Nurinkurin

by Umayya Abu-Hanna | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9524594404 Global Overview for this book
Registered by Tintti of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/7/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
11 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 07, 2004
Umayya Abu-Hanna kertoo lapsuudestaan ja nuoruudestaan palestiinalaisena Israelin konfliktien keskellä.

Pidin kirjasta. Abu-Hanna kirjoittaa mukavan persoonallisesti ja tunnelmat välittyvät tekstistä elävästi. Vaikka sota ja miehittäjät ovat koko ajan taustalla, tapahtumat kerrotaan pikku-Umayyan näkökulmasta, joten mukaan mahtuu paljon hauskoja hetkiä, perhejuhlia, matkoja sukulaisten luo, makuja, tuoksuja ja värejä. Kirja on kevyt lukea, mutta samalla se herättää miettimään Israelin ja Palestiinan tilannetta, johon on jatkuvien huonojen uutisten takia jo ehtinyt turtua.

Kirjaringin osallistujat:
Piiku (Parainen)
Helear (Lahti)
Chrisim (Tampere)
Flipa (Tampere)
CandyDarling (Helsinki)
Dotdot (Helsinki)
Cairbre (Helsinki)
Cazfi (Oulu)
RoryG (Helsinki)
...ja takaisin minulle Jyväskylään.

Journal Entry 2 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, October 17, 2004
Ajatuksia herättävä kirja, joskin kielikuvat minun makuuni turhan koristeellisia; "valojen värit valuvat vapisevina käärmeinä ja meren pinta nauraa"...


Journal Entry 3 by Helear from Asikkala, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, October 27, 2004
Heippa,
kirjassa oli ihan mielenkiintoinen aihe ja paljon hauskoja ja oivaltavia ajatuksia. Hieman kuitenkin tuntui, että ajatuksia on "pakolla ympätty" vaikutelmien sekaan, lapsihahmo tuntui pursuavan monimutkaisia ajatuskuvioita eikä se aina oikein tuntunut uskottavalle. Tunnelmia oli kuitenkin saatu kuvailtua ihan mielenkiintoisesti ja perusasioiden huomaaminen on aina ilahduttavaa- tekee itsekin mieli syödä vesimelonia.
Olisiko muuten pitänyt kuitata jonnekin, että vastaanotin kirjan?...Ihan vihreä kun olen tässä rinki-hommassakin:) Muistin sen vasta tässä kohtaa kun sain kirjan luettua. Seuraavaksi kirja Chrisimille, kunhan saan osoitteen.

Journal Entry 4 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, November 01, 2004
Kirja saapui upouuteen kotiosoitteeseeni, kiitos tarjotusta lukumahdollisuudesta.

Journal Entry 5 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 15, 2004
Jälkikirjoitusta vaille lukematta, eli jo voisin kirjoittaa arvosteluni. Aivan aluksi kiitokset kärsivällisyydestä seuraavalle lukijalle, oma lukutahtini kun hiipui samanaikaisten luettavien vuoksi ja ehdin lukemaan kirjaa pienen pätkän kerrallaan. Luin tenttiin samalla.

Tämä oli takuulla erilainen, nimenomaan positiivisella tavalla, kuin kuvittelin kuullessani Umayyan kirjasta. Kirja monille aisteille. Kerronta rönsyilee ja sisältää aivan huikeita sanaryöppyjä. Eläväinen perhe on kuvattu hyvin elävästi. Kulttuurillisesti aivan erilaisen arjen kuvaukset olivat oikeasti mielenkiintoista luettavaa, yhtymäkohtiahan on loppujen lopuksi todella paljon! Naapureiden välinen keskustelu kertoi kyllä oleellisen asian kulttuurista, jolle suku todella merkitsee paljon.

Lapsen silmin kertoma on osin onnistunutta, osin taas aikuisen kieli hallitsee ja selittää tapahtunutta, jolle lapsena ei ehkä ollut selitystä? Umayyan kokemukset eivät valehtele; vieläkin siellä maapläntillä vaan vallitsee kaksi eri todellisuutta. Kunpa olisi yksi uusi: rauha.

Toimitan kirjan eteenpäin flipalle vielä tämän viikon aikana.

Journal Entry 6 by flipa from Kangasala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 19, 2004
Kirjarinki saapui minulle.

Journal Entry 7 by Makari from Siilinjärvi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, January 22, 2005
Tämä löytyi monien muiden tapaan sisareni Annan eli 'Flipan' kirjahyllystä hänen tapaturmaisen kuolemansa jälkeen. Näyttää olevan ringin kirjoja ja menossa Helsinkiin. Yritän lähiaikoina toimitella perille, tallessa siis on. Kansiteksti vaikuttaa lupaavalta ja mielenkiintoiselta, mutta nyt ei aika riitä lukemaan 'sivusta' - ehkä kyselen myöhemmin lainaksi, jos aikaa joskus löytyy.

Journal Entry 8 by CandyDarling from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 01, 2005
Kirja toimitettiin kotiovelleni tänään (kiitos!), ja aloitan lukemisen kunhan olen selviytynyt 6 kirjaringistä jotka ovat jonossa ennen tätä...

Journal Entry 9 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 12, 2005
Sain kirjan tänään Soihdun tapaamisessa. Kiitos Tintti ja CandyDarling.

Journal Entry 10 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, August 08, 2005
Pelkäsin etukäteen koristeellisia kielikuvia. Loppujen lopuksi hädin tuskin huomasin niitä. Kirja oli suurimmalta osalta niin hauska ja vauhdikas, että en ehtinyt ahdistua kielestä. Sen sijaan minua häiritsi pikku-Umayyan tavaton nokkeluus. Lapsen ja aikuisen tulkinnat maailmasta olisi ehkä kannattanut pitää erossa toisistaan. Toisaalta pidin siitä, miten perheen auvoisuus ja täydellisyys vähenivät tytön kasvaessa. Perheen ja perhejuhlien herkullisia kuvauksia kiinnostavampia olivat minusta kuitenkin pienet välähdykset naapureiden elämästä. Ilman niitä kirja olisi ollut paljon ankeampi ja epäuskottavampi. Pidin myös siitä, että kirjassa ei häivytetty juutalaiset vastaan palestiinalaiset -asetelmaa. Ei häivytetty, mutta ei sillä hirveästi mässäiltykään. Se vain oli, itsestään selvänä kuin auringonpaiste. Joissain kohdin poliitiikka tuntui kirjassa päälleliimatulta. Esim. äidin pienoisesitelmä veden merkityksestä alueen politiikassa ei kuulostanut minusta ihan uskottavalta siinä tilanteessa, johon se kirjassa oli sijoitettu. Moni muukin vanhempien varmasti todellinen mielipide lienee ympätty kirjaan "väärään"kontekstiin.

Kelpo kirja. Se yllätti minut hyvin myönteisesti. Vain yhtä jäin kaipaamaan. En ole lukenut Umayya Abu-Hannan haastatteluja enkä tiedä, miksi ja miten hän tuli Suomeen ja missä hänen perheensä nykyään asuu.

Journal Entry 11 by Cairbre from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 20, 2005
Pitkästä aikaa kirja josta oppi jotain. Mulla on mennyt koko tuo Israel-Palestiina -kuvio aika pitkälti ohi (johtuukohan iästäni?) ja nyt sain tilaisuuden nähdä asian paikallisen silmin. Kirjaa joutui lukemaan tiukan asiallisesti koska muuten nousi pala kurkkuun. Itsekin olen kasvanut miehitetyssä maassa mutta meille kuitenkin kävi lopulta hyvin. Kirja onkin erittäin ajankohtainen tämänhetkisten Gazan tapahtumien varjossa.

Pitää kirjoitella Catzfille ja kysellä osoitetta! Kiitokset Tintille kirjan tarjoamisesta!

Journal Entry 12 by RoryG from Palmdale, California USA on Sunday, August 28, 2005
Sain tämän eilen Cairbrelta. Kiitos cazfille, että sain tunkeutua tähän väliin :) Ehdin varmaankin lukea tämän viikon aikana ja lähetän sitten eteenpäin.

Journal Entry 13 by RoryG from Palmdale, California USA on Tuesday, August 30, 2005
Pidin kirjasta ja jäin odottamaan jatko-osaa. Olisin kovin kiinnostunut kuulemaan Umayyan päätymisestä Suomeen ja sopeutumisesta tänne. Kirja vain parani loppua kohden. Alussa hieman ärsytti se, että pieni lapsi puhui aikuisen äänellä, mutta tilanne tasottui, kun kirjan Umayya kasvoi teini-ikäiseksi. Täytynee lukea kirja Pommeja ja puskutraktoreita, joka kertoo Palestiinan tilanteesta ja löytyy hyllystäni.

Kirja lähtee huomenna Cazfille.

Journal Entry 14 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 04, 2005
Kirja on saapunut Ouluun. Minulla ei muita rinkejä tällä hetkellä olekaan luettavana, joten tämän pitäisi tulla luetuksi kohtuullisen pikaisesti.

Journal Entry 15 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 18, 2005
Tämä tuli muutama päivä sitten luetuksi ja sen jälkeen olen vain miettinyt mitä lisättävää minulla aiempiin kommentteihin, erityisesti dotdotin kirjoittamiin, olisi. Ei nähtävästi mitään. Täten vain kiitän ringin järjestänyttä Tinttiä ja kirjan minulle toimittanutta RoryG:tä.

Saan kirjan postitettua kotimatkalle todennäköisesti ensi lauantaina.

Journal Entry 16 by Tintti from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 25, 2005
Kirja palasi kotiin tänään. Kiitokset Cazfille ja kaikille muillekin rinkiin osallistuneille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.