Kuulin pöllön kutsuvan

by Margaret Craven | Literature & Fiction |
ISBN: 0330247654 Global Overview for this book
Registered by ruzena on 10/26/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by ruzena on Wednesday, October 26, 2005
I Heard the Owl Call My Name 1967, suom. Risto Lehmusoksa, Koko Kansan Kirjakerho 1985, 223 s.

EDIT. 24.8.2007

Olen lukenut teoksen aika kauan sitten, ja muistikuvan perusteella halusin lukea sen toistekin, joten se tarttui kirpparilta mukaani pari vuotta sitten.

Kirja kertoo Markista, nuoresta papista, joka on kuolemansairas. Piispa tietää Markilla olevan vain pari vuotta elinaikaa, mutta ei kerro sitä. Hän lähettää Markin matkapapiksi syrjäiseen Kingcomen intiaanikylään.
Mark ja lukija tutustuvat intiaanien luonnonläheiseen elämään, selviytymiseen ja viisauteen, traditioihin ja myytteihin. Niinpä Markille kerrotaan, että pöllö huutaa aina sen nimeä, jonka on vuoro lähteä tästä maailmasta. Aikanaan hän sitten kuulee oman nimensä, ja tietää.
Kirja kuvaa myös intiaanien ja valkoisten yhteisöjen erilaisuutta ja kulttuuristen muutosten tuomia ristiriitoja.

Kirja on sympaattinen, hauska ja haikea kuvaus intiaanikylästä, joka on oikeasti olemassa. Craven vietti siellä jonkin aikaa tutustuen heimon tapoihin, ja ilmeisesti kirjan henkilöilläkin on esikuvia. Hellyttävä teksti ei hellyttänyt amerikkalaisia kustantajia, mutta ilmestyi lopulta Kanadassa - ja valloitti lukijat.

Uusi lukukerta ei oikeastaan antanut kirjalle lisäarvoa. Teksti on lopultakin aika yksinkertaista, ja juonessa tuotti rationaaliselle valkoiselle lukijalle päänvaivaa, että päähenkilö näyttää olevan tietämätön paitsi ennusteestaan, sairaudestaan ylipäänsä. Mutta ei se ole kirjassa oleellista. Suosittelen lämpimästi!

- ruzena

Released 13 yrs ago (8/29/2007 UTC) at -- jossain päin Hämeenlinnaa in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.