Als al het andere faalt kunnen we de zweep leggen over de ogen van het paard en

by Craig Strete | Literature & Fiction |
ISBN: 9062650023 Global Overview for this book
Registered by biba89 of Olst, Overijssel Netherlands on 3/23/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Wednesday, March 23, 2005
Verhalen in de indiaanse literaire traditie, zo kort als die al bestaat.
Met een introductie door Jorge Luis Borges.
Ik heb wel eens wat van hem gelezen, ik weet niet meer hoe het heet of hoe het was, alleen onthouden dat ik meer van hem wilde zien. Bij deze.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Wednesday, May 18, 2005
"Als al het andere faalt kunnen we de zweep leggen over de ogen van het paard en hem laten huilen en slapen. If all else fails we can whip the horse's eyes and make him cry and sleep."
Die titel alleen al blijft door mijn hoofd spoken. En een uitspraak van Craig Strete, waarom Indiaanse schrijvers gebruikmaken van science-fictionachtige technieken: "Geen enkele cultuur heeft een hechtere basis voor het schrijven van science fiction dan die van de Amerikaanse Indianen. Wij zijn een van de weinige volkeren die feitelijk een buitenaardse invasie hebben meegemaakt."
En in het voorwoord: "Ik noem dit boek nayah-tcikan, want wat erin geschreven staat is nayah-tcikan - iets wat je op je rug moet dragen.
Om op je rug te dragen. Deze verhalen zijn een mantel om je te bedekken. De mantel heb ik geweven van de materialen van mijn hart. Ik heb zijn vleugels geopend en ik laat hem voor je vliegen. Het is nu uit mijn handen.
Nu is het aan de wind."

Ik heb de verhalen vandaag gelezen. Ook al ben ik niet Indiaans, ik draag ze met mij mee, op mijn rug. Ze zijn van het materiaal waar dromen van zijn gemaakt, als dromen, vanzelfsprekend in hun magie. Tragisch en afschrikwekkend en teder.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.