J.R.R. Tolkien (in Finnish)

by Humphrey Carpenter | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 0618057021 Global Overview for this book
Registered by CandyDarling of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 1/30/2005
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by CandyDarling from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 30, 2005
J. R. R. Tolkien on yksi maailman luetuimmista kirjailijoista. Kirjoissaan Hobitti, Taru sormusten herrasta ja Silmarillion hän loi mytologian, jota kansoittavat örkit, velhot ja entit. Tolkien ammensi vaikutteita fantasioihinsa muun muassa Eddan viikinkitaruista ja Kalevalasta, jota hän osasi lukea suomeksi. Elämäkerta paljastaa, miten Tolkienin tarinat ovat syntyneet ja minkälainen on mies, joka on onnistunut viihdyttämään miljoonia ihmisiä.

"J. R. R. Tolkien teki syvän vaikutuksen kokonaiseen sukupolveen tavalla, johon harva viime vuosien kirjailija on yltänyt erinomainen elämäkerta."
- Newsweek

"Tolkienin elämänvaiheista, luetuista kirjoista, kiinnostuksen kohteista ja vakaumuksista nousee kuva siitä, minkälaista elämää vietti mies, jolle hyvä tarina oli kaikkein tärkein."
- Reijo Vahtokari, Suomen Kuvalehti

Released 16 yrs ago (5/10/2005 UTC) at Kirjan ja Ruusun Päivän tapahtuma in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Esplanadilla, Runebergin patsaan ympyrässä, Kirjan ja ruusun päivänä 10.5.2005.

Journal Entry 3 by wingdotdotwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 10, 2005
Sain kirjan CandyDarlingilta Kirja ja ruusun päivän kunniaksi. En ole koskaan ollut hirveän kiinnostunut tolkienin tarinoista. Hän itse kiinnostaa minua enemmän. Kiitos, CandyDarling!

Journal Entry 4 by wingdotdotwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 11, 2011
Voi hirvitys! Tämä kirja on maannut hyllyssäni ikuisuuden! Oikeastaan se ei ole maannut, vaan olen hypistellyt sitä yhtenään ja ollut lukemaisillani. Minua pelotti hänen kirjojensa maine. Kuvittelin, että kirja on samanlainen keskittymistä vaativa tiiliskivi kuin hänen fantasiansa ja että elämäkerrasta ei saa mitään irti, ellei ole lukenut hänen kuuluisia kirjojaan. Olin väärässä, jälleen kerran.

Carpenterin kirjoittama elämäkerta ei keskity analysoimaan Tolkienin fantasioita. Tietenkin se kertoo niistä ja niiden kirjoittamisesta, mutta osana ulkoisesti hyvin tavallisen keskiluokkaisen yliopistomiehen elämää. Tolkienin tarinassa olisi paljon kiinnostavia piirteitä menneisyydestä kiinnostuneelle lukijalle, vaikka hän olisi ollutkin vain tavallinen filologi: Tolkienin ja Edithin rakkaustarina tuntuu nykylukijasta oudolta, elämä Oxfordissa kiinnostaa varmasti anglofiiliä kuin anglofiiliä, miesten suljetut piirit ja kerhot kuuluisine jäsenineen ovat monesta näkökulmasta kiinnostavia. Carpenter käsittelee jopa Tolkienin ja C.S. Lewisin pukeutumista ja heidän suhtautumistaan "keikaroivaan" pukeutumiseen. Se oli heistä epämiellyttävää ja arveluttavaa eli kertoi homoseksuaaisuudesta. Itse he sitten pukeutuivat korostetun miehekkäästi, tylsästi ja harmaasti. Carpenter saa itseasiassa Tolkienin tuntumaan hauskalta tyypiltä, vaikka kaikki aikalaiset eivät ehkä olisi tuosta hauskuudesta samaa mieltä.

Taidan tyrkyttää kirjaa lainaksi Tolkienin fantasiat tuntevalle kummipojalleni. Tahtoisin pitää kirjan kontrollissani vielä jonkin aikaa ja lukea sen uudelleen luettuani Tolkienin tunnetuimmat kirjat.

Journal Entry 5 by wingdotdotwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, April 10, 2011
2011 "KEEP THEM MOVING" # 5

Vihdoinkin Tolkien lähti hyllystäni. Kummipojan luettavaksi. Hän on minua paljon paremmin perehtynyt Tolkienin kirjoihin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.