Sonny Boy

by Annejet van der Zijl | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by biba89 of Olst, Overijssel Netherlands on 6/5/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, June 05, 2005
Waldemar Nods is twintig, student, en Surinaams. Rika van der Lans is bijna veertig, getrouwd, moeder van vier kinderen en blank. Het is 1928 als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Het schandaal rond hun liefde is voorspelbaar, zeker in die tijd. Toch weten ze een voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, oftewel Sonny Boy. Dan breekt de tweede wereldoorlog uit.

Ik heb er de eerste vijftig bladzijden van gelezen, in de hangmat van Eveline. Toen mocht ik hem lenen van bookcrosser bibidejong. Ik kijk ernaar uit, naar hoe dat was voor een Nederlandse vrouw in de jaren dertig om samen te zijn met een Surinaamse man. Het is niet vergelijkbaar met onze situatie, van mijn Surinaamse man en ik, nu in de eenentwintigste eeuw.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, June 12, 2005
Ik vond het een aangrijpend verhaal. Het beschrijft hoe de gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, zoals wij die geleerd hebben, hun effect hebben gehad op het dagelijks leven van niet zo alledaagse mensen. Rika met haar onverwoestbaar optimisme die toch maar mooi haar eigen weg koos, tegen de heersende moraal in, en Waldemar, die als een van de eerste Surinamers in Nederland een bestaan probeerde op te bouwen.
Het is droevig om te lezen hoe de oorlog hun levens tussen zijn kaken vermorzeld heeft, maar mooi om een inzicht te krijgen in hun bestaan, geschreven met zoveel invoelingsvermogen dat ik er soms tranen in mijn ogen van kreeg. Alle complimenten voor de schrijfster.
Dit boek gaat terug naar bibidejong. Dankjewel voor het lenen!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.