punainen erokirja -kirjarinki

by Pirkko Saisio | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9510282375 Global Overview for this book
Registered by sininen of Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on 11/23/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, November 23, 2005
romaani -70 -luvusta, kiihkeän poliittisesta aikakaudesta, seksuaali-identiteetin ja kirjailijankutsumuksen löytymisestä.
finlandia -palkittu 2004.

hitaasti pureksittava, eikä sittenkään voi olla varma, että pystyy nielaisemaan.

edit 30.11.05:
tästä syntyi pieni kirjarinki, johon ovat ilmoittautuneet
-tintti jkylä
-lunatum oulu
-chrisim tre
-CatharinaL tre
-niksu hki
-dotdot hki
-ruzena hämeenlinna
muitakin mahtuu mukaan
lopuksi kirja palaa minulle
lukuiloa!

Journal Entry 2 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 05, 2005
Kirja tuli tänään postissa. Kiitokset siniselle!

Journal Entry 3 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 11, 2005
Pidin tästä kirjasta tosi paljon. Se on ensimmäinen lukemani Pirkko Saision kirja, mutta tämän perusteella haluan lukea lisää. Ihanan persoonallisesti kerrottu elämäntarina (tai osa siitä). Kappaleet ovat lyhyitä, joskus vain muutaman sanan mittaisia. Se tekee kirjasta helppo- ja nopealukuisen, ja tyyli sopii mielestäni mainiosti tällaiseen "muistelmateokseen" - niinhän ihmisen muisti toimii, mieleen palautuu pieniä pätkiä ja tunnelmia sieltä täältä vuosien varrelta. Hetkestä toiseen hyppimisestä huolimatta kerronta ei ole sekavaa, eikä punainen lanka katoa lukijalta missään vaiheessa. Kirja on myöskin hieno ajankuvaus 70-luvun Suomesta.

Mahtavaa. Antakaa minulle lisää Saisiota.

Kirja lähtee seuraavaksi Ouluun lunatumille.

Journal Entry 4 by winglunatumwing from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, December 20, 2005
Kirja kolahti eilen postilaatikkoon. Nyt vain lukemaan.

Journal Entry 5 by winglunatumwing from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, December 28, 2005
Sain kirjan luettua jo ennen joulua, mutta tietokoneelle pääsin vasta nyt.

En oikein tiedä, mitä sanoisin tästä kirjasta. Mukava sitä oli lukea, mutta nyt jälkikäteen en tiedä, mitä siitä jäi mieleen. Joka tapauksessa erittäin hyvä kirja, ja kirjoitustyyli varsinkin oli miellyttävä.

Kirja lähtee kulkemaan kohti seuraavaa lukijaa piakkoin.

Journal Entry 6 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 03, 2006
Kiitoksia Pohjoisen terveisistä! Punainen erokirja joutuu odottamaan lukuvuoroaan kun olen taas kerran kahminut itselleni muuta luettavaa.

Sain päätökseen 5.2.06. Pidin paljon lukemastani. Kieli oli haastavaa ja taiten aseteltua, mielestäni osa lukunautintoa oli myös sanojen fyysinen asettelu. Verevä teksti tenhosi, joten kertomukseen pystyi vaivatta uppoutumaan monella aika-akselilla tapahtuvasta huolimatta. Huimaa, rehellistä ja kauniin punnittua tekstiä oli ilo lukea. Luulen, että jossain vaiheessa hankin luettavakseni muutkin Saision omakohtaiset teokset.

Kirja menee seuraavaksi CatharinaL:lle, jonka toivottavasti tapaan tulevalla viikolla.

Journal Entry 7 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 08, 2006
Otan kirjan mukaan tämän illan tapaamiseen.

Journal Entry 8 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 08, 2006
Sain kirjan chrisimiltä äskeisessä miitissä. Kiitos! Saision teksti on tolkuttoman upeaa, ja tämäkin kirja on pitänyt jo kauan hankkia ja lukea; hienoa, että nyt tarjoutui tilaisuus päästä siitä nauttimaan ringin muodossa!

Journal Entry 9 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 09, 2006
Ihan sama. Täällä nähdään mitä halutaan.

Pakahduttavan häikäisevä kirja, jonka luin heti samana iltana/yönä. Lukiessa tuntui välillä, ettei pysty liikutukselta jatkamaan--mutta kädestäänkään ei kirjaa voinut laskea. Täydestä kympistä pisteen pudottivat vain muutamat yksityiskohdat (muistelmille pakollinen nimienpudottelu; miksi ihmeessä Jussi Parviainen mainittiin koko nimeltä?). Muuten chrisim taisikin jo viedä sanat suustani. Juovuttavan tyylikästä tekstiä.

Muistelmasarjan muut osat, Pienimmän yhteisen jaettavan ja Vastavalon, olen lukenut aiemmin. Niiden ansiosta minusta on Saisio-fani tullutkin.

****

[20.2.] Kirja lähtee tänään Niksulle.

Journal Entry 10 by wingNiksuwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 22, 2006
Kirja saapui eilen. Kiitos CatharinaL! Edellistä rinkikirjaa on jäljellä alle sata sivua. Aloitan tämän lukemisen sen jälkeen.

***EDIT 26.2: Sain luettua perjantaina mutta pääsin kiireisen viikonlopun takia vasta nyt koneelle. Myös minä pidin kirjasta. Kaunista tekstiä jota olisi mukava lukea toisen kerran kiireettä ja nautiskellen.

Jostain syystä olen aikaisemmin potenut suuria ennakkoluuloja tätä kirjaa kohtaan ja olen iloinen että voitin ne kuitenkin. Ja vielä että pidin kirjasta! Jälleen kerran tuskin olisin saanu luettua tätä ilman BC:tä. Kiitos siniselle ringin järjestämisestä.

Journal Entry 11 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 01, 2006
Kiitos siniselle lukumahdollisuudesta ja Niksulle kirjan toimittamisesta kuriirille. Kuriiri - siis mieheni - luuli saaneensa kustantajalta uuden kirjan ikiomaksi. Hän ei tullut huomanneeksi, että tämä kirja ei ole aivan uutuuskirja. Töistä tultuaan hän kaivoi kirjan kassistaan ja oli iloisesti hymyillen antamassa sitä minulle mukavaksi yllätyslahjaksi. No, mukavaahan nauru on, ja mukavaa oli saada myös tämä kirja. Hän sanoi, että paketti oli niin samannäköinen kuin kustantamojen paketit, että hän luuli kirjaa uudeksi. Hyvä, että ei jättänyt hyllyynsä. Hänelle kiitokset siitä.

Journal Entry 12 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 07, 2006
Tekisi mieleni kuvailla kirjaa mestarilliseksi, mutta en ole varma siitä, mitä se tarkoittaisi. Saisio ei jälkiviisaasti mestaroi omaa elämäänsä eikä kuvaamansa aikakauden tapahtumia. Hän vain kertoo, miten kävi ja miltä se tuntui. Katkelmallisuus ei haittaa. Muistajan ajatuksen juoksua on helppo seurata, häneen on helppo samastua. Saision lause on kohdallaan. Teksti on kirjallista olematta kuivaa ja runollista olematta teennäistä.

Lähetän kirjan huomenna ruzenalle.

Journal Entry 13 by ruzena on Friday, March 10, 2006
Kirja tuli ja asettuu just kohdalleen. Viikko sitten luin Pienimmän yhteisen jaettavan, nyt olen Vastavalossa, ja Punainen erokirja on sitten tämän Saisio-putken viimeinen.

Journal Entry 14 by ruzena on Wednesday, March 15, 2006
(WSOY 2003, 298 s.)

Tämän autofiktiotrilogian kirjoista pidin eniten - kahdeksalla tähdellä - Vastavalosta. Siinä ja trilogian ensimmäisessä osassa oli paljon huumoria, tässä viimeisessä Saisio nauraa itse eniten, menneelle itselleen, ironisoi. Tai kuka milloinkin ironisoi. Kirjan paras heitto taisi olla Honksulta pöllitty: "Entä jos on niin, että me ollaan rakentamassa taloa, mihin me ei itse mahduta ku päätä lyhyempänä."

Kun kronologian rikkovaan kerrontaan yhdistyy fragmentaarinen rakenne, eikä lukijan silti tarvitse ponnistella seuratessaan tapahtumien virtaa, on kirja kieltämättä hyvin kirjoitettu. Ajankuva on jälleen tavoitettu. Samoin Saisiolla teatteri-ihmisenä on repliikit kohdallaan ja paljon piilotekstiä niiden alla.

Kirja kannatti lukea, mutta jokin siinä ja koko trilogiassa pani vastaan. Ehkä itsensä liottaminen ja ruoskiminen ei ole minulle, privatisoitumaan taipuvaiselle ihmiselle, mieluisinta katseltavaa toisissakaan. - Paatos, joka varsinkin Pienimmässä yhteisessä jaettavassa minua häiritsi, oli tässä viimeisessä asettunut siedettävän rajoihin.

Punainen palasi siniselle :)

- ruzena

Journal Entry 15 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Sunday, April 02, 2006
kirja on palannut kotipesään jo pari viikkoa sitten, itse kotiuduin eilen Lapin tuntureilta.
kiitos kaikille rinkiin osallistuneille kirjan hyvästä kohtelusta ja kommenteista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.