Liberty

by Jakob Ejersbo | Mystery & Thrillers |
ISBN: 0752846329 Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 11/18/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Wednesday, November 18, 2009
Christian er søn af et dansk ægtepar, der bor og arbejder i Tanzania. Han føler sig meget overladt til sig selv, men bliver ven med Marcus, en sort dreng med en miserabel familiebaggrund, som arbejder for en svensk familie.
Vi følger skiftevis de to drenge gennem de ofte meget intense og voldsmme oplevelser, den afrikanske virkelighed udsætter dem for, en verden fyldt med modsætninger og konflikter i alle generationer og alle miljøer, hvor enhver er sin egen lykkes smed, og hvor sex og sygdom, død og alkohol er allestedsnærværende og spiller de dominerende roller.
De to drenges venskab vokser sig varmt og stærkt, men det går bedst, mens de er børn, og helt lykkeligt bliver det aldrig: Den hvide vil være sort, den sorte hvid - og efterhånden som de bliver ældre, vokser modsætningsforholdet mellem dem, ikke engang musikken kan mere holde dem sammen, de gensidige forventninger viser sig ikke at kunne honoreres.
Christian bliver sendt til Danmark, hvor han skal bo hos slægtninge i Aalborg, men han kan ikke finde sig til rette og ender med at rejse tilbage til Afrika. Men heller ikke her føler han sig hjemme mere - han hverken kan eller vil leve op til den rolle, han som hvid voksen skal påtage sig.

---
Nils havde købt bogen til mig, sådan uden videre. Det var en dejlig overraskelse, og jeg glæder mig til at læse bogen, da jeg var helt vild med de to foregående i trilogien.

Journal Entry 2 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Sunday, December 27, 2009
En fuldstændig fantastisk afslutning på Ejersbos Afrika-trilogi. Det har været spændende at læse Christians betragtninger, fordi han bliver eksemplet på den unge danskers oplevelse af livet i Tanzania. Modspillet med bogens anden hovedperson Marcus gør desuden hans betragtninger endnu mere fjerne fra den afrikanske virkelighed. Det er et utroligt kneb at vi også får samlet op på en masse personer fra trilogiens to første bøger. Jeg synes jeg kan blive ved med at komme i tanke om små ting fra bogen, og også at jeg kan bruge de erfaringer jeg har gjort mig under læsningen af bogen til at forholde mig til nyt man hører om Afrika.

Jeg vil varmt anbefale trilogien til alle - og det har jeg også gået og gjort på det sidste.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.