De Vrouw van de Tijdreiziger

by Audrey Niffenegger | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Dettie of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 4/12/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, April 12, 2005
Flaptekst
De vrouw van de tijdreiziger is het verhaal van Clare, een studente kunstgeschiedenis, en Henry, een avontuurlijke bibliothecaris. Ze leerden elkaar kennen toen Clare zes was en Henry zesendertig, en trouwden toen Clare drieëntwintig was en Henry eenendertig. Onmogelijk, maar waar: zonder dat hij er iets aan kan doen verplaatst Henry zich door de tijd, vooral op voor hem emotioneel zware momenten. Hij verdwijnt zonder het te willen, en zijn avonturen zijn grappig, onvoorspelbaar en grillig.

Samen met zijn grote liefde Clare probeert Henry uit alle macht een leven te leiden zoals ieder ander: met een vaste baan, goede vrienden en een kind. Dat dit alles onder druk staat door iets wat hij niet kan voorkomen en ook niet kan beïnvloeden, maakt dit ontroerende verhaal onvergetelijk.

De auteur:
Audrey Niffenegger (Michigan, 1963) is kunstenares en geeft schrijfcursussen aan de universiteit van Columbia. De vrouw van de tijdreiziger is haar eerste roman.

Oorspronkelijke titel: The Time Traveller's Wife
Vertaler: Jeannet Dekker
Ingenaaid, ISBN 9051088582 510 pagina's Uitgeverij De Boekerij Verschenen: april 2004 Gewicht: 730 gram
Formaat: past niet door de brievenbus

Gaat mee naar de meeting 26 juni Castricum voor Arja

Journal Entry 2 by Arja on Wednesday, July 13, 2005
oooh een lekker dik boek, lijkt me bijzonder leuk, zojuist via E-mile ontvangen. gelukkig is dit geen ringboek, dus het gaat nog even op de stapel die geen haast heeft.

Journal Entry 3 by Arja on Thursday, November 10, 2005
niet te geloven dat ik dit boek vier maanden liet liggen voor ik eraan begon. het is zoooo mooi, vanaf de eerste pagina was ik helemaal verkocht, en ik moet tussendoor toch echt stoppen met lezen, al was het maar om adem te halen. Dettie, zijn er nog meer belangstellenden voor dit fantastische verhaal, of mag ik het zomaar vrijlaten als ik het straks uit heb?

edit: wegens meer belangstelling wordt dit boek een ring. het gaat naar yvonnep, daarna naar myst47 en daarna naar croixdeguerre.

Journal Entry 4 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, December 18, 2005
Een betere aanbeveling dan de tekst van Arja kan ik me niet voorstellen. Ik hoop dat ik genoeg tijd heb straks in de kerstvakantie voor alle leesplannen. :-)

Journal Entry 5 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, January 18, 2006
Dit was zeker 'a good read', ik kon het tenminste op een gegeven moment niet meer wegleggen. 't Is knap wat Niffenegger heeft gedaan, af en toe zat ik met gekromde tenen te lezen bang als ik was dat de uitwerking van een verhaallijn te zoet zou worden. Maar nee. Ze wist het toch weer op te vangen. 't Is natuurlijk heerlijk om te lezen over al die onvoorwaardelijke trouw en liefde en het eeuwig verlangen naar elkaar en vooruit, ik heb het geslikt als zoete koek omdat de schrijfster nergens echt over de top ging of zo dat het gewoon leuk was.

Het fenomeen tijdreizen. Ach, leuk. Een soort van 'beam me up Scotty', maar dan onvrijwillig. Toevallig was ik vorig jaar op een lezing waaruit bleek dat teleportatie voorlopig echt niet mogelijk was. Deze kennis kwam uit onverdachte quantummechanicahoek, een gebied waar ook N. heel summier op wijst. Verder waren er nog wel een paar dingetjes die vragen opriepen. Hoeveel lichamen had Henry? Hoe kon hij zichzelf ontmoeten. We krijgen toch niet op elke leeftijd een nieuw lijf (mag wel graag!). 't Is maar materie, maar het verplaatst zich toch? En hoe kan hij na zijn dood Clare nog bezoeken? Nou ja, wat maakt het uit.

Overigens ging mijn boek zelf nog tijdreizen. Ik las het uit in bed en legde het naast me neer op de grond voor ik ging slapen. De volgende morgen kon ik het boek nergens meer vinden, terwijl het toch een fors ding is. Toen ik 's avonds thuis kwam lag het weer op de plaats. Toch tijd voor de oogarts of maakte het boek een uitje?

Ik ga nu kijken hoe ik het bij myst47 krijg (niet per post, want dat kost een godsvermogen).

Journal Entry 6 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, June 25, 2006
En ontvangen op de meeting in Castricum.........bedankt! Arja, bedankt voor het ringen, over dit boek later meer, ik neem aan dat dit een langzame ring is..............

Journal Entry 7 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Monday, September 18, 2006
Ik had moeite met dit boek, heb het dus niet uitgelezen, vooral rommelig kwam het op mij over, al vind ik wel dat het een heel origineel
vormgegeven verhaal is.
Rommelig omdat het steeds in de tijd versprong en er veel korte stukjes over waren. Misschien heb ik er op dit moment ook niet het geduld voor om het boek rustig te lezen.
Het gaat nog naar croixdequerre ( even kijken hoe en wanneer).

Arja, bedankt voor het ringen.

Journal Entry 8 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Monday, September 18, 2006
Croixdeguerre laat dit boek voorbijgaan, dus gaat het terug naar Arja.

Even organiseren hoe en wanneer.

Journal Entry 9 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Friday, June 08, 2007
Inmiddels heb ik kontakt gehad met Arja, zij hoefde het boek niet terug.
Ik weet nu wat ik met dit boek ga doen. Ik ga het n.l. opsturen naar Boekies, die gewonnen heeft in de loterij.

8 juni is het boek op de post gegaan. Heel veel leesplezier Boekies en gefeliciteerd!

Journal Entry 10 by Boekies from Veldhoven, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, June 14, 2007
Dit boek is ergens afgelopen week binnengekomen, heb nu helaas pas de tijd gevonden te journallen. Ik heb dit boek zelf ook in de kast staan en ik vind het een geweldig boek. Nu nog bedenken wie ik hier een blij mee zal maken. Myst47, bedankt!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.