Valasratsastaja

by witi ihimaera | Literature & Fiction |
ISBN: 9524714493 Global Overview for this book
Registered by cazfi of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/14/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 14, 2005
...kertoo uhkarohkeasta tytöstä, vanhanaikaisten ajattelutapojen kahleista ja voimasta uskoa omiin kykyihinsä. Muinaisen mytologian mukaan joillakin ihmisillä on kyky puhua valaiden kanssa. Valas on pyhä eläin ja valaiden hyvinvointi kertoo koko maailman hyvinvoinnista.
Kun Kahutia Te Rang syntyy, isoisä suuttuu. Tytölle ei olisi saanut antaa pojan nimeä - varsinkin kun Kahutia on pyhä sankari, esi-isistä tärkeimpiä. Mutta kun valaat alkavat kärsiä, koko kylän on tehtävä yhteistyötä, eikä Kahukaan voi pysyä sivussa.

Journal Entry 2 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 16, 2005
Luettuani päätinkin sattuneesta syystä (kymmenen tähteä) siirtää tämän pysyväiskokoelmani puolelle, ainakin siihen saakka että saan kirjasta toisenkin kopion. Pysyväiskokoelmastanikin tämä on toki lainattavissa.

Edit 1.10-05:
Hankin tästä tehdyn elokuvan DVD:nä. Minulle riittää että tarina on pysyväiskokoelmassani yhdessä formaatissa, joten kirjaversio on valmis matkaamaan pois luotani.

Journal Entry 3 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 06, 2005
Mukaan Tampereen lokakuun miitistä.

Perinteisen tyylin kirja, mutta tarinan kauneus sekä valaiden mytologis-ekologiset ulottuvuudet lumosivat minut kuitenkin aivan täysin. Puhumattakaan siitä, että sanaristikkoharrastajalle jo ensimmäinen sivu oli uskomaton:

Tuatara, ikivanha kolmisilmäinen lisko, oli täällä vahtina. Silmää räpäyttämättä se katsoi paahtavassa auringossa itään ja odotti. Suuri moa-lintujen siivetön parvi laidunsi eteläisellä saarella. Sademetsien lämpimässä vatsassa kiwi, veka ja muut linnut saalistivat huhuja ja muita mehukkaita hyönteisiä.
:-)

[10.11.] Marraskuun miittiin.

Journal Entry 4 by winghetku77wing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 11, 2005
11.11.2005 Nappasin mukaani miitistä ja menee TBR-pinoon. Itselle muistutukseksi: sekä chirel että chrisim olivat kiinnostuneita kirjasta.

22.10.2007 Tarina oli tosiaan hyvin kaunis ja ajoittain äärimmäisen surullinen. Koska en maorikieltä osaa, lukeminen oli hieman haastavaa ajoittain (kun en viitsinyt kirjan loppuosan sanakirjaa selata koko ajan edestakaisin).

Journal Entry 5 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 15, 2007
Kirja viekoitteli minua torstain miittipöydässä enkä lopulta voinut vastustaa kutsuaan, vaikka yritinkin olla tiukkana huikean TBR-pinoni vuoksi. Nyt olen tyytyväinen, että otin kirjan reppuuni, kun olen lukenut aiemmat JE:t ja saan lisälsi yhden kirjan lisää maantieteellistä haastettani täydentämään. Koska luen, sitä en vielä tiedä..

Journal Entry 6 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 15, 2017
Noin 10 vuotta kesti ennen kuin päädyin lukemaan tämän kirjan. maailmassa on hurjasti, kamalasti paljon hyvä kirjoja ja sitten jotkut jäävät valitettavasti sinne kirjapinojen alle.

Mutta odotus kannatti. Aivan lumoava kirja! kaunis tarina, joka loi tälle lukijalle ajoittan jopa sadunomaisen tunteen. Tällaisia kirjoja maailma tarvitsee lisää.

Nyt kirja viimein valmis jatkamaan matkaansa. Ja osallistun tällä kirjalla Helmet -haasteeseen vuonna 2017.

Journal Entry 7 by LolanKaveri at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 06, 2018
Tämä kirja tarttui matkaan Tampereelta miitistä 5.1.2018. Olen mytologiasta kiinnostunut, joten on mukavaa nähdä mitä kirja sisältää.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.