Zwarte seconden

by Karin Fossum | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 4/29/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
15 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, April 29, 2005
Een nieuwe zaak voor Konrad Sejer, waarin een 9-jarig meisje spoorloos verdwijnt...

Negen dagen voor haar tiende verjaardag verdwijnt Ida Joner. Zelfs haar fiets wordt niet teruggevonden.

Helga Joner beleeft de nachtmerrie van alle moeders. Haar dochter Ida gaat even naar de kiosk om een tijdschrift over paarden en wat kauwgum te kopen. Ze komt niet terug. Negen dagen later wordt het meisje langs de kant van de weg gevonden, gekleed in een wit nachthemd en zorgvuldig in een deken gewikkeld.

Konrad Sejer staat voor een lang en moeizaam onderzoek. Er is geen motief, geen logische verklaring. Maar door zijn mensenkennis, zijn sympathie voor zowel het slachtoffer als de dader, en door zijn directe manier van communiceren weet hij de zaak naar een ontknoping te leiden.Het boek wordt een ring:
MarciaC
Digimike
Zijdewerkster
Bisa
Lot12
Miekepieke
SylS
Tuukie
Impuls
Hadazah
Myst47
Smitjes
Mischao
En het boek is weer thuis...

Journal Entry 2 by wingkoekiebakwing at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases on Friday, April 29, 2005

Released 15 yrs ago (4/29/2005 UTC) at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Gaat vandaag op weg naar MarciaC, in een 'Fossum-doos'.

Journal Entry 3 by MarciaC from Hengelo, Overijssel Netherlands on Thursday, May 12, 2005
Ik heb het boek vorige week al ontvangen in een Fossum-pakketje! Wegens vakantie kon ik het niet eerder melden. Ik moet er nog in beginnen, maar dat zal niet meer lang op zich laten wachten hoop ik!

Journal Entry 4 by MarciaC from Hengelo, Overijssel Netherlands on Wednesday, May 25, 2005
Wat een super spannend en heerlijk boek zeg! Het houdt je 292 pagina's in zijn greep. Zelfs het feit dat ik me irriteerde aan de lettergrootte (14 ofzo) vergeet je snel! Het beste boek van Fossum tot nu toe. Dit was het laatste boek van het Fossum-pakketjes, dussss.... Koekiebak bedankt voor het ringen! Ik geef het nu aan Digimike.

Journal Entry 5 by Digimike from Beekbergen, Gelderland Netherlands on Sunday, May 29, 2005
Ik kreeg dit boek woensdag al van MarciaC, maar kom er nu pas aan toe om het te loggen. Ik ga het binnenkort lezen. Bedankt Koekiebak voor het ringen en MarciaC voor het overhandigen!

Journal Entry 6 by Digimike from Beekbergen, Gelderland Netherlands on Thursday, June 02, 2005
Spannend boek! Ik denk dat dit een van de beste Fossums is die ik tot nu toe heb gelezen. Wel gruwelijk om je kind op die manier kwijt te raken. En eigenlijk is er niemand die het kind bewust iets heeft aangedaan, het ongeluk zit in een klein hoekje. Vreselijk! Dit boek gaat onderweg naar Zijdewerkster!

Journal Entry 7 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, June 07, 2005
Gisteren lag dit boek op mij te wachten, maar toen had ik geen puf meer om achter de computer te kruipen en het te melden. Ik ben erg benieuwd, ook weer naar deze Fossum. Het zal alleen wel even op de ringstapel moeten, want er zijn nog 2 boeken voor (plus de andere Fossum, maar daar ben ik net in begonnen). Digimike, bedankt voor het opsturen, en de grappige Loesje kaart.

Journal Entry 8 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, June 30, 2005
Gisterenavond heb ik het boek uitgelezen. Ik vond het een van de betere boeken die ik van Fossum heb gelezen. In het begin heb ik me vooral geïrriteerd aan de lettergrootte.. zo krijg je ene boek wel dik, maar toen ik eenmaal op weg was, viel dat bezwaar weg. Ik zal het boek vanmiddag doorsturen naar Bisa.

Journal Entry 9 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Friday, July 01, 2005
Dit boek vandaag ontvangen. Bedankt Koekiebak voor het ringen.

Journal Entry 10 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, July 17, 2005
Ik vind dit een van de mindere boek van Karin Fossum. Helemaal niet spannend.
Ik stuur dit boek door naar Lot12

Journal Entry 11 by lot12 from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, October 08, 2005
Ik had de moed al bijna opgegeven. Maandag zou het twee maanden geleden zijn dat ik dit boek vanuit Belgie opstuurde naar mezelf. Ongejournalled en ongelezen nog, maar wat maakte dat uit, want het zou toch binnen de kortste keren in Groningen zijn. Niet dus. Het heeft me wat kopzorgen opgeleverd.

Maar nu is al het leed geleden! Het kwam aan, gisteren al, maar vandaag opgehaald. Ik lees het snel en dan gaat het gauw weer verder. En nu slaak ik een zucht van opluchting.

Journal Entry 12 by lot12 from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Monday, October 17, 2005
Het zal wel aan mij liggen, maar ik was niet zo geboeid. Nu kunnen op het ogenblik maar weinig boeken mij boeien, dus het ligt vast grotendeels aan mij. En aan de enorme stapel Fossums die ik de afgelopen maanden heb gelezen. Ik ken haar repertoire en heb de wanhopige moeders, sterke vrouwen, eigenaardige mannen, getroubleerde jongeren en sympathieke kinderen wel een beetje gezien. Hoe één stom voorval amok kan maken in vele gezinnen, een hele gemeenschap zelfs. Deze personages kwamen me in ieder geval minder geloofwaardig en invoelbaar voor dan andere. Ze waren allemaal net iets té. Ook de plot was net iets té en dus raadde ik het al op bladzijde 140 (van de 292). Soms is dat niet erg, maar hier redde het boek het daardoor nauwelijks tot het eind.

Desalniettemin blijft Fossum aangenaam. Menselijke mensen, geloofwaardige gevoelens, pijnlijke en subtiele plots. Ik bedacht me tijdens het lezen dat ik Fossum zo waardeer om haar menselijkheid. Meestal spelen spannende boeken in op het effect van een rustige, mooie wereld en dito wereldbeeld waar dan opeens een barst in komt. 'Kijk eens, mensen, hoe gemeen het leven is! En hoe gevaarlijk!' Bij Fossum lijkt juist het omgekeerde het geval te zijn: ja, de wereld is gevaarlijk en vaak zwart en je ergste vermoedens worden altijd werkelijkheid, maar soms niet. En er zijn ook lichtpuntjes. In alle narigheid bestaat er zoiets als vriendschap, vriendelijkheid, betrouwbaarheid, gedegenheid. Dat spreekt me aan, omdat ik denk dat het waar is.

Op naar de volgende. Hup, hup.

Journal Entry 13 by miekepieke from Ulft, Gelderland Netherlands on Friday, December 02, 2005
Blijkbaar ben ik dit boek vergeten te melden een hele tijd terug! Sorry!
Ondertussen heb ik m uit en zoals elke andere Fossum die ik las vond ik m erg goed!

Journal Entry 14 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, December 29, 2005
Boek gisteren (uhhh, dinsdag) ontvangen van Miekepieke. En ondanks de ringboeken die hier nog liggen... tja ik kon 't niet laten er al in te beginnen... Een Fossum heeft zo z'n uitdagingen ;-)). Binnenkort dus meer! Of ik 't dit jaar nog red, ik denk 't niet. Dus iedereen alvast de beste wensen voor 't nieuwe jaar en mijn verslagje volgt nog!

groet
SylS

Journal Entry 15 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, January 04, 2006
Vond dit een prettig en goed boek dat lekker vlot weg te lezen was. Moet wel zeggen dat als er kinderen in 't spel zijn ik 't ook snel aangrijpend vind en me de gevoelens die er loskomen bij ouders goed voor kan stellen.
En die lettergrootte: heerlijk :-)! Dat heb je als je aan een leesgedeelte in je bril toe bent en er niet aan wil... ;-))

Ik ga Tuukie benaderen om 't boek door te kunnen sturen.

Journal Entry 16 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 09, 2006
Boek is per post onderweg naar Tuukie.

Journal Entry 17 by rem_XIJ-361783 on Wednesday, January 25, 2006
Ik heb het boek ongeveer 2 weken geleden ontvangen. Nogmaals bedankt SylS. Heb het deze week in twee avonden uitgelezen. Ontzettend spannend. Het houdt je tot het eind in de greep. Ik heb nog een exemplaar van Karin Fossum thuis (Indiase Bruid). Ik vind de boeken van Karin Fossum echt geweldig. Hoop dat er nog veel in de ring mogen belanden. Ik stuur deze in ieder geval door aan Impuls.

Journal Entry 18 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 30, 2006
gevangen!

De laatste van de fossums die uit zijn, die ik nog moet lezen... Zucht... hierna niets meer om naar uit te kijken... Voorlopig issie nog even niet aan de beurt...


Journal Entry 19 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, March 04, 2006
He bah.. Ik was er al bang voor... Mijn laatste Fossum is uit... Nu heb ik helemaal geen fossums meerom me op te verheugen...

Ik vond het niet het allerbeste boek van Fossum, maar ik heb er wel weer erg van genoten. Jammer alleen dat ik steeds in slaap viel (dan ga ik te laat beginnen met lezen, als ik al in bed lig en erg moe ben), daardoor had ik iets teveel etappes nodig en zo zit je niet echt "in" het verhaal..

Eens kijken of er nog gegadigden zijn...

Journal Entry 20 by hadazah from Nieuwehorne, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, March 15, 2006
het is nu 18 maart en heb vanavond dit boek uitgelezen.
dit boek leest plezierig,grote letters,(tja mischien moet ik dan toch maar eens een leesbril kopen),het hield mijn aandacht volledig en het is zeker een aanrader!!
goeie schrijfster,met veel inlevingsvermogen,ik zal zeker nog eens een boek van deze schrijfster aanschaffen of iedergeval lezen.
ik zal nu even een pm sturen naar myst47 om haar adres en dan gaat dit wondermooie boek weer op reis.
het was mij een eer dat ik dit mooie boek mocht lezen:)
hartelijk dank hiervoor!

Journal Entry 21 by hadazah from Nieuwehorne, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, March 23, 2006
vandaag 23 maart op de bus gedaan naar myst47.

Journal Entry 22 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Friday, March 24, 2006
jaja, de TPG heeft hard gewerkt, want ik heb het boek vandaag ontvangen.
Bedankt voor het opsturen en de leuke kaart hadazah en koekiebak voor het ringen.
Hij gaat wel onderop de stapel, maar ik ben wel nieuwsgierig naar dit boek. Later meer.

Journal Entry 23 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Friday, April 28, 2006
Het was mijn 1e Fossumboek, en ik heb ervan genoten, maar ik denk dat een van haar andere boeken nog beter zou kunnen zijn.
Het verhaal leest ontzettend vlot en het pakt ook wel, toen ik eenmaal doorhad wie er in ieder geval iets op zijn kerfstok had, was ik wel nieuwsgierig naar het hoe en waarom.
Ik wil zeker weten nog een andere Fossum lezen.

Dit boek gaat naar Smitjes, zodra ik haar adres heb.

Journal Entry 24 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Monday, May 01, 2006
Toen ik vandaag thuis kwam van mijn werk lag er weer een verrassing op tafel.
Mijn stapeltje ringboeken groeit gestaag, dus het moet nog even wachten tot het aan de beurt komt. Ik heb wel veel zin om erin te beginnen, omdat vorige week een collega tegen me zei dat ze een spannend boek aan het lezen was, en je raad het al dat was dit boek. Myst47 bedankt voor het versturen.

Journal Entry 25 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Monday, May 15, 2006
Het het boek gister in één dag helemaal uitgelezen.
Het was mijn eerste boek van Karin Fossum en het smaakt naar meer.
Ik had ook op de helft van het boek het plot al door, maar ik vond het toch boeiend genoeg om door te lezen.
Koekiebak bedankt voor het Ringen, het gaat vandaag op de post naar Duitsland, naar Mischao.

Journal Entry 26 by Mischao from Dresden, Sachsen Germany on Tuesday, May 23, 2006
Hello! Dank je Smitjes voor het sturen! De leesplezier heb ik al! De boek arriveerde gisteren namiddag in mijn brievenbus in Dresden. Ik ben heel nieuwsgierig op dit boekje. Ik heb pas 40 paginas gelezen en ben al "in love" met dit boek. Later meer... Ciao van Mischao

Journal Entry 27 by Mischao from Dresden, Sachsen Germany on Sunday, July 16, 2006
Ik heb de boek gisteren avond tot het einde gelezen. Een goede Fossum! De uitslag was open tot het einde. Spannend, Spannend ...
Bedankt for het ringen koekiebak!

Journal Entry 28 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, August 22, 2006
En het boek is weer thuis, bedankt voor het terugsturen, Mischao, en allemaal bedankt voor het meelezen!!!

Edit: op 5 januari 2007 Losgelaten op schoot bij het beeld van de vrouw voor Theaters Tilburg!

#20 in de Breng wat Kleur in de Werelds Release Uitdaging... *zwart*

Journal Entry 29 by wingAnonymousFinderwing on Friday, January 05, 2007
wat leuk: een boek in de armen van het standbeeld voor de schouwburg. Toevallig net drie nieuwe boeken uit de bieb gehaald. Ik ga er vanavond in beginnen. Als het niet meteen "pakt" leg ik het snel op een ander plekje.
Ik ben meestal niet zo dol op thrillers en Fossum ken ik niet.
Isa-Roos

CAUGHT IN TILBURG NOORD BRABANT THE NETHERLANDS

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.