Er klopt iets niet

by Augusten Burroughs | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9026983247 Global Overview for this book
Registered by jobd of Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on 3/3/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by jobd from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, March 03, 2005
Even van de cover overschrijven ;)

Er klopt iets niet is het waargebeurde verhaal van een jongen die door zijn moeder wordt weggegeven aan een onorthodoxe psychiater. Op twaalfjarige leeftijd woont Augusten te midden van de enorme rotzooi in het roze huis van dokter Finch en zijn bizarre gezin.

De kakkerlakken voelen zich thuis tussen de bergen vuile vaat, de vrouw van de dokter eet hondebrokken bij het TV kijken, toekomstvoorspellingen aan de hand van de bijbel en de inhoud van de toiletpot zijn heel normaal.

Het is bijna niet te geloven dat dit een waargebeurd verhaal is, vooral door de soms absurde en grappige passages. Voor zover ik op de cover af kan gaan is het ondanks dat allemaal echt gebeurd.


Journal Entry 2 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, April 27, 2005
Ha, weer een ringboek! Ik heb nog een ander ringboek liggen dat ik eerst wil lezen maar dan is deze aan de beurt. Ben erg benieuwd.

Journal Entry 3 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, May 28, 2005
Net op tijd uitgekregen om morgen mee te kunnen nemen naar de meeting in Amsterdam. Wat een absurd boek. Ik heb nogal wat moeite te geloven dat dit een waargebeurd verhaal is... Ik vond het wel een interessant boek, maar ik voelde eigenlijk voor geen van de hoofdpersonen echt sympathie. Dat was wel jammer.
Morgen gaat het boek naar pippilangkous.

Een aantal bladzijden van het boek ontbreken en een ander gedeelte is dubbel, maar ik had niet het gevoel iets essentieels te missen.

Journal Entry 4 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Sunday, May 29, 2005
Ik ben erg benieuwd naar dit boek, maar het moet nog even wachten voor ik het kan lezen. Eerst nog twee andere ringboeken lezen en dan is deze aan de beurt.

Journal Entry 5 by -Angela- from Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 09, 2005
Ik ben enthousiast begonnen aan dit boek maar moet bekennen dat ik halverwege het boek ben afgehaakt. Het zijn me een stelletje behoorlijk aparte individuen bij elkaar, waarbij ik van geen van allen de beweegredenen kan doorgronden. Dat de zoon (de schrijver) een beetje vreemd is snap ik nog, hoe kan hij anders als hij opgroeit in deze omgeving. Maar wat die moeder bij de psychiater denkt te vinden kan ik niet volgen, en al helemaal niet dat ze hem daar achterlaat en hem als voogd aan stelt. De psychiater is gekker dan menig patient, deelt allerhande pilletjes en drankjes uit zonder precies te weten waar het voor is en laat de hoofdpersoon zogenaamd zelfmoord plegen met pillen en drank. Halverwege het boek had ik er opeens genoeg van, ik had geen trek meer in dat stel mafkezen.

Maar evengoed bedankt voor het ringen jobd, het is een boek dat ik niet snel zal vergeten ;-)

het boek reist verder naar Binebal.

Journal Entry 6 by -Angela- at on Friday, June 10, 2005

Released 15 yrs ago (6/10/2005 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

het boek is op de post naar Binebal.

Journal Entry 7 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, June 11, 2005
Vandaag het boek ontvangen!

Journal Entry 8 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, August 02, 2005
Jeetje wat moet ik schrijven?? Het is zo'n absurd verhaal dat ik gestopt ben met het lezen. Ik kom mij er gewoon niet meer toe zetten om het te lezen. Ik kreeg geen band met de hoofdrolspeler en het klikte gewoon niet. Ik heb mij soms zitten verbazen!
Sorry dit boek gaat door naar Koekiebak.

Journal Entry 9 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, August 18, 2005
Vandaag ontvangen, bedankt voor het opsturen Binebal!

Journal Entry 10 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 15, 2005
Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan mijn aandacht niet bij dit boek houden. Verkeerd boek? Verkeerde tijd? Geen idee, maar mijn gedachten dwalen steeds af. Sorry, en jammer. Ik stuur het maar door naar Mayti...

Journal Entry 11 by wingkoekiebakwing at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases on Thursday, September 15, 2005

Released 14 yrs ago (9/15/2005 UTC) at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Op naar Mayti...

Journal Entry 12 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Friday, September 16, 2005
Met een plof op de deurmat geland. Bedankt voor het sturen koekiebak!
Eerst nog een ander ringboek en dan is deze aan de beurt.

Journal Entry 13 by Mayti from 't Harde, Gelderland Netherlands on Thursday, September 22, 2005
Helaas, ik heb het meerdere keren geprobeerd maar ik kom er niet in.

Het boek gaat verder op reis naar Digimike.

Journal Entry 14 by Digimike from Beekbergen, Gelderland Netherlands on Tuesday, September 27, 2005
Ontvangen! Bedankt voor het toesturen, Mayti! Ik heb hier nog een stapeltje ringboeken liggen, dus het kan nog eventjes duren voordat ik dit boek gelezen heb. Ik doe in elk geval mijn best het zo snel mogelijk te lezen. Ik ben benieuwd of ik er doorheen kom, gezien de reacties van de anderen. Toch spreekt de tekst op de achterflap me nog steeds aan...

Journal Entry 15 by Digimike from Beekbergen, Gelderland Netherlands on Thursday, October 06, 2005
Wat een bizar verhaal! Toch heb ik ook regelmatig heel hard moeten lachen. Een zeer vrije, niet traditionele opvoeding leidt tot dito kinderen, die vaak zeer creatief en zelfstandig zijn. De vraag is alleen of ze in de huidige maatschappij passen.

Het scheelt waarschijnlijk dat ik eerst de andere journalentries heb gelezen, daardoor waren mijn verwachtingen over dit boek niet hoog gespannen. Ik vond het interessant, maar ook erg bizar. En die dokter, tja, wat je daar nou van moet denken? Enerzijds is hij zeer genereus door aan elke gek zijn huis ter beschikking te stellen. En anderzijds houdt hij er wel een zeer bijzondere, misbruikmakende relatie met zijn clienten op na. Ik vroeg me af hoe hij zo geworden was, vooral omdat er regelmatig opmerkingen zijn over dat hij een nette, uitstekende Harvard student was en zijn vrouw een net katholiek meisje. Dan moet er iets gebeurd zijn om een totaal andere opvatting te krijgen over psychiatrische behandelingen en opvoeding van zijn kinderen.

Kortom, wel een boek om over na te denken. Dit verhaal is zo bizar dat ik het denk ik niet gauw vergeet. En nu is het aan het einde van de ring. Jobd, wat zal ik ermee doen? Terug naar jou sturen? Bedankt voor het ringen!

Edit: 15 oktober teruggestuurd naar Jobd.

Journal Entry 16 by jobd from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, October 24, 2005
jeuj \o/

Het boek staat weer in de kast. Als iemand t wilt lezen, PM me dan gerust :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.