***RING*** Waarom Franse vrouwen niet dik worden

by Mireille Guiliano | Health, Mind & Body |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by missc1967 of Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on 9/1/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 01, 2005
Op de achterkant staat:
Het valt niet te ontkennen: Franse vrouwen worden niet dik. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen geldt: Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank. De Franse paradox.
In 'Waarom Franse vrouwen niet dik worden' ontsluiert Francaise Mireille Guiliano het geheim achter de manier van eten en leven van de Franse vrouw. Haar eetfilosofie, die van toepassing is op iedereen die op een gezonde manier wil afvallen, of gezonder wil leven, wisselt ze af met eenvoudige maar heerlijke recepten, persoonlijke anekdotes en inspirerende do's en don'ts.
Haar uitgangspunt: eet met verstand en smaak, sla nooit een maaltijd over en verlaat nooit de tafel met een vol gevoel of schuldgevoel - zij zijn de dikmakers !
Waarom Franse vrouwen niet dik worden is het perfecte recept voor elke vrouw die houdt van lekker eten. Het is het ultieme non-dieetboek: tijdloos, grappig, verfijnd en smaakvol.

Ik moet het zelf nog lezen maar als er voldoende belangstelling voor is wil ik het graag ringen. Wie wil?

-Koekiebak

-Vlindertje

-Draakje

-Talamasca

-Yvonnep

-Impuls

-Writertje

-Pieterpadje <--

-Diorissimo

-redfloor

-SylS

-Carobel (via missc of anders opsturen naar België)

Journal Entry 2 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Monday, September 05, 2005
Het is zeker geen boek over een dieet. En het leest vlot weg. Het eerste stukje moest ik er even inkomen omdat het dan toch gaat over een soort van stappenplan en ik juist het idee had dat het daar niet over zou gaan maar toen het éénmaal over eten ging vond ik het wel erg lekker om te lezen. Maar ik eet dan ook graag en ik lees er graag over.
Eigenlijk staat in dit boek niets wat ik al niet wist. Sterker nog, ik denk dat ik precies weet waar het bij mij fout gaat als het over (teveel) eten gaat. En ik ben er ook zeker van dat, zoals Mireille Guiliano het beschrijft, je op de gezondste manier bezig bent met het beheersen van je gewicht. En dat het ook niet moeilijk moet zijn om het volhouden omdat het eigenlijk neerkomt op de hoeveelheden beperken, wat je teveel eet later compenseren zonder dat je het idee hebt dat je voor straf op een hongerdieet wordt gezet, en vooral gewoon te genieten van eten (veel variatie, kleine porties)
Niks nieuws dus maar toch is dit boek voor mij weer een stimulans om wat kritischer naar mijn eetpatroon te kijken en weer wat meer mijn best te gaan doen om MEER van mijn eten te gaan maken zonder dat het daarbij om de hoeveelheid gaat. En als ik zo van die sfeer houd van gezellig aan tafel, mooi gedekt en kaarsen aan, waarom eindigen we dan 9 van de 10 keer toch met ons bord op schoot op de bank voor de tv? Ik geef mezelf dus weer een schop onder mijn dikke kont en ga er weer voor !!
Overigens had ik het na hoofdstuk 9 wel een beetje gehad. De laatste hoofstukken zijn ronduit tuttig als het gaat over bewegen e.d. maar goed, ook dat zal voor ieder persoonlijk zijn.
Veel leesplezier met dit boek allemaal!

Journal Entry 3 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, September 10, 2005
Ha, vandaag in de bus! Wat een mooi pakje Missc1967! Je hebt er gewoon een cadeautje van gemaakt, wat leuk! Ik werd er helemaal vrolijk van. Enneh..., dank voor je begeleidend schrijven: eten mag! Ik heb meteen nóg een koekje genomen.
Bedankt voor het opsturen, dat wordt genieten, denk ik!

Journal Entry 4 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, September 20, 2005
Een leuk boek om te lezen! Alleen, het lijkt zo eenvoudig. Het móét te doen zijn. Maar in werkelijkheid gaat er toch van alles mis...
Sommige verleidingen zijn gewoon te groot. Of moeten we daar Frans voor zijn? Dat begon me wel een beetje te storen: alsof alle Francaises gezond eten. Toevallig ken ik er een paar die leven op magnetronmaaltijden!
Maar goed, een lekker positief boek dus, met wat goede recepten ook! En over eten lezen is altijd heerlijk!!
Dank voor het ringen, Missc1967.

Journal Entry 5 by wingkoekiebakwing at in the mail in Bookring, A Bookring -- Controlled Releases on Tuesday, September 20, 2005

Released 13 yrs ago (9/20/2005 UTC) at in the mail in Bookring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op naar Vlindertje...

Journal Entry 6 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Thursday, September 22, 2005
Ik ben dol op eten. Ben dus ook heel erg benieuwd naar dit boek. Leuk!

Journal Entry 7 by draakje from Soest, Utrecht Netherlands on Friday, December 30, 2005
Net in de brievenbus! Precies op tijd voor mijn goede voornemens :)

Journal Entry 8 by draakje from Soest, Utrecht Netherlands on Monday, February 20, 2006
Niet echt bestudeerd, wel hier en daar wat gelezen. Ik had er ook al iets over op TV gezien. Eigenlijk is het een bekende boodschap: niet teveel eten!
Zodra ik het adres van Talamasca heb gaat het boek verder!

Journal Entry 9 by Talamasca from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, March 25, 2006
Ik heb'm binnen hoor, alleen vergeten te melden... (hij kwam binnen toen ik even zonder computer zat) Sorry

Journal Entry 10 by Talamasca from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, June 21, 2006
Ojee, ik heb dit boek nog steeds! So Sorry!!! Ik neem het mee naar Castricum in de hoop de volgende in de lijst te bereiken.
Ik heb met veel plezier erin gelezen en wat recepten gecopieerd.

Journal Entry 11 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 25, 2006
Volgens mij is dit een heerlijk eetleesboek...Misschien neem ik het boek wel mee op vakantie!

Journal Entry 12 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, July 02, 2006
Nou, nou, nou, het schrijftoontje is wel erg Amerikaans voor iemand die zichzelf blijft voordoen als Française. In sommige dingen had ze wel gelijk. Bijvoorbeeld de 'onbalans' in Amerika: mensen zijn óf heel dik óf heel dun en fanatiek aan het lijnen. Moest lachen om de stukjes over Françaises en sport. Volgens mij is Frankrijk inderdaad het land met de minste sportscholen. :-) Maar iedereen heeft wandelschoenen thuis en ik ben er zojuist achter dat een uur stevig doorwandelen 400 kilodingetjes verbrandt. Maar ze heeft absoluut gelijk in de truc met de verdeling van eten. En groenten en fruit. En yoghurt. Het erge is dat ik dat allemaal weet. Nu nog - elke dag - doen! :-) Het boek gaat door naar Impuls.

Journal Entry 13 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 10, 2006
En deze viel vandaag op de mat.

Moet nog even wachten op t boek waar ik in bezig ben en 1 ringboek.

Journal Entry 14 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, August 27, 2006
Hmmm. Heb moeite met het vormen van een mening bij dit boek.

Ik ga nog wel wat recepten kopieren (ik weet niet eens hoe ik een groentesoep maak die niet uit een zakje komt). De meeste dingen weet ik ook wel, maar elke dag verse boodschappen doen? Wanneer moet ik dat nou doen?

Verder leuk wel om te lezen alleen stoorde ik me ook wel aan dat ze net doet of ALLE fransen verheven zijn/slimmer zijn dan alle andere vrouwen.
(in frankrijk zie je toch ook dikkere mensen? en die zijn toch niet minder waard?)
Edit: writertje lijkt van de aardbodem verdwenen.. ik wacht nog eventjes en stuur het dan door naar Pieter-padje.

Journal Entry 15 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, November 23, 2006
Ik kreeg dit gister binnen, wat een leuke verrassing, had em nog niet verwacht. Moet alleen nog even wachten tot ie aan de beurt is, ik zal snel doorlezen! Bedankt voor het sturen en ringen.

Journal Entry 16 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Friday, January 12, 2007
Eerlijk gezegd heb ik er niet heel veel in gelezen omdat het me toch niet genoeg meer kon boeien nu ik net al behoorlijk ben afgevallen en mijn hoofd de laatste tijd wat minder naar lezen staat dus... op naar de volgende!
Gister heb ik het naar Diorissimo gestuurd.

Journal Entry 17 by Diorissimo from Ménigoute, Poitou-Charentes France on Wednesday, January 17, 2007
Goed ontvangen, bedankt! en wat een leuke fototje!

Journal Entry 18 by Diorissimo from Ménigoute, Poitou-Charentes France on Monday, February 12, 2007
Makkelijk en snel te lezen. Veel dingen erken ik wel (de magische preisoep), onze smaak voor de variatie en de kwaliteit van het voedsel en over het eten praten, “de onbetaalbare charmes van het plukken van wilde paddestoelen”en “de geur van de velen en sous-bois” … maar dit boek vergelijkt te veel Amerika met Frankrijk en ervan uitgaat dat alle franse vrouwen de tijd nemen om te eten en op hun voedsel letten. Natuurlijk is het lang niet meer zo, er zijn ook dikke vrouwen in Frankrijk, en vrouwen die slecht eten zoals hier en overal in Europa. Als Française ben ik een beetje in verlegenheid als ik lees “wij Fransen… doen dat het best… weten het best… bla bla bla” en ben helemaal niet eens. Ik heb altijd gevonden dat Nederlanders vaker gezond eten dan de Fransen, b.v. in de middag sneller een fruit pakken dan een “pain au chocolat”.

En de laatste stellingen… Die zijn lang niet allemaal waar… (“Franse vrouwen eten nooit zoveel dat ze zich overvol voelen”, “Franse vrouwen lijnen niet”, “Fransen vrouwen worden niet dik” om alleen deze te noemen). Andere stellingen zijn wel correct, maar die zijn ook voor niet-Fransen van toepassing.

Journal Entry 19 by Diorissimo from Ménigoute, Poitou-Charentes France on Wednesday, March 21, 2007
Verzonden op 12 februari en nog niet aangekomen bij Redfloor... wij vrezen het ergste :o(

Journal Entry 20 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, June 17, 2007
Helaas is dit boekje zoekgeraakt, daar mogen we nu wel vanuit gaan denk ik....... mocht ooit nog iemand het tegenkomen dan kan misschien deze ring alsnog verder gaan...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.