Het leven loopt op rolletjes

by Lucille Werner | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by koekiebak of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 7/11/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, July 11, 2005
"Ik liep naar voren richting schoolbord, pakte eerst een krijtje en tekende een poppetje met daarboven mijn naam. Het poppetje had de knieën en voeten naar binnen gekeerd. Ik sprak de klas vriendelijk toe: 'Ik ben Lucille en er is iets misgegaan tijdens mijn geboorte waardoor ik moeilijk loop. Wat er precies is misgegaan is niet helemaal duidelijk, maar ze denken dat ik zuurstofgebrek heb gehad tijdens mijn geboorte. Ik lag in een stuitligging en zo hoor je als baby niet te liggen want dan kom je er moeilijker uit. Toen het dus te lang duurde zijn er een paar hersenen van mij geknapt. Die hersenen zorgen nou net voor de bewegingen van mijn benen en van mijn voeten. Omdat dat fout is gegaan loop ik anders dan jullie. Ik val heel erg snel dus jullie mogen mij niet omduwen. Verder kan ik goed praten en vind ik geschiedenis en taal heel erg leuk. Ik hoop dat we veel lol op school zullen hebben. Dit wilde ik even zeggen dan weten jullie het meteen. Zijn er nog vragen?'

Lucille Werner is de enige televisiepresentatrice in Nederland met een lichamelijke handicap. In dit boek vertelt ze openhartig over haar leven met een handicap en hoe ze haar handicap heeft weten in te zetten om de doelen in haar leven te bereiken. Het is een eerlijk, grappig, ontroerend en vooral inspirerend verhaal."

Ik vond het een prettig boekje. Wat gaat die meid goed met haar handicap (of liever: trendycap) om! En dat neemt niets weg van het verdriet en de psychische en sociale gevolgen... Maar ze zwelgt absoluut niet in zelfmedelijden!
Naast haar eigen ervaringen zijn een aantal hoofdstukken opgenomen van anderen om haar heen: hoe hebben zij Lucille ervaren?
Al met al erg leuk om te lezen!


Journal Entry 2 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, July 11, 2005
Er hebben zich op het forum meer liefhebbers gemeld, dus ik ga er een ring van maken!Missc1967
Pieterpadje
Binebal
Superdeya
Nadaaah
Vlindertje
Omakoekiebak
...
En weer terug naar Koekiebak!

Journal Entry 3 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, July 23, 2005
Vandaag dit ringboek ontvangen van Koekiebak. Lijkt me een leuk boek!

Journal Entry 4 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, July 24, 2005
En alweer uit! Leest erg gemakkelijk en snel. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Lucille Werner een lichamelijke beperking heeft. Ze heeft een postieve kijk op het hebben van een beperking en steekt daarmee doormiddel van dit boekje een heleboel mensen een hart onder de riem. Echt de moeite waard om te lezen!
Zodra ik het adres van Pieterpadje heb gaat Lucille verder op reis!

Edit: vandaag 29/7 verstuurd

Journal Entry 5 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Monday, August 01, 2005
Leuk, Lucille op de deurmat toen ik thuis kwam! Bedankt voor het toesturen.
Ben heel benieuwd, maar moet/wil eerst nog even het "muts-kluts-boek" uitlezen dan ga ik deze lezen, mijn mening geven en em snel weer doorsturen.

Journal Entry 6 by Pieterpadje from Hilversum, Noord-Holland Netherlands on Monday, August 08, 2005
Inderdaad makkelijk, snel boekje voor tussendoor.
Had er wel een beetje gemengde gevoelens bij. Met name in het begin vond ik het iets uitstralen van 'lees allemaal hoe leuk en goed en succesvol ik ben ondanks mijn trendycap'. Gelukkig werd dat later wat afgezwakt. En het positieve, aanmoedigende einde maakt ook weer veel goed.

Toch denk ik wel dat er een wezenlijk verschil is tussen de maatschappelijke drempels die iemand moet nemen die echt altijd in een rolstoel zit of iemand die erg moeilijk loopt als Lucille.
Gelukkig komt ze ook met een voorbeeld van een situatie waarin ze zelf bij voorbaat van haar loopprobleem een erg groot probleem maakte, terwijl bij de ontmoeting van de vreemden er helemaal niet zo'n heisa van werd gemaakt.

In ieder geval gaat Lucille morgen naar Binebal opweg. Veel plezier ermee!

Journal Entry 7 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Friday, August 19, 2005
Vandaag ontvangen! Dank je wel voor het versturen!

Journal Entry 8 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, August 20, 2005
Ik heb tijdens het lezen van dit boek liggen stuiteren in bed. Als moeder van twee kids die gehandicapt zijn ben ik natuurlijk erg bevooroordeeld.
Ik stuiterde met mijn hoofd tegen het plafond toen ik las van de GAK-car en de invalideparkeerkaart. Als je weet hoeveel moeite het ons gekost heeft.....
Verder vind ik haar positieve kijk op het leven heel goed. Maar de luchtigheid waarmee zij schreef over het spelen van scheidsrechter omdat zij niet mee kon sporten ging mij toch wel iets te ver. Het leven van een gehandicapte is helemaal niet luchtig en makkelijk zoals zij het beschrijft. De opvoeding van haar ouders vind ik top! Haar niet als gehandicapte beschouwen en haar hetzelfde opvoeden als je de andere kinderen doet is geweldig.
Ze heeft geboft dat de handicap niet erger is. Mijn zoon heeft het zelfde gehad en is spastisch geworden. Inderdaad zoals zij schrijft hij had wat minder geluk.
Het verhaal over de middelbare school vind ik confronterend. Wat moeten mensen met een handicap toch veel doen om erbij te horen!!!!

Het boek gaat door naar Superdeya!

Journal Entry 9 by rem_YUT-834084 on Wednesday, August 24, 2005
Vandaag gekregen van de postbode, ben benieuwd! Heb nog een paar andere ringboeken liggen maar daarna is deze aan de beurt.

Released 15 yrs ago (9/1/2005 UTC) at To another Bookcrossing member in By Post, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ik vond het een leuk boek, soms een beetje te positief, ben benieuwd wat Nandaaah ervan gaat vinden.

Journal Entry 11 by Nandaaah from Pijnacker, Zuid-Holland Netherlands on Friday, September 02, 2005
Het boek is aangekomen, zodra ik The Pelican Brief uit heb begin ik in dit boek.

Journal Entry 12 by Nandaaah from Pijnacker, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, September 18, 2005
Het boek heb ik vanmorgen in bed uitgelezen. Ik had in het begin moeite met de kinderlijke korte zinnen waarin het geschreven was, aan het eind had ik moeite met de velen malen dat hetzelfde verhaal herhaalt word, maar dan in net even andere zinnen. Verder vond ik het wel allemaal heel positief. Het leek net of er bij haar nooit echt iets niet lukte om d'r handicap. Toch ben ik blij dat ik het gelezen heb! En het gaat meteen met de post naar Vlindertje.

Journal Entry 13 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Monday, September 19, 2005
Ah, dit boekje lijkt me interessant.
Bedankt voor het ringen Koekiebak. Moet nog even onder op de stapel.

Journal Entry 14 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Sunday, September 25, 2005
Weet je, ik wist niet eens dat Lucille Werner gehandicapt was.
Leest lekker makkelijk en is toch interessant. Applaus voor haar ouders.

Nu naar Omakoekiebak.

Journal Entry 15 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, September 30, 2005
Het boek is weer thuis, ik zal zorgen dat het bij Omakoekiebak komt!!

Journal Entry 16 by koekiebak at Theaters Tilburg in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, December 22, 2006

Released 14 yrs ago (12/22/2006 UTC) at Theaters Tilburg in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Gisteravond op een muurtje langs de trap naar de concertzaal, voor aanvang van het prachtige kerstconcert van Miranda van Kralingen en het Magogo Kamerorkest.

Journal Entry 17 by Immie from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, April 15, 2007
Ik heb het boek gevonden bij Theaters Tilburg. Eindelijk tijd gevonden om het te lezen. Als je eenmaal begonnen bent leest het makkelijk weg. Prettig voor Lucille dat ze haar leven zo op de rails heeft weten te krijgen, dit zal niet elke trendycapte gegeven zijn!! Al heeft ze wel gelijk dat je weinig mensen met "handicap" tegenkomt in het dagelijkse leven.
Ik leg het boek (als ik hem niet vergeet!) 21 april weer neer bij Theaters Tilburg, ik was verrast het boek te vinden, hopelijk verras ik weer iemand anders!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.