Zahir (in Finnish)

by Paulo Coelho | Literature & Fiction |
ISBN: 0060825219 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/13/2006
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 13, 2006
Tämäkin kirja pääsi ostoskoriin, kun poikkesin tänään kirjakaupassa. En ole vielä lukenut.
Takakannesta:
"Kuuluisa kirjailija huomaa yllättäen sotakirjeenvaihtajana toimineen vaimonsa Estherin kadonneen jälkiä jättämättä. Onko hän lähtenyt vapaasta tahdostaan vai onko hänet siepattu? Vaikka aika tuo kirjailijan elämään uuden rakkauden ja lisää mainetta ja kunniaa, kirjan päähenkilön mieltä painaa kaipaus. Ennen pitkää miehen halusta ymmärtää syy vaimon katoamiseen tulee hänelle pakkomielle. Siitä tulee hänelle Zahir."

EDIT 06.04.2006

Olen aikaisemmista lukemistani Coelhon kirjoista pitänyt, tästä kirjasta jäi ristiriitainen tunne. Ajoittain teksti tuntui ylifilosofoimiselta, ja jostain syystä ote herpaantui vähän väliä, jouduin "patistamaan" itseäni saadakseni luettua loppuun. Jotain ajateltavaa kuitenkin syttyi. Koska en siis osannut päättää, pidinkö vai en, päätin laittaa tämän kirjarinkiin. Mietin sen jälkeen, jätänkö hyllyyn vai en!

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 13, 2006
Kirjarinkiin olvat ilmoittautuneet:
1)kihaan (Vaasa)
2)Mergylien (Iisalmi)
3)hetku77 (Pirkkala)

Odottelen vielä mahdollisia uusia osallistujia, mutta päässee joskus pääsiäisen jälkeen matkaan!

Journal Entry 3 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Wednesday, April 19, 2006
Kiitos lukutuoli, löysin tämänkin kirjan eilen postilaatikostani, kahden muun rinkikirjan lisäksi! Muutama kirja on tällä hetkellä kesken, mutta yritän kuitenkin saada kirjan pian luettua ja ringissä eteenpäin.

Journal Entry 4 by wingkihaanwing from Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Wednesday, June 14, 2006
No niin, viimein sain kirjan luettua, anteeksi vain hitauteni. Mitäpä tuosta nyt sitten sanoisi... Jollain tasolla kirja oli pettymys. Se oli kyllä sinänsä oikein viihdyttävä, mutta mitenkään syvällisenä sitä en pitänyt. Tämä oli ensimmäinen lukemani Coelhon kirja ja minulla oli sellainen käsitys, että kirjansa ovat jotenkin erityisen filosofisia, mitä se nyt sitten tarkoittaakaan. No, ehkä en vain ehtinyt ja jaksanut keskittyä lukemiseen riittävästi. Kirjahyllyssä odottaa Alkemisti lukemista, saa nähdä, millainen kokemus se tulee olemaan.

Seuraavaksi vuoro sinulle, Mergylien! Pyrin postittamaan kirjan perjantaina. (postitettu 16.6.)

Journal Entry 5 by Mergylien from Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, June 22, 2006
Tällainen mukava yllätys löytyi maanantaina postilaatikosta.

29.6.2006

Minulla oli vähän samanlaisia ongelmia kuin lukutuolilla. Välillä piti pakottaa itsensä kahlaamaan eteenpäin. Toisaalta välillä teksti yllätti kauniilla kuvauksellaan. Kaiken kaikkiaan olen vähän pettynyt.

Kirja on tänään 20.7. lähtenyt seuraavalle lukijalle. Lomamatkan takia postittaminen vähän viivästyi.

Journal Entry 6 by winghetku77wing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, July 12, 2008
21.7.2006 Tämä tuli tänään postissa, kiitos Mergylien! Menee lukupinon hännille.

12.7.2008 Otin tämän mukaani kesämökille ja luin sen itseasiassa jo viime viikolla. Mielestäni Zahirissa liikuttiin vähän samoissa teemoissa kuten Alkemistissa, jonka luin vain kuukautta aiemmin. Tosin Zahirissa oli kyse enemmän elämän ja rakkauden ymmärtämisestä, kun taas Alkemissä unelmien toteuttamisesta - mutta siis joka tapauksessa onnellisuuden kannalta olennaisista asioista. Tästä syystä aluksi tuntui, että Zahir oli Alkemistin toistoa pitkän kaavan mukaan. Kuitenkin kirjan loppu jätti jotenkin sopusointuisen ja hyvän tunteen. Mielestäni kuitenki Coelho toimii lyhyempinä, tiivistetympinä tarinoina paremmin - Zahir tuntui vähän liian pitkitetyltä.

Journal Entry 7 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 29, 2008
Kirjarinki on päättynyt ja illan BC-tapaamisessa kahvila Hertassa sain kirjan mukaani kotiin. Kiitos osallistujille! Nyt kun olen ottanut aikaa ja etäisyyttä tähän Coelhon opukseen, olen kypsä antamaan sen jatkaa matkaansa, en koe tarvetta lukea sitä uudelleen tai säilyttää pysyväishyllyssäni.

Released 11 yrs ago (10/15/2008 UTC) at Kannonkosken kirjasto in Kannonkoski, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Tämä kirja vapautui syyslomareissulla kirjaston bookcrossing-vaihtopöytään!

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta, niin seuraavat linkit ovat avuksesi.
Bookcrossingista suomeksi: http://bookcrossingfinland.net/wiki/
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30Journal Entry 9 by wingAnonymousFinderwing on Sunday, March 01, 2009
Löysin kirjan jo kauan sitten, mutta en löytnyt kirjan ohjeita sen rekisteröimiseksi ja niin tämä hetki on hieman venähtänyt.

Nyt luin kirjan ja tykkäsin, vaikka alussa vaikuttikin aika puuduttavalta. Olen aiemmin lukenut pari Coelhon kirjaa, mutten oikein päässyt niihin "sisään". Tästä kuitenkin tykkäsin, tykkäsin syvistä ajatuksista ja pohdinnoista, siitä, että joku on päättänyt mennä tarinatasoa syvemmälle. Suosittelen.

CAUGHT IN JYVÄSKYLÄ KESKI-SUOMI SUOMI

Released 11 yrs ago (3/2/2009 UTC) at Savon ammattiopisto in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy opiston aulasta, vahtimestarin kopin läheltä.

Journal Entry 11 by wingAnonymousFinderwing on Thursday, March 05, 2009
Kirja löytyi työpaikkani aulasta.

CAUGHT IN KUOPIO POHJOIS-SAVO FINLAND

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.