Dagboek van een ettertje

by Simon Brett, Tony Ross | Entertainment |
ISBN: 0752836935 Global Overview for this book
Registered by biba89 of Olst, Overijssel Netherlands on 8/7/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, August 07, 2005
Deze kreeg ik als cadeautje van E-mile, dankjewel! Ter ere van een aanstaande geboorte, kunnen wij ons voorbereiden op de komst van een mogelijk ettertje met vergevorderde capaciteiten in manipulatie, zo stelt dit boekje. Een Machiavelli in luiers. En hier hebben wij vrijwillig voor gekozen?
Hemeltjelief.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Thursday, August 11, 2005
Wat een afschuwelijk boekje.
Van de achterkant: "Lees zelf wat de 'lieve schat' in werkelijkheid met u voorheeft. Dit onthullende, ontwapenend geestige dagboek over de eerste twaalf maanden uit het leven van een baby zal u verrassen, vertederen en vooral doen glimlachen."

Het is geschreven vanuit het gezichtspunt van een baby, die vanaf zijn geboorte alles in het werk stelt om doelbewust zijn ouders het leven onmogelijk te maken. Moeder van de borstvoeding af? Vergeet het maar. Weer aan het werk? Daar steken we een stokje voor. Ouders eventjes tijd voor elkaar? Dan zetten we het op een brullen. Met allerlei machinaties en manipulaties krijgt hij het voor elkaar - dat de wereld om hem draait.

De schrijver heeft naar mijn idee totaal geen invoelingsvermogen in de situatie van hedendaagse ouders die onvoorbereid en onzeker aan een avontuur beginnen. Als ze, uitgeput en gefrustreerd, zich ook maar één seconde overgeven aan de gedachte dat het werkelijk zo zou zijn zoals het hier beschreven staat, dan gaan ze hun baby haten. Ik vind dat echt niet om te lachen. En ik heb zelf niet eens kinderen.
Misschien heeft iemand anders een ander gevoel voor humor. Meer in de categorie leedvermaak.

Journal Entry 3 by biba89 at Ziekenhuis Geertruidenlocatie in Deventer, Overijssel Netherlands on Friday, October 07, 2005

Released 13 yrs ago (10/8/2005 UTC) at Ziekenhuis Geertruidenlocatie in Deventer, Overijssel Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Tijdens de Kraammarkt voor zwangeren, ingang Ceintuurbaan 6.

Journal Entry 4 by TwinsisterWendy from Deventer, Overijssel Netherlands on Wednesday, December 28, 2005
Weggestopt onder wat kledingstukken op de baby afdeling bij het Kruidvat waar ik werk, trof ik maar liefst twee book-crossing boeken aan. Heel convenient ook nog twee opvolgende titels, namelijk "dagboek van een ettertje" en ook "ettertje slaat weer toe". Hier zal ik het eerste deel beschrijven. Ik vind het op een erg amusante manier geschreven en dat is ook precies hoe het bedoeld is, als amusant verhaal. Ieder (aanstaand) ouder die het leest als serieus bedoeld (adviserend) boek, zal hiermee toch aardig bleek wegtrekken. Het verhaal is geschreven vanuit het "ik" punt, namelijk die van een pasgeboren baby. Veel slimmer en berekenender dan je verwacht van een baby, begint de manipulatie en treiterij jegens ouders al vanaf dag één. Zeer vermakelijk om te lezen hoe ver ettertje het schopt in het tot waanzin drijven van pa en ma. Ik las het commentaar van een van mijn voorgaande lezers; jammer dat ze het wat te serieus nam. het is bedoeld om te lachen... wat ik ook geregeld hardop heb gedaan. Hartverwarmend? neuh... wel erg leuk! Ik ben van plan om de boeken weer ergens te "dumpen" zodat de volgende gelukkige erom kan lachen. Misschien zal ik dan wel de boeken apart verstoppen want naar ik begrijp zijn er in totaal drie boeken in mijn winkel aangetroffen. Dat maakt het verassings effect toch wat minder vind ik.

CAUGHT IN DEVENTER OVERIJSSEL HOLLAND

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.