Unelma Afrikasta

by Kuki Gallmann | Biographies & Memoirs |
ISBN: 0140287442 Global Overview for this book
Registered by Margih of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/25/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
12 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 25, 2005
"Italiassa syntynyt Kuki Gallmann haaveilee koko lapsuutensa ajan Afrikasta. Nuoren tytön unelma toteutuu, kun hän muuttaa miehensä Paolon kanssa Keniaan, minne he perustavat suuren karjatilan. Työn ohella nuoret tutkivat innolla Afrikan mittaamattomia savanneja ja niiden upeaa elämää.

Elämä hymyilee, kunnes ensin perheen isä ja myöhemmin myös poika saavat traagisesti surmansa. Sinnikäs Kuki Gallmann jää hoitamaan tilaansa ja huolehtimaan yksin pienestä tyttärestään. Lisäksi hän perustaa miehensä ja poikansa kunniaksi Afrikan luonnonarvojen säilyttämistä ja kehittämistä tutkivan Gallmannin muistosäätiön.

Syvästä surusta Kukin pelastaa Afrikan luonto. Sieltä hän etsii voimaa ja rohkeutta ja löytää tien eteenpäin." (Kirjan kansi erilainen kuin kuvassa)

Tarjolla ringiksi:

1. hetku77, Pirkkala
2. pikkuinen87, Kajaani
3. helear, Lahti
4. kaisabr, Helsinki
5. miinakoo, Helsinki
6. tirppis, Helsinki
7. libahunt, Klaukkala/Helsinki
8. Sirah, Helsinki
9. annelis, Kerava
10. lunatum, Oulu
11. makari, Siilinjärvi
12. em64, Tampere
13. ?
* margihin kotihylly

Lähetä PM, mikäli haluat osallistua rinkiin.

Journal Entry 2 by winghetku77wing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 13, 2005
13.9 Sain tämän kotiinkuljetuksena Margihiltä tänään, kiitos! Menee varman hetki jos toinenkin ennen kuin ehdin kirjaan syventyä, mutta vaikuttaa hyvin kiinnostavalta.

20.11 Ehdin viimein lukea tämän kirjan. Toisaalta kirja oli todella hyvä ja nautin lukea upeista Afrikan kuvauksista. Mutta toisaalta oli todella vaikea samaistua rahahuolista vapaiden eurooppalaisten elämästä Afrikasta; palveluskuntaa oli joka lähtöön, lennettiin yksityiskoneilla, lapselle ostettiin kalliita lahjoja, että hän suostui menemään leikkaukseen jne. Ehkä tämän takia päähenkilön kokemat tragediatkin eivät koskettaneet riitävästi ja hänen kuolleen miehensä ja poikansa henkilöpalvonta tuntui lähinnä kummalliselta. Tosin osa palvonnan muodoista oli myös hyödyllisiä, kuten luonnonsuojelu. Kerronta oli paikoitellen hieman epäjohdonmukaista, mutta tarinassa pysyi kärryillä kuitenkin kohtuullisen hyvin. Kirjan pohjalta tehty elokuva näytetään telkkarissa muistaakseni joulukuussa, joten olisi mielenkiintoista nähdä myös se tähän perään.

Journal Entry 3 by pikkuinen87 from Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Thursday, December 01, 2005
sain tänään hetku77:lta postissa . kiitos :)(: luen tätä itsenäisyypäivien aikana kun olen oulussa kylässä. nätti kansi <3

7.1.2006 nyt joulu otti niin ison osan arjesta ja vilinää ja vilskettä on ollu kun täytyy rientää joka paikkaan kyläilleen eikä aikaa ole. kirja on puoli välissä hieman takkuilee. laitan sen eteenpäin ensi viikolla luettuna tai ei. *pahoittelut kaikille jotka odottivat kirjaa innolla*

tästä sai selvällä että tämä 18 vuotias ei saa luettua omaelämänkertaa nopeasti. muuten tarina on viehättävä ja haluaisin joku kerta lukea ajan kanssa loppuun

Journal Entry 4 by Helear from Asikkala, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Saturday, January 28, 2006
Sain kirjan jo alkuviikosta, mutta kirjaaminen unohtui. Aloitan lukemisen tänään!

Journal Entry 5 by Helear from Asikkala, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Friday, February 10, 2006
Tarina kiinnosti ja aluksi se tempaisi mukaansa. Mutta minua alkoi rasittaa kirjailijan kirjoitustyyli. Hän teki liian pitkälle vieviä johdatuksia eikä jättänyt ajattelulle tai kuvittelulle tilaa. Jokainen luku tuntui loppuvan johonkin "selviöön".

Yhtäkaikki, tarina oli todella surullinen, ja sikäli kun kaikki on tapahtunut juuri noin, ihmettelen miten kukaan selviää hengissä tuollaisesta surusta. En pysty kuvittelemaan mitään surullisempaa kuin äidin joka joutuu saattamaan lapsensa kuolemaan. Olen nähnyt niitä tilanteita oikeassa elämässä ja tätä tarinaa lukiessa ne tulivat mieleeni ja ajattelin niitä pitkästä aikaa. Varmasti kirjan kirjoittaminen on auttanut jatkamaan elämää ja tässä tapauksessa se on suuntautunut tuotteliaaseenkin suuntaan.

Sikäli kun tarina on kirjoittajalleen niin läheinen, se jätti minut kuitenkin ulkopuolelle, enkä oikein jaksanut keskittyä Afrikan luontokuvauksiin tai elämän onnellisuuteen. Kirja on kuitenki luettu, kiitos Margih! Kuulostelen Kaisabr:ltä miten kirjan saisi hänelle lähetettyä.

Journal Entry 6 by miinakoo from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 20, 2006
Kirja saapui juuri postitse ja aloitan lukemisen heti :) Kiitoksia Helarille postituksesta ja Margihille ringistä!

Journal Entry 7 by miinakoo from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 28, 2006
En pääse kirjaan sisälle ollenkaan vaikka olen yrittänyt. Kolmasosa on tahkottu, mutta lukemishalua ei ole. jätän siis kesken ettei muiden rinkiläisten tarvitse odotella kun minä taisteleen. Tämä kirja ei vain sovi tähän hetkeen :(

Journal Entry 8 by tirppis on Saturday, March 11, 2006
Sain kirjan miinakoolta torstaina. Kaksi rinkikirjaa on jo jonossa, joten ihan heti en pääse tätä lukemaan...

22.4. Kun vihdoin sain aloitettua, luin kirjan aika nopeasti loppuun. Arfikkalaisen luonnon ja arjen kuvaukset olivat kiehtovia, mutta Kukin oman elämän ja perheen kuvaukset olivat joskus hieman ylitseampuvia ja ylitaiteellisia, kohtalon ja erilaisten taikauskomusten sekamelskaa. Mutta ehkä tämäkin kuuluu nimenomaan Afrikkalaiseen perinteeseen ja elämään? Joka tapauksessa kokonaisuutena kirja on erittäin mielenkiintoinen ja tarina on koskettava, joka tapauksessa huomattavasti parempi kuin tarinan pohjalta tehty elokuva.

Journal Entry 9 by Libahunt from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 10, 2006
Tuli tänään postissa, kohta lukemaan :)

Journal Entry 10 by Sirah from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 10, 2007
Noudin kirjan eilen postista. Siirtyy lukupinon pohjimmaiseksi...

Journal Entry 11 by Sirah from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 18, 2008
Kiitos lukukokemuksesta ja pahoittelen, että kirja jäi muuton yhteydessä kirjalaatikoihin pahnan pohjimmaiseksi:(
Annan kirjan seuraavassa miitissä Annelisille.

Journal Entry 12 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 01, 2008
Sain kirjan tänään. Kiitos! Yritän lukea sen pian. Takakannessa on hienoja kirahveja. Africamissa näin kerran muutaman kirahvin. Ne ääntelivät röhkimistä muistuttavalla äänellä.

Journal Entry 13 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 17, 2008
Tarina on mielenkiintoinen ja Afrikka upea, mutta... jotain jäi puuttumaan. Ehkä mutta on sitä että Gallmann ei ole kirjailija vaan etuoikeutettu eurooppalainen, joka joutuu kokemaan kovia. Palvelusväkeäkin näkyy kuvan perustella olevan enemmän kuin yksi per palveltava. Se ei oikein itse itseään palvelevasta suomalaisesta näytä oikealta elämältä vaan filmitarinalta ja filmihän tarinasta on tehtykin. Siinä varmaankin Afrikan upea luonto pääsee oikeuksiinsa ja siinä löytynee viehättävämpiäkin eläimiä kuvattavaksi kuin myrkkykäärmeitä. Lukemisen arvoinen kirja joka tapauksessa puutteistaan huolimatta.
Kiitos kirjasta, Margih! Kirja jatkaa matkaa, jahka saan Lunatumin osoitteen.

This book is my Book #36 for Guinaveve's Challenge Keep Them Moving 2008

Journal Entry 14 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, May 14, 2008
Kirja on saapunut jo pari viikkoa sitten. Lukemisenkin olen jo aloittanut.

Journal Entry 15 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Tuesday, May 20, 2008
Kaunis ja koskettava kirja. Lukiessa tuli kyyneleet silmiin useampaankin otteeseen, etenkin kun mietin, miltä tuntuisi menettää oma lapsi (kun itsellä nyt esikoinen parin kuukauden ikäinen, ja hormonitkin tietty vielä hyrräävät).

Kirjan alussa Kuki sanoo, että lopussa tiedätte, miksi kirjoitin kirjan. Vaikka luonnonsuojelu ei olisikaan astunut kuvaan, tarina olisi ollut kertomisen arvoinen. Nyt se oli täydellinen! Elämälle löytyikin sisältöä ja tarkoitus menetysten jälkeen.

Digiboxilla odottelee Unelma Afrikasta. Täytyy antaa ajan hieman kulua ennen kuin katson sen. Mielenkiinnolla kyllä tuotakin odotan. Ja suurkiitokset ringin järjestämisestä! Aivan ihana kirja, joka laittoi miettimään niin elämää kuin luontoakin.

Journal Entry 16 by lunatum from Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, May 28, 2008
makari oli saanut kirjan käsiinsä toista kautta eikä siis osallistukaan tähän rinkiin. Seuraavaksi kirja siis menee em64:lle, kun kysyn ensin osoitteen häneltä.

Journal Entry 17 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 04, 2008
Kirja odotteli postilaatikossa, kun tulin eilen kotiin bc-miitistä. Aloitan lukemisen varmaankin viikonloppuna.

Journal Entry 18 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 11, 2008
Aika lailla samantapaiset tunteet kirjan lukemisesta jäi kuin aiemmillekin lukijoille. Afrikka-osuudet olivat ihan kiinnostavia, mutta henkilökuvaukset tuottivat ajoittain suoranaista tuskaa. Miten ihmeessä yhden ihmisen perheeseen ja ystäväpiiriin sattuukin osuvaan toinen toistaan älykkäämpiä, hienostuneempia, kiinnostavampia, komeampia ja muutenkin ylimaallisen upeita ihmisiä. Rupesi olemaan uskottavuus koetuksella kaiken sen hymistelyn ja ylisanojen keskellä. Olen samaa mieltä hetkun kanssa tuosta miehen ja pojan palvonnasta. Toki oli surullista, että he menehtyivät onnettomuuksissa, mutta silti takaraivossa koko ajan jyskytti ajatus, että kumpikin ihan hakemalla haki vaarallisia harrastuksia. Asiaa ei parantanut Gallmannin pateettinen kirjoitustyyli.

Kirja palannee seuraavaksi kotiin margihille, sillä olen viimeisenä listassa.

Journal Entry 19 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, June 17, 2008
No löysinhän minä sitten loppujen lopuksi se BCID:n, vaikka erään toisen kirjan journaalissa muuta väitinkin. Itse asiassa epäilinkin numerosarjan piileksivän jossain ilmiselvässä paikassa; olivathan rinkiin osallistujat sen kuitenkin löytäneet ilmeisen vaivatta.
Sain kirjan eilen miitissä ihan rinkiin kuulumatta, kunhan kuriroin.
Nyt taidan mennä takaisin nukkumaan.

Edit 23.8.08: Mitä mitä mitä??! Kyllä minä mielestäni annoin tämän kirjan Margihille Hertassa 26. elokuuta. Haloo, Margih!? No, merkkaanpa kirjan matkustavaiseksi. Ei minulle enää ole.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.