Brick Lane

by Monica Ali | Literature & Fiction |
ISBN: 0552151599 Global Overview for this book
Registered by Binebal of Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on 7/4/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
10 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 04, 2005
Als de Bengaalse Nazneen de huwbare leeftijd bereikt, wordt ze uitgehuwelijkt aan Chanu en verhuist ze naar Londen. Oppervlakkig gezien verloopt haar leven kalm, en jarenlang doet ze wat van haar wordt verwacht: ze doet het huishouden en voedt haar kinderen op. In werkelijkheid houdt ze met al haar kracht een wankel evenwicht in haar gezin in stand; haar dochters en haar man maken elkaar het leven onmogelijk.

In die fragiele staat van vrede stapt Karim haar leven binnen. Hij roept gevoelens in haar op die ze nog nooit heeft gehad, en hij veroorzaakt een beroering die de woede van de gemeenschap waarin zij leeft weerspiegelt. In de groeiende maatschappelijke spanningen in Londen weet Nazneen zich gebonden aan haar afkomst; vanuit Bangladesh schrijft haar zuster Hasina haar brieven over de hel van haar bestaan. Als de mogelijkheid van een terugkeer naar Bangladesh zich aandient, begrijpt Nazneen dat ze haar lot in eigen handen zal moeten nemen.

Brick Lane is een overrompelende, geestige en ontroerende roman, over de culturele verwarring van immigratie en over de manier waarop landschappen en herinneringen het menselijke inzicht bepalen - maar het is vooral een roman over de keuzes die mensen maken om het geluk te vinden. Met Brick Lane manifesteert Monica Ali zich in één klap als een van de grootste schrijvers van een nieuwe generatie.

Monica Ali werd geboren in Bangladesh en groeide op in Londen, waar zij woont en werkt. Al voordat Brick Lane werd gepubliceerd, werd zij door het tijdschrift Granta benoemd tot een van de twintig Beste Jonge Schrijvers onder de veertig

***** ring**********

Missc1967
Draakje
iiwi
prawnie
redfloor
malagan
arja
olifant
smitjes
koekiebak
..

Journal Entry 2 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 11, 2005
Op weg naar Missc1967!

Journal Entry 3 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, July 23, 2005
Vandaag in de bus. Lijkt me een leuk boek!

Journal Entry 4 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 22, 2005
Wat een prachtig geschreven roman is dit. Ik werd er helemaal door meegesleept, een lach en een traan. Ik vond het moeilijk om het weg te leggen en tussendoor iets anders te doen en ik vond het jammer dat het uit was. Had nog wel door willen lezen, willen weten hoe het verder zou gaan. Bedankt voor het ringen, Binebal. Dit boek was het meer dan waard om gelezen te worden!
Ik stuur het verder naar de volgende op de lijst.

Journal Entry 5 by draakje from Soest, Utrecht Netherlands on Friday, September 30, 2005
Gisteren in de bus. Ik was helemaal vergeten dat ik meedeed met deze ring, het was dus een verrassing. Bedankt voor het ringen Binebal, en missc1967 voor het opsturen. De thee zal ik tijdens het lezen drinken :)

Journal Entry 6 by draakje from Soest, Utrecht Netherlands on Monday, December 12, 2005
Het heeft even geduurd, maar twee dagen geleden ben ik dit boek eindelijk gaan lezen. Wat een mooi boek, ik heb het in een adem uitgelezen. Ik hoop dat er nog een vervolg komt, Heel mooi geschreven!
Het boek gaat nu naar de volgende in de ring: iiwi

Journal Entry 7 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Friday, January 20, 2006
Ontvangen. Het gaat wat langer dan een maand duren denk ik, want ik ga eerst twee weken filmfestivallen (geen boekleestijd) en daarna is er nog een ring voor deze.

Journal Entry 8 by prawnie from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Friday, February 17, 2006
Received the book from Iiwi, thank you! Ga het meteen lezen.

Journal Entry 9 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Sunday, February 19, 2006
Een wat verlate journal entry. :)

[spoilers?]

Ik vond Brick-Lane een erg mooi boek. Het is goed geschreven en geeft een goed beeld van de culturele verwarring van immigranten, zonder direkt een van allen als de goede of de slechte manier van daarmee omgaan te bestempelen. De moeilijkheden van immigranten om zich te vestigen in een compleet nieuwe andere cultuur worden mooi verwoord en verbeeld. De vergaderingen van de 'Bengal Tigers' waren hilarisch.

Journal Entry 10 by prawnie from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, March 12, 2006
excellent book. well written.

Journal Entry 11 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, May 29, 2006
Vandaag ontvangen met maar liefst twee (2!) kaartjes erbij. Eentje van Binebal die al de hele tijd meereist en eentje van Prawnie. Ben benieuwd, al zal het boek nog wel even moeten wachten...

Journal Entry 12 by redfloor from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, August 17, 2006
Ik krijg het boek niet uit! Ik vond het heel mooi om mee te lezen in de gedachtengang van een meisje, later vrouw, wat een importbruid is. Op twee derde van het boek begon het mij echter te vervelen. Ondanks dat er een wending in het boek is bemerk ik bij mezelf dat ik het meer van hetzelfde vind worden. Tijd om het door te sturen.

Journal Entry 13 by malagan from Zutphen, Gelderland Netherlands on Wednesday, August 23, 2006
Dit boek lag gisteren in de brievenbus. Dank je wel voor het opsturen redfloor. Ik heb nog een paar ringboeken liggen, maar dit boek lonkt erg!

Journal Entry 14 by malagan from Zutphen, Gelderland Netherlands on Thursday, October 05, 2006
Ik ben begonnen in dit boek, en vond het zo goed dat ik het zelf heb aangeschaft om later op mijn gemak te kunnen lezen. Ik kom er op dit moment niet aan toe, maar over wat ik heb gelezen ben ik zeer enthousiast! Ik stuur dit boek door naar Arja.

Edit 28/12/06:
Vandaag het boek dat ik zelf had gekocht uitgelezen en vond het ontzettend goed! Een mooi verhaal over het leven van een Bengaleze vrouw in Londen, de botsingen van cultuur en de pogingen om zich aan te passen maar toch ook een stuk cultuur te behouden. Een grappige wending aan het verhaal waren de Bengal Tigers.
Dank je wel voor het ringen van dit boek, zodat ik heb kunnen kennis maken met deze fantastische schrijfster!

Journal Entry 15 by malagan from Zutphen, Gelderland Netherlands on Friday, October 27, 2006
Op de post gedaan naar Arja.

Journal Entry 16 by Arja on Saturday, October 28, 2006
... en vanmorgen door Postbode Rob uit mijn bed gebeld, het boek is gearriveerd.

Journal Entry 17 by Arja on Sunday, January 21, 2007
hehe, eindelijk uit. was even kiezen op elkaar, want ik vond het nogal draderig worden, zonder dat er bijzonder veel gebeurde. gelukkig aan het einde wel, maar dat verklap ik hier niet. zeker mooi geschreven, anders had ik het natuurlijk nooit uitgelezen. en dan nu ... op naar de volgende.

Journal Entry 18 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Wednesday, February 14, 2007
En nog een ringboek!

Journal Entry 19 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Thursday, March 01, 2007
Prachtig verhaal. Mooie karakterontwikkeling van Nazneem. En de brieven van Hasina aan haar zuster, in gebroken taal toch ontroerend. Halverwege het boek vond ik het iets te langzaam gaan, iets te veel herhaling, maar dat trok gelukkig snel weer bij.

Het boek gaat door naar smitjes. Helaas waren de verzendkosten 6,20! Maar goed, het is het boek wel waard, zullen we maar redeneren.

Journal Entry 20 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Wednesday, March 07, 2007
Het boek werd vanavond nog gebracht door een speciale koerier.
Ik heb nog een aantal boeken op mijn tbr liggen, maar het komt beslist aan de beurt. Olifant bedankt voor het versturen.
PS als de verzendkosten zoveel waren, had je het dan niet aan iemand mee kunnen geven die naar een meeting gaat ?? Ik probeer dat altijd en het lukt meestal ook wel, soms duurt het wat langer, maar volgens mij heeft iedereen genoeg te lezen :-)

Journal Entry 21 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Wednesday, March 21, 2007
Weer zo'n boek dat ik waarschijnlijk niet had gelezen als er geen ring van was geweest. Mooi om te lezen hoe ze van een jong meisje veranderd in een vrouw die haar eigen keuzes weet te maken. Ook de cultuurverschillen die zo duidelijk aan bod komen zijn heel goed beschreven.
Binebal bedankt voor het ringen. Het boek gaat over 14 dagen op reis naar Koekiebak (ik heb dan een koerierster uit Tilburg op visite en die wil het vast wel voor me meenemen)

edt: 2 april is enitnaj een avondje komen plakken en knippen en heeft toen het boek voor mij meegenomen naar Koekiebak. Enitnaj bedankt voor het koerieren.

Journal Entry 22 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, April 19, 2007
Na anderhalf jaar is het boek weer thuis. Time flies...

dank jullie wel voor de leuke journals!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.