Rakastaja

by Marquerite Duras | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by harmaja of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/7/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 07, 2005
Alkuteoksesta L'amant suomentanut Jukka Mannerkorpi, esipuhe Anne Fried.

Olen lukenut Rakastajan kauan sitten, ja jokin siinä jäi vaivaamaan minua. Aion ehdottomasti lukea kirjan uudestaan.

Journal Entry 2 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 04, 2006
Luin rakastajan ensimmäisen kerran joskus lukioikäisenä, ja silloin en päässyt kirjaan sisälle ollenkaan. Muistan sen jääneen minulle aivan hämäräksi ja etäiseksi. Nyt yritin uudestaan, ja lukukokemus oli hyvin erilainen.

Tällä kertaa minulla ei ollut sitä ongelmaa, ettenkö olisi päässyt sisään tarinaan. Luin, ymmärsin yhtä ja toista, ja olihan tämä tavallaan aika vaikuttavaa tekstiä. Toisaalta itse rakastaja ja suhde häneen olivat minusta lopulta varsin toisarvoisia, tarinan keskiöön nousi perheväkivalta ja mielenterveysongelmat perheessä. Ehkä niin oli tarkoituskin. Nyt vanhempana huomasin myös päähenkilön lesboeroottisen kiinnostuksen koulutoveria kohtaan. India song -elokuvan nähneenä bongasin Rakastajasta myös pari elokuvasta tuttua juttua.

Jotenkin Rakastaja jäi rakenteeltaan vähän liian hajanaiseksi. En ymmärtänyt, mitä ne pariisilaisrouvat siellä kesken kaiken tekivät. Olivatko vain kontrastina äidille?

Kirjassa puhutaan paljon rodusta: alkuasukkaista, puoliverisistä, sekarotuisista. "Alkuasukkaat" kuvataan yhtenä laumana. Ahdistavaa.

Tuskin luen Rakastajaa enää koskaan. En oikein tiedä, mitä vielä osaisin siitä sanoa. En tiedä edes, pidinkö kirjasta vai en. Laitan sen bookcrossing-kirjana maailmalle.

Journal Entry 3 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 06, 2006
Rakastaja on varattu Ahavalle.

Journal Entry 4 by Ahava from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 10, 2006
Duras kiinnostaa kovasti, Rakastajan alkulehdillä olen vasta. Kieli soljuu kuin Mekong-joki.

Journal Entry 5 by RoryG from Palmdale, California USA on Thursday, September 07, 2006
Otin mukaani PKS-miitistä, koska muistan lukeneeni Marguerite Duras'ta aikanaan ranskan tunnilla. Jo silloin kiinnosti, mutten ole koskaan lukenut yhtään hänen teostaan. Kokeilen siis tätä.

Released 8 yrs ago (6/27/2012 UTC) at -- Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jos luet tätä, olet löytänyt kirjan! Onneksi olkoon ja tervetuloa BookCrossingin pariin. Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä (ei tarvitse olla pitkä), että tiedän missä kirja matkustaa. Luettuasi kirjan olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan pidä se joko omassa hyllyssäsi tai anna sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta, niin seuraavat linkit ovat avuksesi:
Bookcrossingista suomeksi
Suomenkielinen keskustelufoorumi

If you're reading this, you've caught a book! Congratulations, and welcome to Bookcrossing. You've come to a friendly place. Hope you enjoy the book, and the free no-spam website. Please make a short note to let me know what you thought of the book, then feel free to keep it or set it free to continue its journey. If you choose to join Bookcrossing, you'll be able to see where the book goes on its travels!

Happy Reading!

Journal Entry 7 by harmaja at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 27, 2012
Kävin pitkästä aikaa oikein asiasta tehden metsästämässä kirjoja, kun huomasin vapautusilmoitukset Umberto Econ kirjasta Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki. Ajattelin napata tuon kirjan ja kaksi muuta (Minna Canthin Anna Liisa ja Jorge Luis Borgesin Haarautuvien polkujen puutarha), mutta kun pääsin paikan päälle, innostuinkin niin paljon että otin lopulta mukaani 13 RoryG:n vapauttamaa kirjaa. Kylläpä lähtikin mopo käsistä! Pahoittelen tätä ahneuden puuskaa. Aion kyllä vapauttaa osan kirjoista hetimmiten takaisin kiertoon, joten eivät ne kaikki minun hyllyyni jää.

Rakastajan otin mukaan, koska se on alunperin minun rekisteröimäni ja tykkään napata omia kirjojani, kun näen niitä maailmalla. Lisäksi minusta Rakastaja saisi olla paremmin laputettu, nyt etu- ja takakannessa ei ole lappuja ollenkaan. Laputan ja laitan takaisin kiertoon!

Journal Entry 8 by harmaja at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 18, 2012

Released 7 yrs ago (7/18/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähetän hetku77:lle toivelistakirjan yllärinä.

Journal Entry 9 by winghetku77wing at Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 05, 2013
27.7.2012 Kirja oli saapunut kesälomareissun aikana. Kiitos toiveeni täyttämisestä, harmaja!

5.7.2013 Luin kirjan jo jokin aikaa sitten, mutta päiväkirjamerkintä on jäänyt tekemättä. Aika erikoinen kirja. Enkä oikein tiedä pidinkö vai enkö. Tämä olisi ehkä vaatinut tarkempaa keskittymistä kuin mitä bussissa työmatkalukemiselle voi antaa.

Journal Entry 10 by ritao at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 03, 2016
Sain Rakastajan toivelistayllärinä hetkulta, kiitokset siis vaan Nokialle! Kirja jää nöyrästi odottamaan omaa vuoroaan jättimäisessä lukupinossani, mutta aion kyllä päästä senkin kimppuun vielä jokin kaunis päivä.

Journal Entry 11 by ritao at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 16, 2020
Tämä kirja vaatisi varmaan syventymistä ja virkeää mieltä, mitä minulla ei tainnut olla sille tarpeeksi tarjolla lukiessani aina muutaman sivun silloin tällöin ennen nukahtamista. Kirjassa on varmasti paljon yksityiskohtia, joita voisi osata arvostaa, mutta tällä tapaa luettuna ei valitettavasti mieleen jäänyt kuin halju jälkimaku jostain hiukan epämiellyttävästä. Paljon vahvoja kuvauksia mutta kokonaisuutena makuuni liian hajanainen. Ehkä seuraava lukija osaa antaa teokselle sen ilmeisesti ansaitseman arvon.

Journal Entry 12 by ritao at Töölön kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 02, 2020

Released 1 mo ago (6/2/2020 UTC) at Töölön kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kesäsiivouksen satona joukkovapautus Töölön kirjaston kirjanvaihtopisteeseen. Lukuiloa!

Journal Entry 13 by hiltsu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 04, 2020
Poimin kirjan tänään mukaani Töölön kirjaston asiakkaiden kirjanvahtohyllystä. Kirja tulee todennäköisesti luettua pian, minkä jälkeen laitan sen jatkamaan matkaansa. Kiitos kirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.