In hemelsnaam! Over de economie van overvloed en onbehagen.

by Arjo Klamer | Business & Investing |
ISBN: 9043513423 Global Overview for this book
Registered by niana of Deventer, Overijssel Netherlands on 3/30/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by niana from Deventer, Overijssel Netherlands on Wednesday, March 30, 2005
Van Bol.com:
"Uitgave ter gelegenheid van de Maand van de filosofie 2005 (april) met als thema 'Overvloed en onbehagen'. In zijn essay betoogt de bekende econoom Arjo Klamer dat meer economische overvloed niet leidt tot meer menselijk geluk. Veel politici en beleidsmakers betogen het tegendeel. Klamer verklaart dit door het feit dat economische groei makkelijk meetbaar is; dit geldt niet voor sociale en culturele factoren. Volgens Klamer is het echter belangrijk rekening te houden met die factoren willen we een adequeaat perspectief ontwikkelen op het goede leven en een goede samenleving. Dit essay laat zien hoe je anders kunt denken over economie. "

Ik ben benieuwd.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, April 03, 2005
En ik kreeg hem het eerst, op dezelfde dag dat iemand mij The Silent Takeover van Noreena Herts in handen stopte. Ik honger naar een nieuwe visie, die welzijn boven welvaart stelt, en ik kan er niet genoeg over lezen.
Dit boek kreeg ik van Niana, over twee weken sta ik in de bookcrossing stand in de bibliotheek van Utrecht, op de informatiemarkt met als thema 'Overvloed en onbehagen'. Dan moet ik toch op z'n minst dit boek gelezen hebben!

Journal Entry 3 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Friday, April 15, 2005
Nu goed, Arjo Klamer betoogt dat wij hier alleen nog kijken naar economische waarde en daarmee sociale en culturele waarde uitsluiten. Hij pleit voor een meer evenwichtige verdeling tussen die drie waarden. Dat was voor mij niet nieuw, maar het is wel goed om het van een econoom te horen. Ook al haalt hij in het laatste hoofdstuk uit naar zijn collega's die niet naar hem wilden luisteren.

RELEASE NOTES:

Vanmiddag gaat-ie mee naar de vriendenclub die vrijmiborrelt in café Persee. Kijken wie hem nu wil. Misschien wil Niana hem eerst terug.

Journal Entry 5 by niana from Deventer, Overijssel Netherlands on Saturday, April 16, 2005
Ja, dat wilde ik inderdaad.
Edit 19/7: interessant thema, maar ik kom er op dit moment niet doorheen :-(
Uitgeleend aan m'n vader.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.