letmestayforaday

by Ramon Stoppelenburg | Travel |
ISBN: 157071911X Global Overview for this book
Registered by Pieterpadje of Hilversum, Noord-Holland Netherlands on 7/18/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
21 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 18, 2005
Ik wilde dit boek eigenlijk voor de vakantie aanschaffen, maar toen zag ik em niet zo snel liggen en had al genoeg anderen. Nu liep ik er toevallig tegenaan en bleek een koopje te zijn, dus kon em niet laten liggen. Het lijkt me een lollig verhaal over een jongen die zonder een cent op zak de wereld rond gaat. Hopelijk een beetje a la Tony Hawks 'Met een ijskast door Ierland', die vond ik erg leuk.

Journal Entry 2 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, November 27, 2005
Leuk boek, leest lekker weg. Niet te geloven dat dat plan om zonder geld de wereld rond te reizen zo goed gelukt is! Om jaloers van te worden, maar kan me ook voorstellen dat het soms wel vermoeiend was. Niet zo veel humor als Tony Hawks maar Ramon is ook geen komiek natuurlijk. Wel aan te raden voor even tussendoor. Geloof dat TheSicilian em ook nog wil lezen en daarna zal ik em wild releasen.

Journal Entry 3 by Pieterpadje at - Ergens in het centrum in Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, April 13, 2006

Released 18 yrs ago (4/13/2006 UTC) at - Ergens in het centrum in Hilversum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

In Piens Scrapbookstore in de Bussummerstraat. Als je binnenkomt rechtsaf bij de A4-tjes-stellage ergens onderin, op het lichtblauwe papier geloof ik.

Journal Entry 4 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, April 15, 2006
Toevallig was ik in de buurt (even mijn nieuwe schoenen aan je broer showen) en ik besloot de Scrapbookwinkel eens in te stappen. Ik kon me vaag herinneren dat het boek ergens bij blauwe blaadjes lag. Ahum.... de hele winkel lag vol met stapeltjes blauw papier. Dus ik op mijn knieen voor elk stapeltje en maar gluren of ik je boek ergens zag. Ik wilde het net op gaan geven toen ik m zag liggen! Jihoeeeeeeeeeee!

Ik heb over deze jongen gehoord! Volgens mij stond er vorig jaar een artikel in de Viva. Het lijkt me een interessant boek en ik ben blij dat ik m gevonden heb.

Journal Entry 5 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, April 19, 2006
Nog wat informatie over het boek:

De internationale pers noemde hem the world's greatest freeloader, anderen zagen in hem een pionier die de mogelijkheden van het internet volledig benutte. In twee jaar tijd reisde Ramon Stoppelenburg door Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Ierland, Schotland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Zuid-Afrika, Spanje, Australië en Canada. En het kostte hem geen cent dankzij gulle sponsors, de media die hem prezen om zijn slimme idee en zijn eigen website: www.letmestayforaday.com, waarop mensen van over de hele wereld hem uitnodigden gratis te overnachten. Honderdduizenden volgden dagelijks via zijn website de belevenissen.

In Letmestayforaday vertelt Ramon Stoppelenburg over Spaanse nachttreinen, Australische eilanden, de koude Canadese Noorden, de gekte van de media, dronken gastvrouwen in Ierland, Zuid-Afrikaanse olifanten die scheten laten, maar ook over kiespijn, verwende toeristen en dode kangoeroes.
Ramon Stoppelenburg is globetrotter. Hij studeerde journalistiek, maar al snel riep het buitenland. Tijdens zijn reizen schreef hij onder andere columns voor Spits.

-----------------------------------------------------------------------------

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is ongelofelijk wat Ramon in zijn schoot geworpen kreeg: eten, overnachtingen, maar ook kleding en vliegtickets. Sommige mensen vonden zijn idee geweldig, anderen wilden hem graag helpen of waren wel geinteresseerd in wat reclame. Het boek leest vlot weg. De avonturen van Ramon zijn zo fantastisch dat je tijdens het lezen zin krijgt om zelf je koffer te pakken en ervandoor te gaan.

Dit is weer typisch zo'n geval van een boek waar ik in de winkel langsgelopen zou zijn. Ik ben blij dat ik 'm gelezen heb. Hoera voor Bookcrossing!


***RING***
- Dutchpumpkin
- EmEli
- malagan
- AnnevO
- Zarus
- Digilin
- Pebby72
- Plukkie
- ...
- en weer terug naar serendipity-

Journal Entry 6 by Dutchpumpkin from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, May 14, 2006
Zo... weer een boek voor op de TBR stapel...
Ik lees veel te weinig en alle bookrays en -ringen waar in aan meedoe (gelukkig maar 3 ofzo in totaal) stokken enorm zodra het boek bij mij terecht komt.
Maar binnenkort ga ik op vakantie en dan gaat deze o.a. mee, lijkt me een prima boek om dan te lezen.

Journal Entry 7 by Dutchpumpkin from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, June 20, 2006
Zoals voorspeld inderdaad op vakantie gelezen.
Leest lekker makkelijk weg en ik heb het dus snel uit gelezen, ookal vond ik het nogal beschrijvend qua stijl zonder een kop en een staart en een rode draad kon ik ook al niet ontdekken ;)
Het is inderdaad ongelofelijk wat een simpel idee en een beetje media-aandacht wereldwijd aan vrijgevigheid kan losmaken! Hoera voor de mensheid zou je bijna zeggen... Het boek deed me bij vlagen ook denken aan Round Ireland with a fridge (?) van Tony Hawk(e)s. Als je letmestayforaday een leuk boek leuk vindt, dan is dat helemaal een aanrader! Met name een stuk humoristischer geschreven.
Het grappigste stukje kan ik zo snel niet terugvinden, maar wordt ook genoemd bij de recencies achterin: "One guy from Chicago said he could stay as long as his wife didn't object. And if she did, he'd pay for a hotel." Het is toch niet te geloven!
Tijdens het lezen had ik bedacht nog eens op de website van letmestayforaday te gaan kijken, dat herinner ik me nu ineens, dus dat ga ik nu eens even doen!
Het boek gaat nu naar EmEli, want Zarus schijnt nog wel even in een ander boek bezig te zijn.
Veel leesplezier voor de volgende lezers !

Journal Entry 8 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, July 26, 2006
Ha leuk een ring! Bedankt voor het opsturen!

Journal Entry 9 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, July 27, 2006
En het is alweer uit. Ik wil ook weer reizen! Al heb ik wel het idee dat deze manier van reizen voor een vrouw alleen toch wat riskanter zou zijn. En ik zou waarschijnlijk verschrikkelijke heimwee krijgen en naar een bruine boterham met kaas gaan verlangen, zo ben ik ook wel. Maar erover fantaseren is ook best leuk.. ;-)

Journal Entry 10 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Friday, July 28, 2006
Inmiddels is het boek onderweg naar AnnevO, Malagan had het zelf al gekocht dus zij kan van de lijst worden geschrapt. :-)

Journal Entry 11 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 29, 2006
Ik denk dat Ramon wel meer dan 1 dagje in Rotterdam zal blijven, gezien de ringboekenlawine alhier. Dankjewel voor het opsturen EmEli en voor het ringen serendipity-!

Journal Entry 12 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, August 13, 2006
Wow, wat heeft Ramon in die twee jaar veel meegemaakt! Ik kan me voorstellen dat het op een gegeven moment ook niet leuk meer is dat je nooit even alleen kan zijn of zelf kan beslissen wat je wilt doen. Door dit boek te lezen heb ik het toch een beetje meebeleefd, geloof ik. En nu wil ik echt een keer naar Canada...

Ik ga contact opnemen met Zarus, zodat ik het boek kan opsturen.
Edit 16/08: Ramon gaat vandaag van Zuid- naar Noord-Holland.

Journal Entry 13 by Zarus from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Monday, August 21, 2006
Sorry dat ik even op me heb laten wachten, maar vorige week heb ik het boek ontvangen. Ik ben er inmiddels ook al in begonnen!
Als ik 'm uit heb stuur ik 'm snel door naar de volgende op de lijst.

Bedankt AnnevO!

Journal Entry 14 by Zarus from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, September 12, 2006
Nou ik heb 'm uit hoor.
Ik vond het een aardig boekje, hoewel het niet veel meer is dan een beschrijving van zijn reis. Het avontuur zelf is erg interessant, het had wat mij betreft alleen ook iets leuker geschreven kunnen worden. Het werd op een gegeven moment namelijk wel een beetje saai.

Ik ga het adres van Digilin vragen, zodat hij door kan naar de volgende!

Journal Entry 15 by digilin on Wednesday, February 28, 2007
Great guy. Great story. Great book.

Journal Entry 16 by Pebby72 from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, March 4, 2007
Ontvangen van Digilin, thanks! Mijn man wilde deze lezen, dus kan ie meteen erin beginnen! ;-)

Released 17 yrs ago (5/6/2007 UTC) at A fellow bookcrosser in By mail, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Een reisverhaal zoals velen, maar de manier waarop hij reisde sprak me wel aan. Wel leuk om gelezen te hebben. Als ik Plukkies adres heb, gaat ie in Week 19 op reis! Thanks voor het ringen!

Journal Entry 18 by Plukkie from Deventer, Overijssel Netherlands on Wednesday, May 9, 2007
Het boek plofte vandaag op de deurmat. Ik ga het lezen als ik het boek wat ik nu lees uit heb. Bedankt voor het opsturen Pebby72, en voor het leuke kaartje.

Journal Entry 19 by Plukkie from Deventer, Overijssel Netherlands on Tuesday, May 22, 2007
Het is al een paar dagen uit, maar dan nu toch mijn verslagje. Ik vond het echt een leuk boek om te lezen. Toen wij zelf op reis waren hebben we ook veel bij mensen thuis geslapen, en na een tijdje verlangden wij dan altijd weer naar ons eigen tentje. Dat je gewoon even zelf uit kan maken wat je gaat doen.
Dat lijkt me wel vermoeiend aan zijn manier van reizen. Maar je ziet wel op een leuke manier een groot stuk van de wereld. Ach, zo heeft elke vorm van reizen z'n voor en nadelen, maar het blijft leuk! (vind ik tenminste)
Het boek gaat binnenkort terug naar Serendipity-, maar eerst is Vingilot het nog even aan het lezen (volgens mij is het al bijna uit)

Journal Entry 20 by Plukkie at on Tuesday, May 29, 2007

Released 17 yrs ago (5/28/2007 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Zoals ik al zei mocht het boek nog even door Vingilot gelezen worden. Bij deze dus!

Journal Entry 21 by Vingilot from Deventer, Overijssel Netherlands on Tuesday, May 29, 2007
Ik kreeg dit boekje van Plukkie om even tussendoor te lezen. Wat een briljant plan! Ik wou dat ik het verzonnen had. Nou ja, inmiddels is er al weer geld voor een nieuwe fietsreis. Dus waar laat ik me door tegen houden? Het boekje leest als een trein en het bij mensen thuis komen en blijven slapen is een feest der herkenning. (de opgetogenheid van de gastgezinnen en soms de frisse tegenzin om weer leuk te doen) Ik zal als ik eens wat meer tijd heb ook nog Ramon zijn website eens doorkijken want wat ik zo snel zag was dat ook erg leuk. Ik zal het boekje via Plukkie terug laten gaan naar Serendipity_.

Journal Entry 22 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Friday, June 1, 2007
Het boek is weer thuis! Het begint aan zijn tweede ronde.

Deze keer doen mee:

***RING***
--Angela-
-miekepieke
-Anrond
-Xamantha
-jij?
-....
- terug naar serendipity-

Journal Entry 23 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 7, 2007
Vandaag ontvangen, ik ben benieuwd!

Journal Entry 24 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 30, 2007
Leuk boek, opvallend dat hij vooral heel veel goede ervaringen heeft gehad tijdens zijn reizen. Als ik er eerder over had gehoord had hij ook wel bij mij mogen logeren, lijkt me wel een gezellig persoon.

Journal Entry 25 by miekepieke from Ulft, Gelderland Netherlands on Wednesday, July 4, 2007
Vandaag in mijn brievenbus gevonden; ze komen weer allemaal tegelijk die ringboeken :)

Er gaan er nog enkelen voor.

Journal Entry 26 by miekepieke from Ulft, Gelderland Netherlands on Tuesday, July 31, 2007
Ik heb dit boek toch voor laten gaan. Sorry aan al mijn andere ringboeken!

Wat een verhaal! Waarom heb ik nooit zulke ideeën? Stiekem ben ik best jaloers op wat Ramon allemaal gezien en meegemaakt heeft; echt geweldig!!
Leuk ook om over sommige plaatsen waar ik dan zelf wel al geweest ben te lezen hoe iemand anders erover denkt. En ook fijn om weten dat er toch nog veel mensen zijn die iets voor een ander over hebben!

Leuk boek!

Journal Entry 27 by nachtvlindertje on Tuesday, August 7, 2007
met een flinke dreun door de brievenbus gevallen,ga er vanavond gelijk in beginnen
Bedankt voor het doorsturen

Journal Entry 28 by nachtvlindertje on Thursday, August 16, 2007
Ik vond het in het begin vermoeiend om te lezen en raakte bijna buiten adem v/d snelheid waarmee hij zich verplaatste.Halverwege het boek vond ik het saai worden.Ik heb het boek niet geheel uitgelezen,het boek gaat naar de volgende op de lijst zodra ik contact heb kunnen krijgen

Journal Entry 29 by nachtvlindertje on Friday, August 24, 2007
Vanmorgen op de post gedaan naar de volgende op de lijst

Journal Entry 30 by Xamantha from Ochten, Gelderland Netherlands on Friday, August 31, 2007
Deze week ontvangen, bedankt voor het opsturen anrond!

Journal Entry 31 by Xamantha from Ochten, Gelderland Netherlands on Friday, October 12, 2007
Eerlijk gezegd vind ik het idee interessanter dan het boekje zelf. Ik heb het dan ook niet helemaal uitgelezen, was gewoon niet nieuwsgierig meer naar verdere avonturen van deze meneer.
Het boek mag door naar Serendipity.

Journal Entry 32 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Monday, October 15, 2007
Derde keer op ringreis:

- Gabrielereads
- Floddertje

Journal Entry 33 by Xamantha at on Friday, January 11, 2008

Released 16 yrs ago (1/12/2008 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:


Journal Entry 34 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Monday, January 14, 2008
Vandaag in de bus gekregen van Xamantha.

Journal Entry 35 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, March 4, 2008
Ik ga het boek toch niet lezen... Ik heb het al zo lang liggen en wil de ring niet verder vertragen, en het onderwerp boeit me op dit moment niet zo. Ik ga Floddertje pm-men en het doorsturen.
Edit: Floddertje wil het boekniet meer lezen. Ik ga op het Forum vragen of er nog interesse voor is en anders gaat het terug naar de start...

Journal Entry 36 by gabrielereads from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, March 15, 2008
Gisteren opgestuurd naar afraberg.

Journal Entry 37 by afraberg from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Friday, March 21, 2008
Dit boek lag al een paar dagen in de brievenbus, maar omdat ik pas vannacht terug ben gekomen van vakantie, heb ik pas nu de kans om hem te registreren. Ik hoop dat in de tussentijd niemand ongerust is geworden, het boek is veilig aangekomen.

Ik ben al wel begonnen met lezen en al een aardig eindje op weg. Het is erg jammer dat de verschillende avonturen zo kort worden beschreven, ik hou wel van uitvoerige beschrijvingen. Maar wat een fantastisch avontuur!Journal Entry 38 by afraberg from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Monday, March 24, 2008
Naarmate ik verder in het boek kwam vond ik het steeds beter worden. Alleen jammer dat hij alleen in de westerse wereld heeft rondgereist. Wel een erg leuk avontuur en een erg hoopgevend verhaal voor de mensheid. Zo zie je maar dat de meeste mensen gewoon aardig willen zijn.

Nog heel erg bedankt voor het toesturen gabrielereads, en ook erg bedankt voor je mooie kaart.
En ook nog heel erg bedankt serendipity- voor het ringen van dit mooie verhaal.

Het boek is nu onderweg naar LenaLena.

Journal Entry 39 by wingLenaLenawing from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Tuesday, March 25, 2008
Gisteren op het forum interesse gemeld, vandaag al in de bus! Dankjewel, afraberg!
Wooo, deze loopt al vanaf 2005! Hoe krijg ik het voor elkaar om zo lang deze ring te negeren? Geen idee, want ik wil dit boek wel graag lezen!

Het moet nog even wachten, ben nog in een ander boek bezig, daarna komt deze aan de beurt.

Edit: Oja, wat een mooie magneet zit erbij! Mag ik m op de koelkast hangen? (-:

Journal Entry 40 by wingLenaLenawing from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Thursday, May 1, 2008
Wat een fijn boek was dit zeg! Ik ben niet zo'n reiziger, maar hier werd ik toch wel jaloers van! Ook een ontzettend leuk idee, je moet er maar op komen! Nu kom je heel veel van dit soort (bedel-)projecten op internet tegen, maar de eerste ideeën zijn toch altijd het leukst.

Ik zal op het forum vragen of er nog belangstelling voor is. Kan ie anders in het wild of moet ie terug?

Journal Entry 41 by wingLenaLenawing from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Thursday, May 1, 2008
Het boek reist weer verder!
- Gerbie7
- Arja
- SylS

(ivm de verhuizing van Gerbie7 blijft het boek nog eventjes hier hangen)

03-06: op weg naar Gerbie7!

Journal Entry 42 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Wednesday, June 4, 2008
Populair ringboek, wilde ik al een tijdje lezen, vandaag ontvangen. Bedankt LenaLena voor het opsturen.

Journal Entry 43 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Tuesday, July 8, 2008
Ramon Stoppelenburg – Letmestayforaday (08-038)

Soms is er een boek dat je al een tijdje wil lezen, maar op de een of andere manier komt het er niet van. Dit is zo’n boek. In de handen gehad in de winkel, toch weer laten liggen, over gelezen op internet, weer voorgenomen het te bestellen en uiteindelijk komt het via een boekenring in mijn handen.

De naam Ramon Stoppelenburg kwam ik voor het eerst tegen in de statistieken van mijn web-log. Blijkbaar staat mijn blog in zijn lijstje. Of hij het zelf is, of iemand die via zijn site op de mijne kwam, is mij niet bekend, maar het is wel een leuke manier om sites te ontdekken. Ik las dus over zijn verhaal en was onder de indruk. Er zijn namelijk genoeg mensen met goede ideeën, maar de meeste hebben het niet eens door. Doe maar eens wat met een idee. Dat is precies wat Ramon deed. Hij had het idee voor de website, maar ging toen ook meteen door. Site bouwen, publiciteit zoeken en ook daadwerkelijk op reis gaan.

Wel is het grappig dat er dan een boek komt, uiteindelijk kon dit idee alleen werken dankzij de kracht van het web, zijn verhalen en foto’s staan daardoor natuurlijk ook op de site. Maar een boek blijkt uiteindelijk toch onvermijdelijk. Of hij het idee nog even wil melken of dat hij zelf het idee heeft dat het boek iets toevoegt, durf ik niet te zeggen. Ik vind een boek altijd tachtig keer beter te verteren dan een website, dus ik was blij dat ik het boek kon lezen en niet al die losse verhaaltjes op zijn site hoefde aan te klikken.

Natuurlijk ben ik ook wel jaloers. De eerste maanden van zijn reis vielen samen met de laatste maanden van mijn lange reis. Ook ik reisde anderhalf jaar door allerlei landen. Ook ik heb aan de kant van de weg gestaan met mijn duim omhoog in Honduras, Nieuw Zeeland en Australië. Maar aan het eind van de reis was ik een spiksplinternieuwe auto armer (niet eens een kleintje) en had Ramon niet alleen geen cent uitgegeven, maar er zo veel contacten en contracten aan over gehouden, dat die reis hem uiteindelijk nog geld oplevert.

Aan de andere kant zie ik ook de nadelen wel. Zoals hij zelf ook aangeeft, je wordt geleefd. Je reisschema wordt bepaald door overnachtingsplekken en sponsors van diverse vervoersmiddelen. Eigenlijk heeft Ramon gewoon een aantal vakanties gehouden, iets anders dan met een rugzak de wereld rondtrekken. Maar goed, dat is het gevolg van zijn keuze, zeker geen verwijt.

Zijn boek is een leuke samenvatting van zijn reizen, van zijn avonturen, van de manieren waarop hij weer naar de volgende plek reisde. Hij heeft geweldig veel meegemaakt, veel gezien en een aantal prachtige landen doorkruist. Mijn complimenten!

Quote: “O nee toch, bij die gekke goudzoeker? Heeft hij je verteld over zijn ontmoetingen met de paus? Of over zijn ruimtemissies die op het laatste moment niet doorgingen en over hoe hij de Koude Oorlog beëindigde door op tijd de juiste telefoonlijnen met elkaar te verbinden in een diepzeeboot in de Atlantische Oceaan? Hij schijnt trouwens ook te weten waar Marilyn Monroe en Elvis Presley zich ophouden.” (Blz. 79)


Nummer: 08-038
Titel: Letmestayforaday
Auteur: Ramon Stoppelenburg
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
# Pagina’s: 320
Categorie: Reisverhalen
ISBN: 90-413-5052-7

Journal Entry 44 by gerbie7 at BookRing in Bookring, A Bookring -- Controlled Releases on Tuesday, July 8, 2008

Released 16 yrs ago (7/8/2008 UTC) at BookRing in Bookring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

In de post naar de volgende lezer, Arja.

Journal Entry 45 by Arja on Wednesday, July 9, 2008
ha lekker, een ringboek!

Journal Entry 46 by Arja on Monday, July 14, 2008
uit! de schrijfstijl van het boek vond ik niet bepaald briljant. Ramon schrijft niet al te boeiend, hij noemt vaak wat feiten en clichés op en gooit daar soms een meningsausje overheen. da's erg jammer, want ik heb het idee dat hier veel meer in zou zitten dan hij er uit gehaald heeft. als je wekenlang in Zuid-Afrika bent, moet je toch verder komen dan een beschrijving van het apartheidsregime? sindsdien is er zoveel gebeurd, maar zijn observaties blijven oppervlakkig. ook levert hij erg makkelijk kritiek op hoe de standaard toerist zich gedraagt, terwijl hij zich zelf net zo makkelijk laat entertainen door al zijn gastheren en -vrouwen.

gelukkig maakt het avontuur zelf veel goed. Ramon komt overal dankzij de lokale bevolking die hem uitnodigt, onderdak biedt en overal naartoe meesleept. een verblijf bij verschillende vrienden en kennissen is ook de manier waarop ik vaak reis, omdat je dan vaak de leukste plekken te zien krijgt. de manier waarop hij het doet, moet enorm vermoeiend zijn. elke dag aardig zijn tegen weer een nieuwe en onbekende gastheer/vrouw, elke dag weer op pad naar een volgende plek, ik doe het hem niet na.

het boek gaat door naar SylS, zodra ik haar adres heb.

Journal Entry 47 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, July 15, 2008
Boekje vandaag ontvangen. Wat een leuke kaart heb je erbij gedaan Arja! Bedankt voor het opsturen!


Journal Entry 48 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, July 27, 2008
Ben tot bladzijde 60 gekomen. Het spijt me, het kan me niet boeien. Wat is dit saai geschreven.

Kan iemand me vertellen waar ik het boekje naartoe kan sturen? Hoor het graag!

edit 6/1: gaat per post naar serendipity (8/1 verzonden)

Journal Entry 49 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, January 13, 2009
En het boek is weer thuis! Dankjulliewel voor al jullie commentaar. Ik ga eens bedenken wat ik nu eens met het boek zal doen

Journal Entry 50 by serendipity- at Filmtheater in Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 21, 2009

Released 15 yrs ago (2/21/2009 UTC) at Filmtheater in Hilversum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Op een tafeltje in de hal. Ik ben benieuwd bij wie dit bijzondere boek de komende tijd mag verblijven

Journal Entry 51 by hoest on Sunday, February 22, 2009
leuk boek zeer afwisselend leuk om af en toe een stukje te lzen

CAUGHT IN HILVERSUM NOORD HOLLAND NEDERLAND

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.