Sisustaja

by Torgrim Eggen | Literature & Fiction |
ISBN: 9524596393 Global Overview for this book
Registered by CatharinaL of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/5/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
19 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 05, 2005
Sisustaja on tyrmäävä lukuelämys sisustusfriikeille, trendipelleille, brändien orjille, feng shuihin hurahtaneille, kaupunkilaisille ja esteettisistä arvoista kiinnostuneille. Eggenin romaani on myös oivallinen johdatus taidehistoriaan, muotoiluun ja sisustamiseen.

Torgrim Eggen (1958) on norjalaisen nykykirjallisuuden tunnetuin satiirikko. Sisustaja on Eggenin ensimmäinen suomennettu romaani.RINKI:

1. hetku77 - Pirkkala
2. myntti - Tampere
3. em64 - Tampere
4. chirel - Tampere
5. chrisim - Tampere
6. EkaVekara - Tampere
7. Cinnamon234 - Pori
8. Piiku - Parainen
9. Niksu - Helsinki
10. dotdot - Helsinki
11. RoryG - Helsinki
12. tirppis - Helsinki
13. cazfi - Tampere
14. Rakuna - Helsinki
15. ritao - Hämeenlinna
16. Margih - Tampere
17. sininen - Mikkeli
18. Elina - Oulu


Pidetään lukuaikana maksimissaan yksi kuukausi per henkilö.

[26.1.] Kirja on tehtaanmyymälän II-laatua. Sidonta on siis alun alkaenkin ke(h)no--mahtaneeko selkämys olla jo peräti oikenemaan päin ahkerien lukijoiden käsissä?

Journal Entry 2 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 08, 2005
Todennäköisesti kirja, jota joko vihaa tai rakastaa.

Tälle teokselle ei riitä täysi kymppi -- mikä on paljon sanottu kirjasta, joka ei kielellisesti tai rakenteellisesti yllä edes vähimmäisvaatimuksiini. Vaan satiiripa toimii täysin toisella tasolla, sisustajan maailmankatsomuksen perusprinsiippejä lipoen.

Tällainen täsmäase intomielisen muotoilunharrastajan käsissä on paha yhtälö! Hurmioiduin jo pelkästä aihepiiristä välillä niin pahasti, etten malttanut pysyä "ruotijan" roolissa. Fallingwater, Philippe Starck, Mies van der Rohe, Le Corbusier, Hummerit: luin käytännössä orgasmin partaalla, mutta lisääntyvien pahojen aavistusten vallassa...

Tsekkaan vielä [hyllystäni löytyvästä :-)] I Chingistä lukujen luurangon jujun ja toimitan kirjan sitten ringin ensimmäiselle.

Journal Entry 3 by winghetku77wing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 10, 2005
Sain tämän eilen Realta - vaikuttaa mielenkiintoiselta!

22.8 Kirja oli kyllä mielenkiintoinen ja sain enemmän tietoa muotoilusta ja sisustuksesta kuin tähän ikään olen mennessä olen aiemmin ehtinyt kerätä. Ehkä sen takia kirjan satiiri ei aina oikein auennut. Päähenkilö sen sijaan oli mielenkiintoinen tapaus, vaikka ajoittain hänen ajatuksenjuoksuaan täytyi seurata kauhulla. Päähenkilön todellisuudentajun katoaminen teki paikoittain asioiden seuraamisen hankalaksi. Mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä lukukokemus.

Journal Entry 4 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 24, 2005
Sain kirjan tänään Hetkulta. Hyvässä lykyssä ehdin lukea tämän vielä syyskuun miittiin mennessä, jolloin kirja pääsee seuraavalle lukijalle riittävän nopeasti. Mitähän tässä kirjassa oikein tapahtuu, kun sain varoitukseksi, että "älä sitten kauhistu"?

Journal Entry 5 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005
Nyt tiedän, mistä hetku77 varoitteli...

Sigbjørnin kuvailemista huonekaluista yllättävän moni kuulosti tutulta, vaikka en oikeastaan mitään sisustuksesta tiedäkään. Muutama kuva kyllä piti mielenkiinnosta googlata.
Sigbjørnin selostuksia sai lukea välillä virne naamalla. "Niinpä kiipeän vuoden 1982 Balans Activ -tuoliini päivittäin uhkuen ylpeyttä siitä että olen norjalainen ja edustan kulttuuria joka edelleen ottaa funktionalismin ideaalit todesta." Voihan pomelot, limetit ja appelsiinit. Tai Y2K-baarin X- ja Y-kromosomit. ;-) Minua huvitti myös se, kun Sigbjørn ei oikein näyttänyt tajuavan Christianin ruokavillitystä, vaikka periaatteessa hänen "gourmet-suolansa" ja muut olivat verrattavissa Sigbjørnin täydellisyyden tavoitteluun ja snobbailuun sisustusalalla.
En oikein tiedä, mitä sanoisin kirjan loppupuolesta. Mikä mahtaa olla totta ja mikä kuviteltua?

Kirja siirtyy em64:lle BC-miitissä tänään.

Journal Entry 6 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005
Sain kirjan miitissä. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja saa kuulemma katselemaan kirjahyllyjä ihan uudella tavalla...

Journal Entry 7 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 27, 2005
Olipas erikoinen kirja. Toisaalta pidin tästä ajoittain paljonkin, mutta sitten välillä ei oikein hirveästi innostanut. Sen kirja ainakin sai aikaan, että lukiessa tuli vilkuiltua oman asunnon sisustusta ihan eri tavalla kuin ennen (ja postin mukana tulleesta kalustefirman katalogista jopa huomasi suunnittelijoiden nimet). Pidin Sigbjørnin tavasta heittää lakonisia kommentteja siellä täällä, joka tavallaan muutti kaiken aiemmin sanotun. Mutta loppuratkaisu kyllä sai haukkomaan henkeä, enkä erityisemmin pitänyt siitä. Ensinnäkään se ei jotenkin sopinut päähenkilön luonteeseen ja toiseksi se jätti kaiken avoimeksi. Mutta en kyllä osaa kuvitella, millainen loppu tähän olisi sopinut.

Kirja jatkaa matkaansa chirelille ensi viikon miitissä.

Journal Entry 8 by chirel from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, October 21, 2005
Tämä oli omituinen kirja. Tarinassa oli paljon vastenmielisiä elementtejä, meinasin monta kertaa jättää kirjan kesken. Toisaalta kirjassa oli paljon ajatuksia ja oivalluksia, joiden ansiosta jatkoin lukemista. Yritin ensi alkuun seurata lukujen alussa olevia heksagrammeja ja liittää niiden merkityksen kirjan sisältöön, mutta luovuin tehtävästä, koska en löytänyt mitään kelvollista lähdettä heksagrammien tulkitsemiseen.

En ole lukenut American Psychoa, mutta vastikään luin siitä tiivistelmän ja analyysin eräästä psykologiaa käsittelevästä kirjasta. Sen perusteella yhtäläisyydet tähän kirjaan ovat selkeät. American Psychon päähenkilöä kuvaillaan tyypilliseksi narsistisesta häiriöstä kärsiväksi ihmiseksi, joka on säälimätön ja pinnallinen, itsekäs, kylmä oman edun tavoittelija. Sisustajan päähenkilö on samanlainen, tosin eri suhteissa. Koko kirjaa leimaa mielestäni pinnallisuus. Ulkonäkö ja ensivaikutelma ovat tärkeimmät asiat päähenkilölle. Sylvia taas toimii vastapainona, herättäjänä, muutoksen käynnistäjänä. Tässä mielessä kirja on todellakin tarpeen. Yhteiskuntamme on liiaksi ajautunut narsismiin, ehkä tämä kirja ja muut sen kaltaiset toimivat herättäjinä. Tämän pidemmälle en kuitenkaan jaksa analysoida tai pohtia, koska en juurikaan pitänyt juonikuvioista. Sääli, sillä niihin on varmasti ladattu paljon merkityksiä ja viittauksia.

Kirjan ansiosta innostuin NLP:stä, en olisi koskaan uskonut siitä innostuvani. Lisäksi kirja herätti uudestaan kiinnostukseni I chingiin ja heksagrammeihin. Ei se siis ihan huono kirja voinut olla.

Journal Entry 9 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 10, 2005
Sain kirjan tämäniltaisessa tapaamisessa.

Kunnioitettavan pitkä osallistujalista tässä ringissä, kirjahan ehtii olla kierrossa kaksi vuotta kun kaikki noudattavat yhden kuukauden sääntöä! Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta muiden kommenttien valossa. Lupaan lukea pian.

Journal Entry 10 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 29, 2005
Kerronnallisesti huipputasoa. Päähenkilön nasevat huomiot toivat mieleen Loen henkilöt. Jotain yhteistä maanmiehien kynänjäljissä onkin, mutta Loella harmittomat heput, Sigbjørn taitava mielensä ja ihmisten manipuloija. Todellisuudentunteen kaikkoaminen kirjan henkilöltä ei ole uutta, mutta se, että kertoja vie lukijansakin syövereihin, vaikuttavaa. Sanoiko joku tuolla aiemmin jo "fargo"?

Lukemisen aikana tuntemukseni heittelivät laidasta laitaan, janosin tihkuvia trendiyksityiskohtia, samoin odotin näitä pirullisten pariskuntapäivällisiä. Sylvian tapailuyrityksiä luin säälien. Loppua kohden salaa toivoin koko ajan, että päähenkilömme selviää, jos siis mitään oli tapahtunut. Pakko myöntää, että "ei heikkohermoisille"-osuuden luin nopeasti ohi, koska siinä tuli sovinnaisuuteni vastaan.

Heksagrammeihin ei ollut aikaa tutustua, Whitney jäi päähän soimaan aina välillä :)

Tapaan EkaVekaran tänään ja luovutan kirjan hänelle.

Journal Entry 11 by EkaVekara from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 29, 2005
Sisustaja vaihtoi haltijaa Tietotalon aulassa.

Journal Entry 12 by EkaVekara from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 05, 2005
Sujuvaa ja kiehtovaa luettavaa. Eipä olisi alussa arvannut, mihin kaikkeen tarinassa ajaudutaan. Edellisten arvioijien varoituksista huolimatta oksennuspussit osoittautuivat tarpeettomiksi. Heksagrammien tarkoitusta en viitsinyt ryhtyä selvittelemään.

Sisustaja jatkanee seuraavaksi matkaansa Cinnamon234:lle. Jätin kirjan postin kuljetettavaksi 7.12.2005.

Journal Entry 13 by Cinnamon234 from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, December 15, 2005
Kirja saapui perille.

Journal Entry 14 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 13, 2006
Kirja tuli perille eilen, kiitos Cinnamon234 lähettämisestä ja tietenkin hetku77 ringin järjestämisestä! Yksi rinkikirja ehti tämän edelle, mutta eiköhän tämä tule parin viikon sisällä luettua.

Journal Entry 15 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, January 17, 2006
Olipa vastenmielinen päähenkilö!!! Minulta taisi mennä koko kirja vähän "ohi" kun keskityin liikaa tähän itsekeskeiseen, jotenkin vähän avuttomaan snobiin. Mainiota miten hän ei voinut käsittää ystävänsä ruokasnobbailua, kun itse oli niin kovin merkki- ja trenditietoinen sekä sisustuksen että vaatteiden suhteen. Sisustuskuvaukset olivat kyllä hienoja, Sigbjørn suhtautuisi todennäköisesti minun kotiini samalla ylemmyydentuntoisella inholla kuin vaikkapa yläkerran Sylvian norsupatsaisiin.

Kirja matkaa seuraavaksi Niksulle.

Journal Entry 16 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 19, 2006
Kirja on minun luonani, kiitos. Piiku osaa olla nopea:) Täytyy malttaa lähteä hoitokoiran kanssa ulkoilemaan ennen tämän aloittamista. Mielenkiinnolla odotan.

Journal Entry 17 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 23, 2006
Täytyy myöntää että taitaa olla mielenkiintoisimpia journal entryjä joita olen lukenut. Osaksi siksi olen odottanut tämän kirjan lukemista ja osoittautuikin myös sen arvoiseksi.

Luin tämän käsittämätön tarinan eilen loppuun ja ajatukset ovat todella ristiriitaiset. Luovuus ja hulluus kulkee käsi kädessä? Se tästä kirjasta jäi päällimäisenä mieleen.

Välillä pidin kirjasta ja sen päähenkilöstä, välillä taas kaikki tuntui tökkivän. Jotkut aiheet tuntuivat väkinäisesti kirjaan tungetuilta ja yhtäläisyydet American Psychon ja Patrick Batemanin kanssa ärsyttivät. Kirjan huumori kuitenkin puri minuun vaikka jossain vaiheessa hymy alkoikin hyytyä, mikä varmaan oli tarkoituskin. Hillitön niin hyvässä kuin pahassakin.

Kiitos CatharinaL ringistä, kirja on kaikesta huolimatta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kirja siirtyy dotdotille lähipäivinä.

Journal Entry 18 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 26, 2006
Kiitos kirjasta, CatharinaL , ja joustavasta toimituksesta, Niksu.
Kiitän myös kirjan mittasuhteita ja ulkoasua. Moitin sidontaa, joka jo nitkuu, vaikka kirja ei ole edes ringin puolessa välissä.

Journal Entry 19 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 29, 2006
26.1. Mainiota lukea kirjaa, johon pääsee näin helposti sisälle. interiöörit ja esineet kuvaillaan niin selvästi ja yksityiskohtaisesti, että mielikuvitusta ei juuri tarvita. Sisustusarkkitehtimme muistuttaa paria tuttavaani niin paljon, että pelottaa. Kuvitelkaapa hänen snobisminsa päälle vielä ruoka- ja viinisnobismi ja perheeseen myös pikkulapsi, jolle voi hankkia vain Philippe Starckin tuttipulloja, pottia ja muuta lasten roinaa. Muuten sangen vastenmielinen tyyppi. Minua huvitti Sigbjørnin suhtautuminen Juicy Salifiin. Siitä tuli kitschiä vasta sitten, kun se laskeutui ammattilaisten ja varakkaiden asunnoista baareihin ja kahviloihin, joihin melkein kenellä tahansa on varaa. Lukija voi siis suhtautua ylimieliseen snobiin vähän samaan tapaan kuin tämä suhtautui itseään kehittymättömämpiin ihmisiin.

29.1. Tarina pääsee vauhtiin kirjan puolessa välissä, ja Sigbjørnistä alkaa tulla kiinnostavampi kuin hänen sisustuksensa. Kirjan loppupuolella hänen suhtautumisensa asiakkaisiin riemastutti minua. Moneen kertaan käytetty ajatus rikkeettömästä ulkokuoresta ja mielessä vellovista pakkomielteistä ei ole kiinnostava. Kiinnostavampia olivat Sigbjørnin puuhat. Hän veti mukanaan tirkistelemään. Päästyäni kirjan loppuun olen sitä mieltä, että sisustusarkkitehtimme ei ihan joka suhteessa muistutakaan tuttaviani. Vaikka eihän hänestäkään näkynyt mitään päällepäin.

(Ai niin, minäkin päällystän rekisteröimättömät hyllyssäni pysyvät kirjat valkoisella paperilla.)

Kuvassa Isamu Noguchin pöytä.

kaisabr luovutti kiireidensä takia lukuvuoronsa RoryG:lle.

Journal Entry 20 by RoryG from Palmdale, California USA on Monday, January 30, 2006
Sain tänään käsiini. Kivaa saada välillä suomenkielistä lukemista :)

Journal Entry 21 by RoryG from Palmdale, California USA on Thursday, March 09, 2006
Kun vihdoin pääsin tämän kanssa alkuun, niin tämä meni nopeasti. En yleensä pidä kirjoista, joiden päähenkilöistä en pidä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. En ihan odottanut tuollaista loppua takakansitekstin perusteella, mutta ehkä yllättävyys oli positiivista. Ja en olisi ehkä lukenut koko kirjaa, jos olisin alun perin tiennyt mistä on kyse. Ja se olisi ollut sääli. Pidin siitä, miten jäi hieman epäselväksi, mikä oli loppujen lopuksi totta ja mikä ei. Eggeniä voisi ehkäpä lukea enemmänkin :)

Kirja lähtee eteenpäin, kun saan yhteyden listalla seuraavaan.

Edit 14.3.2006: Lähtetin kirjan tänään tirppikselle. Hauskoja lukuhetkiä!

Journal Entry 22 by tirppis on Wednesday, March 15, 2006
Kirja tuli postissa tänään, kiitoksia! Aloitan lukemaan sitä kunhan saan edellisen rinkikirjan pois alta...

22.4. Kirjan luki todella nopeasti, kun sen kerran aloitti, ja viimeiset kaksi sataa sivua luinkin yhdeltä istumalta. Alussa päähenkilön ehdottomuudelle ja loistavalle kuvaukselle hymyilee, mutta hymy tosiaan hyytyy lopussa kuten joku aikaisemmin sanoi. Vaikka päähenkilö kirjan lopussa inhottaakin, ei häntä silti voi olla myös säälimättä, sillä hän ei selvästi osaa oikein luoda syvällisiä ihmissuhteita tai ole sinut oman itsensä kanssa. Joka tapauksessa kirja on hienosti kirjoitettu, joten sitä voi suositella ihan senkin takia.

Journal Entry 23 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 11, 2006
Kirja oli tullut tänään. Juuri eilen kaipailinkin uutta rinkikirjaa. Edellinen kun ei varmaankaan riitä viikonlopun yli.
Kiitos Tirppis lähetyksestä ja CatharinaL ringistä.

Journal Entry 24 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, May 29, 2006
Tämä tulikin luettua lähes yhdeltä istumalta. Sen jälkeen lukijankin pää oli vähän sekaisin päähenkilön harhaisuuden jäljiltä. Pelottavaa.
Minuakaan ei yleensä huvita lukea tarinoita, joissa päähenkilö on vastenmielinen. Tämä oli oikeastaan kaksinkertainen poikkeus. Kirjan alussa Sigbjørn on vastenmielinen yhdellä tavalla, kirjan lopussa toisella, ja koko ajan kirja piti otteessaan.
Vielä en ole asuntoani kirjan lukemisen jälkeen tutkaillut. Joillekin ratkaisuilleni on kyllä mielessäni jo syntynyt puolustelevia puheenvuoroja. Tyylikkyys ei ole ollut tärkein kriteeri tätä kämppää täytettäessä.

Laitan kirjan eteenpäin kunhan selviää kuka sen loppujen lopuksi seuraavaksi haluaa.

EDIT 4.6-06:
Postitin kirjan perjantaina 2.6 Rakunalle. Elina ei kerinnyt kirjaa ottamaan tässä vaiheessa ja Pikkuinen87 halusi pois koko ringistä.

Journal Entry 25 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 05, 2006
Kirja saapui tännään postin mukana. Nyt voinkin hyppelehtiä pihalle nauttimaan auringosta ja lueskelemaan.

Journal Entry 26 by Rakuna from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 30, 2006
En oikein osaa päättää, pidänkö tästä kirjasta vai en. Ehkä enimmäkseen kuitenkin pidän. Alun pitkät "monologit" muotoilusta ja sisustamisesta osuivat ehdottomasti herkkään kohtaani ja ne ehdottomasti vetivät tämän tytön sisään kirjan maailmaan. Toisaalta koin Sigbjørnin erittäin vastemmieliseksi henkilöksi etenkin mitä pidemmälle kirja eteni. Vaikka mieltymykseni tarinaa kohtaan hiipuikin sen edetessä, ei tätä kirjaa voinut laskea oikein käsistään.

Kirja jatkaa matkaansa, jahka saan seuraavan rinkiläisen osoitteen käsiini.

Edit 17.5.2007: Tajusin, etten ole lisännyt tätä kirja jokaisesta maasta -haasteeseeni, vaikka se sinne kuuluukin. Siispä kuitataan tällä Norja.

Journal Entry 27 by ritao from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 10, 2006
Sain kirjan jo perjantaina, kiitos Rakuna lähettämisestä! Suhtaudun kirjaan nyt vielä etukäteen varauksella, sillä sisustus ei ikinä ole ollut ihan minun heiniäni. Oikea mielipiteeni selviää kuitenkin piakkoin, sillä aloitan kirjan lukemisen ihan lähipäivinä, kunhan nyt töiltäni ehdin.

3.8.2006

Alan pikkuhiljaa uskoa, että norjalaisten kirjailijoiden teokset eivät ole minua varten. En pitänyt tästä kirjasta eikä mikään henkilö myöskään herättänyt minussa suurempia sympatioita (mutta ei varmaan ollut tarjoituskaan). Sisustamisesta ja muotoilun historiasta opin kyllä aimo annoksen, mutta siinäkin päähenkilön mietteet menivät usein luennoinnin puolelle. Luin kirjan loppuosion mahdollisimman nopeasti vain päästäkseni sen yli ja kirjasta eroon. Aivan lopun käänteet ovat kieltämättä hiukan kutkuttavia ja ajatuksia herättäviä, mutta muu kirja ei anna minulle mitään innostusta pohtia niitä sen syvemmin.

Kiitos kuitenkin CatharinaL:lle lukukokemuksesta. Yritän saada Sisustajan ruzenalle vielä asuessani samassa kaupungissa.

Journal Entry 28 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 15, 2006
Sisustaja saapunut Tampereelle taas. Jokunen rinkikirja edellä, mutta yritän lukaista kuukauden sisällä.

Journal Entry 29 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 21, 2006
Tämä oli aivan loistava kirja! Olin hieman ennakkoluuloinen, koska en ole mikään sisustusihminen, mutta utelias kun on niin kirjaihmisenä siitä on apua :)

En voi oikeastaan paljoa sanoa paljastamatta jotain oleellista, mutta sen voin sanoa, että juoni ei missään kohden oikeastaan vastannut "odotuksiani". Eli aina kun luulin arvaavani, mitä seuraavaksi seuraa, niin höpsistä, kirjaili pääsi taas viemään pisteet kotiin. Oli suorastaan kidutusta laskea kirja käsistä, kun silmät painuivat umpeen, eikä voinut enää yön pikkutunteina jatkaa lukemista!

Eli ei sen enempää kirjasta. Piristävä, pöyristyttävä, kammottavakin, mutta ahnehdittava lukukokemus minulle. Kiitos ringistä! Sisustaja matkustamassa jo kohti Mikkeliä sinisen lukupaikkoja säätelemään...

Journal Entry 30 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Saturday, September 23, 2006
kirja saapui toissapäivänä, kiitos Margih!
kiitos myös CatharinaL ringin pystyttämisestä!

Journal Entry 31 by sininen from Mikkeli, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, October 18, 2006
sisustaja oli kokonaisuutena mielenkiintoinen ja hyväkin.
minulle olisi kuitenkin riittänyt ihan tuo arkkitehtuuria ja sisustamista käsittelevä osio, sillä nautin sen lukemisesta.

tämä brutaaliosio, joka loppua kohti tiivistyy ja nousee pinnalle huippunsa saavuttaen sai minut melkein jättämään kirjan kesken, mutta luin sen kuitenkin sitkeästi loppuun, ja jäin jopa hetkeksi pohdiskelemaan muutamia teknisiä yksityiskohtia, kuten miten sahaustyö olisi kätevintä ja miten takan lämpötila lopulta vaikuttaa asioihin. no tästä ei sen selvemmin, ettei juoni paljastu seuraaville.

kiitos ringin aloittajalle ja jatkajille. enpä olisi muuten tätä lukenut. kirja lähtee seuraavaksi elinalle ouluun

Journal Entry 32 by Elina from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 08, 2006
Sisustaja on saapunut Ouluun. Kylläpä kirja on saanut paljon mielenkiintoisia kommentteja. Luen niin pian kuin mahdollista.

Journal Entry 33 by Elina from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 10, 2007
Huh, mikä kirja. En oikein osaa eritellä pidinkö tästä vai en. Välillä kävin kovaa kamppailua, että sain kirjan edes luettua, mutta silti lukeminen vauhtiin päästyäni kävikin nopeasti. Päähenkilöstä en juurikaan pitänyt, mutta lopulta tunsin hienoista sympatiaa. Tietoni sisustamisesta ja muotoilun historiasta kasvoivat huimasti tätä lukiessa. Tämä oli taas yksi niitä kirjoja, joita tuskin olisin lukenut ilman bookcrossingia ja olen tyytyväinen, että sen sain lukea.
Sisustaja on jo matkalla takaisin Tampereelle.

Journal Entry 34 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 11, 2007
Sisustaja palasi tänään aamupostissa kotihyllyyn. Kirjan selkämys on toden totta oiennut matkalla :-) Kiitos kaikille osallistujille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.