Vaimoni

by Tuula-Liina Varis | Literature & Fiction |
ISBN: 9524595516 Global Overview for this book
Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/19/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
12 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, August 19, 2005
Sain tämän kirjan ystävättäreltä (ei bookcrossari), joka luki sen muttei halunnut säilyttää itsellään. Kiitos Maarit!

Journal Entry 2 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, September 09, 2005
Suomen Dekkariseura on nimennyt tämän kirjan Vuoden Johtolanka -palkinnon saajaksi. Titteli ei mielestäni tee oikeutta tälle kirjalle, se on aivan eri tyyppinen kuin vaikkapa Ilkka Remeksen tai Leena Lehtolaisen tuotanto - itse olisin luokitellut tämän lähinnä ihmissuhderomaaniksi.

Kirjan kertoja on kovasti 7 päivää -lehdeltä kuulostavan sensaatiolehden päätoimittaja Pete Arjosto, jolla menee lujaa häpeällisestä salaisuudesta, valtavan lihavasta vaimosta, huolimatta. Pete haaveilee vaimon yksinkertaisesti katoavan, ja eräänä päivänä haaveesta tuleekin totta...

Tämän enempää en juonta paljasta. Sen voin kuitenkin sanoa että kirja oli yllätyksellinen, juuri kun luulin nokkelana hoksanneeni ratkaisun, lähdettiinkin aivan uuteen suuntaan.


Journal Entry 3 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, September 10, 2005
Kirja jatkaa matkaansa ringin muodossa. Yritän sijoittaa osallistujat logistisesti järkevään järjestykseen. Tämä järjestys ei siis ole välttämättä lopullinen.

1. aliisa68, Turku
2. dotdot, Helsinki
3. Annelis, Kerava
4. Jaatiina, Leivonmäki
5. Millam, Oulu
6. chrisim, Tampere

- mukaan mahtuu vielä, laita viestiä jos kiinnostaa!

Journal Entry 4 by aliisa68 from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, September 14, 2005
Sain kirjan eilen Piikulta, kiitoksia. Kirja odottaa seuraavana lukemista.

Kirja luettu. Ihan hyvä kirja, välillä ei meinannut malttaa keskeyttää ja taas välillä meinasi tulla tarve jättää jotain väliin. Kiva satiirinen tyyli. Antoi aihetta miettiä, mitä jos joku katoaisi tuolla tavoin. Jatkaa matkaansa ensi viikolla.

Journal Entry 5 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 28, 2005
Kiitos, Piiku ja aliisa68. Tuota noin. Mieheni on journalisti ja minä olen obeesi, joten odotan lukemista pelon sekaisin tuntein.

Journal Entry 6 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 30, 2005
Suuret kiitokset kirjan lähettämisestä kiertoon! Vuoden Johtolanka -palkinto saattaa johdattaa odotukset väärään suuntaan tai ainakin pitää ne turhan pieninä. Minun huomioni kiinnittyi aivan muihin asioihin kuin rikosjuoneen. Katoamismysteeri ja epäilyt vain kulkivat mukana potkimassa muita teemoja eteenpäin. Kirjan alkupuoli ahdisti. Pelkästään se, että kadonnutta rouvaa nimitettiin hirviöksi ja epäihmiseksi ulkonäön perusteella, oli ahdistavaa. Hirviöksi ei siis tee pelottava ja sairas käyttäytyminen, vaan lihavuus. Tunnelma kirjassa vaihtui onneksi monta kertaa. Poliisipari jopa nauratti. Se puhuva poliisi replikoi välillä aivan komissario Palmun tapaan. Ehdin muutaman kerran huolestuneena miettiä, miten Varis saa tarinan päättymään. Kelpo luettavaa näinä Matin ja Mervin täyttämien lööppien aikoina.

Lukioaikainen äidinkielen opettajani muisti viikosta toiseen kertoa meille, että yksikään suomalainen naiskirjailija ei "nykyään" ole mistään kotoisin. En osaa arvioida, kuinka oikeassa hän siihen aikaan oli. Jos hän on hengissä, hän on ihan varmasti edelleen samaa mieltä. Hän on väärässä.

Edit 11.102005: Kirja siirtyi tapaamisessa Annelisille.

Journal Entry 7 by wingAnonymousFinderwing on Wednesday, October 12, 2005
Sain kirjan eilen Hesan kokouksessa Dotdotilta, mutta tietokoneen ollessa käyttökelvoton en päässyt heti raportoimaan. Odotellessani, että poika asentaa Windowsin ja tilpehöörit takaisin käyttökuntoon, luin koko kirjan. On se kiva kun ei itse enää tartte kaikkia temppuja tehdä tietsikalle, vaan voi lykätä pojalle hommat ja lukea senkin aikaa.

No, kerrankin maltoin olla vilkaisematta loppuratkaisua puolivälissä kirjaa. Minä luin kirjan nautinnolla vaikka en nyt oikein kaikista käänteistä pitänytkään. Lihavuusko muka tekee ennen niin ihanasta ihmisestä hirviön? Höpsistä!
Mutta mukavasti miehen mieli muuttuu vaimon kadotessa.
Enempää en halua paljastaa hyvästä kirjasta. Parempi että jokainen lukee itse, kuinka asiat kehittyvät.

Luin jo muinoin Tuula-Liinan kolumneja nautinnolla, mutta osaa hän kirjojakin kirjoittaa. Täytyy pitää silmät auki, jos vaikka toistekin tulisi vastaan.
Kiitos Maarit ja Piiku, siitä että rinki kiertää!

Journal Entry 8 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 12, 2005
En minä sentään anonyyminä aikonut esiintyä, vaikka en kaikkea kirjasta halunnutkaan kertoa. Heti kun tietokone on pari päivää halvaannuksissa, unohdan näköjään kuinka pitäisi toimia. No, hyvä kirja ja luettua tuli ennätysajassa, koska olin tänään lomalla. Täytyy nyt palata niiden aiemmin tulleiden rinkikirjojen pariin. Vaimoni vähän etuili jonossa.

Edit 28.10.2005
En heti saanut Jaatiinan osoitetta, liekö ollut häikkää sähköposteissa. Toisella kysymällä se onnistui ja kirja on postitettu.

Journal Entry 9 by Jaatiina from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, November 02, 2005
Kirja saapui eilen postitse, kiitos! Se on toisena lukulistalla Suden vuoden jälkeen, joka myös on rinkikirja.

Annelis, en minä saanut sinulta kuin yhden pyynnön osoitteesta! :( Sähköpostin oikkuja?

Journal Entry 10 by Jaatiina from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, November 21, 2005
Kirja on lähtenyt Oulua kohti Suomen Postin välityksellä.

Erittäin ristiriitaisia ajatuksia herätti tämänkin kirja. Lihavuus- ja ulkonäkö-teemat koen niin omakohtaisina, että henkilökohtaiset fiilikset jäivät Tuula-Liina Variksen taitavan tekstin alle. Ihanan helppolukuista tekstiä muuten! Silti, ei tämä "oikealle" dekkarille pärjää, vaikka vuoden johtolanka -palkinnon onkin Dekkariseuralta saanut. Odotin enemmän tarinan edetessä, mutta jännityksen suhteen odotukset eivät oikein täyttyneet.

Journal Entry 11 by Millam from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, November 23, 2005
Kiitos paketista Jaatiina. Kirja menee TBR-pinoon tai mahdollisesti tarjoan sitä muille oululaisille tämän illan miitissä, jos joku ehtisi lukea tämän ennen minua.

Journal Entry 12 by wingAnonymousFinderwing on Sunday, December 04, 2005

Journal Entry 13 by Airi from Nurmes, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Monday, December 05, 2005
Kirja on ennemmän ihmissuhdekirja kuin dekkari. Luin sen yhtena yönseutuna. Kirja poikkesi aika paljon lukemistani Variksen aikaisemmista kirjoista. Virkistävä lukukokemus kaikkineen.

Journal Entry 14 by Millam from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, December 07, 2005
Mielenkiintoinen, ei niinkään dekkari vaan dekkarimainen romaani, joka keskittyi yhden miehen sielunelämään. Minustakin naisen lihavuutta korostettiin ehkä liikaa, hänen mielenterveysongelmansahan hänestä taisivat enemmänkin taakan tehdä hänen miehelleen.

Kirja kävi siis itsenäisyyspäivän aikana mutkan Pohjois-Karjalassa (anonyymit journal entryt eivät jostain syystä näy), jossa sekä äitini että minä ehdimme sen lukea.

Vein Oulun joulukuun miittiin, ja annoin cazfille vietäväksi aikanaan Tampereelle.

Journal Entry 15 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 08, 2006
Sain kirjan tänään Tampereen ylimääräisessä tapaamisessa, kiitokset kuriirina toimineelle cazfille!

Rinkejä on taas jonoksi asti, joten Vaimoni joutuu lukulistan hännille.

Journal Entry 16 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 12, 2006
En kovin hyvin päässyt tarinaan sisälle, alku oli vastenmielistä luettavaa muka-satiirisuuden takia. En myöskään pitänyt miehen kertojan äänestä, se miten suhteen alkuaikoja muisteltiin oli esitetty jotenkin luettelonomaisesti ja puuduttavasti. Hakeamiani jännitysmomentteja en saanut. Kirjan kolmas osa oli ehyttä luettavaa vaikkakaan viimeinen kohtaus ei ollut yllätys.

Otan Vaimoni mukaan epäviralliseen tapaamiseemme tänään.

Journal Entry 17 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 12, 2006
Kirja tarttui mukaan päiväkahvimiitistä. Kiinnostuksella luen, miten Tuula-Liina Varis miehen housuissa pärjää.

Journal Entry 18 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 17, 2006
Tämän kirjan satiiri ei suurimmaksi osaksi ollut ainakaan hauskaa. Tarina oli makuuni liian mustanpuhuva, eivätkä ensimmäiset kolme varttia olleet mitenkään mieltäylentävää luettavaa. Ensin ahdisti, sitten suorastaan puristi. Vaikka kertojan ääni oli tarkoituksellisen liioiteltu ja vastenmielinen, ahdistus tuli kuitenkin tiettyyn pisteeseen asti jatkuneesta uskottavuudesta--sekä Pipan että Peten puolesta. Kirjan loppupuolella kerronnan sävy kuitenkin keveni kiintoisan fantastiseksi. Vasta viimeisen neljänneksen aikana kevyemmät huomiot ja jopa huumori puskivat esiin.

Teknisesti mikään tässä ei jäänyt varsinaisesti häiritsemään, paitsi ehkä oudon tutunoloiset yksityiskohdat (mm. alkupuolen aamiaiskuvaus, suoraan DeLillon The Body Artistista).

Kahdeksan pistettä siis taitavasta kynänkäytöstä. Päällimmäinen mielikuva, ihmissuhdeongelmien ahdistavuus, pudotti tunnetasolla pisteitä.

*****

Kyselen seuraavassa Treen kokouksessa, josko kirjalle löytyisi täältä vielä kiinnostuneita lukijoita.

Journal Entry 19 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 08, 2006
Ei ollut tarkoitus kerätä kirjapinoa tämäniltaisesta BC-tapaamisesta, mutta niinhän siinä kävi...
Otinpa tämänkin kirjan luettavakseni ja pääsin ringin "hännille"!

EDIT 16.03.2006:
Nautittavaa lukemista, taidokkaasti rakennettu kirja. Itse en kokenut tätä ahdistavana, kuten jotkut aiemmin ringissä. Tämä oli taas yksi semmoinen lukukokemus, että tuli tarve etsiä käsiinsä muitakin Tuula-Liina Variksen kirjoja, jotka ovat entuudestaan tuntemattomia.
Lämmin kiitos Piikulle ringin järjestämisstä. Jos muita osallistujia ei enää ole, kirja palautuu takaisin Paraisille!

Journal Entry 20 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, March 21, 2006
Vaimoni saapui kotiin (oli ihan pakko kirjoittaa tämä näin!). Kiitokset mielenkiintoisista journal entryistä kaikille rinkiin osallistuneille!

Journal Entry 21 by Tiina65 from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 01, 2010
Nappasin kirjan ekan sivun perusteella. "Minulta katosi vaimo." Onhan se nyt saatava tietää, miten näin on päässyt käymään :)
Kiitos, Piiku, kirjasta ja yllytyksestä! Hyvää uutta vuotta!

Journal Entry 22 by Tiina65 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 22, 2010
Tämä oli ihan mukava kirja. Alussa ei oikein tiennyt mitä odottaa, enkä ollenkaan arvannut, että tässä oli tällainen loppu. Jotenkin arveli, että tarina olisi päättynyt ihan toisin. Voisin lukea lisää tältä kirjailijalta.

Journal Entry 23 by Tiina65 at Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 22, 2010

Released 8 yrs ago (9/25/2010 UTC) at Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja lähtee etsimään uusia lukijoita. Lukuiloa löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.