Naiv.Super.

by Erlend Loe | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 5/29/2007
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, May 29, 2007
Bogens fortæller er 25 år. Han har to venner, en god og en gårlig. Og så har han en bror, der slår ham i kroket en dag, hvilket for alvor får ham i gang med at tænke over selve meningen med livet. Han opdager, at hverken han selv eller hans omgivelser er, som de burde være. Han fører lange lister over, hvad han har, og navnlig hvad han ikke har. Og det er listen over, hvad han ikke har, der er forurolignede. Han har for eksempel hverken en kæreste, en følelse af at tingene hænger sammen eller et vindende væsen.
Der er også problemer med tiden. Han bekymrer sig over det kosmologiske ragnarok, universets udvidelse og tidens relativitet - og så køber han sig et hammerbræt. Når uroen kommer over ham, banker han på det. Og ganske langsomt begynder hans eget universt at udvide sig.

Naiv.Super. er en enkel historie om meget komplicerede ting.


Om forfatteren:
Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterede i 1993 med romanen Tatt av kvinnen, og i 1995 udkom hans store gennembrudsroman Naiv.Super. Romanen blev oversat til en lang række sprog og udkom på dansk i 1999. Siden er der kommet yderligere tre romaner på dansk, nemlig Fakta om Finland i 2002; Doppler i 2004 og senest Volvo Lastvagnar i efteråret 2006.
Erlend Loe bor og arbejder i Oslo.

Anmeldelser:
"Det kræver sin forfatter at bevæge sig ind i den naivistiske genre, hvor det umiddelbare og barnlige udtryk let kammer over og bliver banalt. Det gør det ikke hos Erlend Loe. Han har skrevet en både morsom og enkelt fortælling om noget så komplceret som at skabe mening og sammenhæng i tilværelsen" Leon Jaurnow, Kristeligt Dagblad.

"Naiv.Super. kan læses som Loes muntre protest mod sin egen målrettede, køligt ironiske generation. En lille stor roman om at være tro mod den man var, da man var ti år gammel. Der er noget af barnet i stilen: Loes korte helsætninger har deres egent humor og oprigtighed." Michael Nielsen, Politiken.

Journal Entry 2 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, May 29, 2007
Jeg læste denne bog første gang for ca. 4 år siden, men husker den ikke rigtigt. Glæder mig til at genlæse den, nu hvor jeg er blevet så glad for Loes Doppler bøger.

Journal Entry 3 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Tuesday, July 10, 2007
Jeg synes rigtig godt om Loes univers og jeg synes både at bogen vækker tanker men også at den er så dejlig lettilgængelig at kombinationen bliver god ligesom i bøger som "Verden ifølge Garp" af John Irving og Winston Grooms "Forrest Gump".
Bogen ryger direkte ind i min private samling - men hvis du spørger pænt vil jeg gerne låne den ud.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.