De tastzin

by A. Montagu | Health, Mind & Body | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingOBCZ-SamSamwing of Enschede, Overijssel Netherlands on 3/13/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingOBCZ-SamSamwing from Enschede, Overijssel Netherlands on Sunday, March 13, 2005
Geschonken aan en geregistreerd door de OBCZ Sam Sam in Enschede! Veel leesplezier.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, March 13, 2005
Dit lijkt me interessant. In elk geval al, omdat ik denk dat er in onze cultuur véél te weinig wordt aangeraakt. Dat geldt voor mensen net zo goed als voor de dieren.
Ik sla het boekje open en lees op een bladzijde over leerlooiers in Frankrijk, die het liefst werken met de mooiste kwaliteit kalfsleer - die van een kalfje dat door zijn moeder is gezoogd. Daar wordt zijn huid namelijk mooier van.
Gezonder, toch? Ik dacht het wel. Wat nou potjes met dure crèmes - een potje knuffelen, dat is veel beter voor je huid.

Journal Entry 3 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Saturday, November 05, 2005
Het was een beetje taai om door te komen hier en daar - het boek is uit 1971 en soms wat gedateerd. Wat toen baanbrekend was is inmiddels al weer wat meer ingeburgerd - bij de geboorte haal je een baby niet weg bij de moeder om het te wassen, te meten, te wegen en in een wiegje te leggen, je legt de baby direct op zijn moeders buik. Tenminste, is dat wel ingeburgerd? Hier in nederland misschien, maar elders in de westerse wereld, waar de mens zo vervreemd is van zijn eigen lichaam en dat van anderen? Schrijnend vond ik het citaat van een jonge vrouw over borstvoeding: "He bah, dat is iets voor beesten."
Ik heb veel waardevols gevonden in dit boek, specifiek als het gaat om de letterlijk levensbehoefte van babies. Ik heb er zelf eentje in mijn buik en ben gesterkt in mijn idee om hem na zijn geboorte dicht bij me te dragen, zo veel als mogelijk.
Dit boek combineert goed met een ring die ik gestart heb: The Continuum concept van Jean Liedloff. Het gaat dieper in op de materie en komt met veel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van aanraking en het belang ervan voor een gezonde ontwikkeling.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.