De Koningin van Paramaribo

by Clark Accord | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by nawja of Hengelo, Overijssel Netherlands on 3/10/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by nawja from Hengelo, Overijssel Netherlands on Friday, March 10, 2006
'Wilhelmina Angelica Adriana Merian Rijburg (1902-1981) was vooral bekend onder haar ‘werknaam’ Maxi Linder - ze was een van Suriname’s beroemdste prostituees. Door zeelieden en soldaten uit Nederland werd ze liefkozend de ‘Koningin van de West’ genoemd, vanwege de overeenkomst tussen haar voornaam en die van de toenmalige koningin van Nederland. Ondanks het feit dat Maxi Linder bijna twee decennia geleden is overleden, doen er nog altijd de wildste verhalen over haar de ronde.

In zijn fascinerende roman De koningin van Paramaribo vertelt Clark Accord het meeslepende verhaal van de opkomst en ondergang van deze omstreden vrouw. Schaamteloos, welbespraakt, extravagant, onzelfzuchtig en motyo in hart en nieren, was Maxi al bij leven een legende. Ze wordt door een huisvriend verkracht op haar dertiende, beleeft haar topjaren als prostituee in de jaren dertig, wordt geïnterneerd in een kamp tijdens WO II, en glijdt in haar latere jaren af naar een bestaan vol afpersing, chantage, bedelarij en eenzaamheid. Ze sterft op troosteloze wijze, omringd door haar eenenvijftig honden...'

Wat een prachtig boek!!! Ik heb het zelf met zoveel plezier gelezen, dat ik er (als er genoeg mensen willen) een ray van maak...


Het boek gaat naar malagan, biba89, daarna naar powerhouse en dan naar wijntje ...

Journal Entry 2 by nawja from Hengelo, Overijssel Netherlands on Monday, July 03, 2006
Boek gaat nu (eindelijk!!!) onderweg naar malagan, was het al helemaal vergeten! Veel plezier ermee!

Journal Entry 3 by malagan from Arnhem, Gelderland Netherlands on Friday, July 07, 2006
Dit boek zat eergisteren al bij de post, vandaag dus echt tijd voor een ontvangstbevestiging. Dank je wel voor het verzenden! Het gaat even op het stapeltje ringboeken, maar ik hoop er binnenkort aan toe te komen.

Journal Entry 4 by malagan from Arnhem, Gelderland Netherlands on Friday, July 28, 2006
Het is vast een mooi boek, de schrijver kan heel bloemrijk schrijven, maar ik geef het na 60 bladzijden toch op. Op dit moment ligt mijn interesse niet zo bij verhalende romans. Ik ga biba89 om haar adres vragen en stuur het boek dan door.

Journal Entry 5 by malagan at Post Office in By Mail, A Book Relay -- Controlled Releases on Thursday, September 14, 2006

Released 12 yrs ago (9/13/2006 UTC) at Post Office in By Mail, A Book Relay -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op weg naar biba89

Journal Entry 6 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Thursday, September 14, 2006
De postbode legde deze net op de keukentafel. Ik ga er vlot aan beginnen.

Journal Entry 7 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Monday, September 18, 2006
Tsja. Ik doe mijn best om me niet te laten verleiden tot vooroordelen, zoals dat een make-up artist zich niet aan het auteurschap moet wagen. Lieve hemel, wat slecht geschreven. Niveau eerstejaars mavo, opstel Nederlands, les één: maak het verhaal levendig door het gebruik van bijvoeglijk naamwoorden en bijwoorden. Zoals deze: "Vervolgens weergalmden de klanken van zijn onvervalste tenor tegen de mahoniehouten muren." Of deze: "Met een kil hart trok ze zich terug in de beslotenheid van haar huis en wenste die gemene motyo in stilte het ergste toe."
Of "Zijn huid had de kleur van rijpe bananen en de dunne verzorgde snor op zijn bovenlip gaf zijn spitse gezicht iets van een roofdier, iets dat nog eens extra werd geaccentueerd door de rij gouden tanden die voor in zijn mond te zien waren toen zijn opvallend volle lippen zich omkrulden tot een sluwe glimlach..." enzovoorts, enzovoorts, bijna driehonderd bladzijden lang. Wat een ergernis. Niet goedgemaakt door de indrukken van Paramaribo en zijn geschiedenis, de reden waarom ik me voor deze ring had opgegeven.
Hij gaat door naar Powerhouse. Misschien leest zij er wel doorheen.

Journal Entry 8 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Monday, September 25, 2006
Dit boek is onderweg naar Powerhouse.

Journal Entry 9 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Friday, October 06, 2006
O, dear. net de entry van Biba gelezen, dat belooft wat. Ik ben niet goed in ergens doorheenlezen, lezen moet voor 't plezier, corvee vult mijn dagen toch al. Maar natuurlijk ga ik het proberen, ik ben erg nieuwsgierig naar het leven van betr. mevr. En ik ken Paramaribo een beetje dus hoop bekende plekken tegen te komen. Dank voor ringen en opsturen!

Journal Entry 10 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Friday, February 02, 2007
Ik kom er niet in, en dat ligt vast minder aan het boek dan aan mijn gehapsnaplees. Heb Wijntje om haar adres verzocht en zal het dus nu ten spoedigste doorsturen. Zwaai!

Journal Entry 11 by Wijntje from Hengelo, Overijssel Netherlands on Wednesday, February 21, 2007
Sorry, vergeten te melden dat het boek al binnen was! Bedankt voor het opsturen Powerhouse!

Heb het boek inmiddels uitgelezen en ik vond het erg mooi... blijkbaar ben ik daarin de enige, want de overige journal entry's zijn niet bepaald lovend, hahaha.
Tja, smaken verschillen en dat is maar goed ook.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.