Låt den rätte komma in

Registered by Findabair of St. Hanshaugen bydel, Oslo fylke Norway on 2/11/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Findabair from St. Hanshaugen bydel, Oslo fylke Norway on Saturday, February 11, 2006
Jeg er veldig begeistret for vampyrbøker, og syntes derfor det var kjempespennende å finne en svensk vampyrbok som til og med er utgitt i 2005. Men jeg må si jeg ble skuffet. Det var særlig to ting ved boka jeg virkelig ikke likte:

For det første var den for depressiv-realistisk for meg. Persongalleriet besto hovedsaklig av voksne med alkoholproblemer og barn/ungdom med familieproblemer som enten ble mobbet eller var i ferd med å havne på kjøret. Også en pedofil mann. Jeg fikk inntrykk av at forfatteren ønsket å si noe om hvor forferdelig det er å være menneske. Jeg sier ikke at dystre, realistiske skildringer ikke kan ha noe for seg, men jeg blir ofte deprimert og sliten av å lese slike.

Vampyrelementet fremstår i hovedsak som et virkemiddel for å få frem dette budskapet om at ting er forferdelig, og blir bare i liten grad behandlet som noe interessant i seg selv. Når tolkningen av en allegori/et virkemiddel/bilde fremstår som så forfatterstyrt som her, mister jeg interessen.

For det andre var boka for ekkel, med beskrivelser av enkelte ting som rett og slett ble kvalmende.

Ikke en bok jeg anbefaler, for å si det mildt.

Journal Entry 2 by Findabair at on Saturday, May 13, 2006

Released 15 yrs ago (5/13/2006 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Gis bort til en venninne med vampyrinteresse, som forhåpentligvis vil like den bedre enn det jeg gjorde!

Journal Entry 3 by wingLeishaCamdenwing from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Tuesday, October 24, 2006
Denne boka fikk jeg av min venn Findabair som syntes den var fryktelig dårlig. Men jeg syntes den var fryktelig god! LOL! Jeg likte den kjempegodt, jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg. Og det verste er at jeg tror nesten at det nettopp var de tingene Findabair mislikte ved den som gjorde at jeg likte den ... :-D

Jeg syntes den er veldig godt skrevet og veldig spennende. Gripende, skjønt ikke slik at man blir rørt ... mer slik at man blir revet med i fortellingen. Jeg liker den så godt at jeg har tenkt å beholde den ... ! ;-)

Tusen takk, Findabair!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.