuk om het zo met een breed publiek te delen, in plaats van alleen met vakgenoten.

Het boek gaat waarschijnlijk naar OBCZGouda!

Journal Entry 6 by wingBarbjewing at Avifauna in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, October 26, 2006

Released 14 yrs ago (10/28/2006 UTC) at Avifauna in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Wordt losgelaten tijdens het jaarlijkse Mensa-Oktoberweekend...


Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden.

Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier!

Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (Barbje) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden. Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing.

Veel plezier!

Journal Entry 7 by rem_EDH-191100 on Saturday, November 4, 2006
Gevonden in Avifauna aan het einde van een heerlijk mensa oktoberweekeinde. Ik ben in middels begonnen met lezen en tnt boeit het boek me erg.

Released 14 yrs ago (11/13/2006 UTC) at Stayokay texel (Panorama) in Texel, buiten steden/dorpen, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ik vond het een geweldig boek! En laat het vrij op Texel. Ben benieuwd wie de volgende is!

Journal Entry 9 by wingAnonymousFinderwing on Thursday, November 23, 2006
Dit boek is gevonden in het Stayokay hostel op Texel. Het lag er al een tijdje totdat een van onze collega's het eens opensloeg en zag dat het van Bookcrossing komt. Heel leuk! Komt ook goed uit, want ik was zelf alweer op zoek naar een boek om te lezen. Het is er perfect druilerig weer voor.
Groeten vanaf Texel!!

CAUGHT IN DEN BURG, TEXEL NOORD-HOLLAND NETHERLANDS

Journal Entry 10 by mo1975 on Thursday, November 23, 2006
Dit boek is gevonden in het Stayokay hostel op Texel. Het lag er al een tijdje totdat een van onze collega's het eens opensloeg en zag dat het van Bookcrossing komt. Heel leuk! Komt ook goed uit, want ik was zelf alweer op zoek naar een boek om te lezen. Het is er perfect druilerig weer voor.
Groeten vanaf Texel!!

CAUGHT IN DEN BURG, TEXEL NOORD-HOLLAND NETHERLANDS

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.