Kurt on tärkeä

by Erlend Loe | Children's Books |
ISBN: 9510289310 Global Overview for this book
Registered by harmaja of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/23/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 23, 2004


Tätä kirjaa trukkikuski Kurtista en olekaan ennen lukenut. (Itse asiassa olen lukenut vain Kalan, jossa Kurtin perhe matkustaa suurta kalaa syöden.) Tykkään Erlend Loen muusta tuotannosta enemmän kuin lastenkirjoista, mutta pitihän tämä ostaa, kun se kirpparilla halvalla vastaan tuli.

"Kurt on ajanut koko elämänsä trukkia. Se on aina ollut hänestä hauskaa. Sitten eräillä kutsuilla muuan tohtori sanoo, ettei trukin ajaminen ole ollenkaan niin tärkeää kuin lääkärin tai vaikka arkkitehdin työ.

Kurt harmistuu. Hänkin haluaa tehdä jotain tärkeää. Siksi hän lopettaa työnsä trukkikuskina. Ennustaja joka on TUTTU TV:STÄ JA LEHDISTÄ lupaa hänelle kuuluisuutta. Mutta miten? Se liittyy jotenkin pölyyn.

Tästä alkaa seikkailu. Kurt joutuu poikansa Budin kanssa vankilaan ja esiintyy tärkeänä pölysairauksien asiantuntijana. Löytääkö Kurt kuuluisuutta? Ja jos löytää, miten? Ja onko tärkeää olla tärkeä? Se selviää mainion Kurt-sarjan kolmannessa kirjassa. Aikaisemmin ovat ilmestyneet Kala ja Kurtin käytöshäiriö."

Kirjan on suomentanut Tuula Tuuva.

Journal Entry 2 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 30, 2004
Nojaa. Parempi kuin Kala, mutta ei likimainkaan niin hyvä kuin Loen aikuiskirjat. Alkuperäinen nimi "Kurt Quo Vadis?" on suunnattoman paljon parempi kuin "Kurt on tärkeä". Nimen suomennoksesta tulee kohderyhmän eli lasten aliarvioinnin tuntu.

Kim Hiorthøyn kuvitus on hauska, ja muutamat yksittäiset jutut kirjassa ovat aika hulvattomia. Samastuin Kurtiin hänen identiteettikriisinsä osalta; minäkin tahtoisin tehdä Jotain Tärkeää.

Journal Entry 3 by harmaja from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 07, 2004
Kurt lähtee aluksi dotdotille ja sitä tietä maailmalle.

Journal Entry 4 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 09, 2004
Sain Kurtin Helsingin tapaamisessa. Lupaamani kirjarinki on toistaiseksi lyhyt:
Halvast (Helsinki)
chrisim (Tampere)
Piiku (Parainen).
ja viimeisenä taas dotdot.

Edit 10.11.04: Annan kirjan Halvastille sairasvuoteella luettavaksi.

Journal Entry 5 by Halvast from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 10, 2004
Norjalaisen trukkikuskin elämästä oli oikein mukava lukea flunssassa. Olen lukenut aiemmin vain Løen aikuisten romaaneja, enkä tunne Kurtin muita seikkailuja. Tyyli tuntui silti tutulta.
Pidin perusasetelmasta, samoin absurdeista yksityiskohdista (monitaitoinen ja puhuva yksivuotias, saksalainen imuroijalahko, jne.).
Joissakin lukemissani moderneissa lastekirjoissa on liikaa väkinäistä ja hysteeristä hölmöilyä. Tässä annos oli sopiva.

Palautan kirjan dotdotille luettavaksi.

Journal Entry 6 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 11, 2004
Kirja sai minut hyvälle mielelle. En ole lukenut muita Kurt-kirjoja, mutta siitä ei ollut haittaa. Kurt ja hänen perheensä esiteltiin hyvin ennen tarinan alkua. Suosikkini oli muutaman vuoden ikäinen Bud, toiminnan mies. ("Toiminnan poika" ei kuulosta hyvältä.) Kurt itse ärsytti minua. Että taas miehen pitääkin saada olla lapsi perheen muiden lasten joukossa. Vain äiti on aikuinen. Toki Kurt herätti minussa myös sympatiaa, etenkin tärkeilevien tohtorien juhlissa.

Huomenna Kurt lähtee ystävällisen BC-kuriirin mukana chrisimille.

Haluaisin kirjan takaisin itselleni ringin päätteeksi. Annan sen sitten jollekin kummilapsistani tai heidän sisaruksistaan.

Journal Entry 7 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 14, 2004
Sain kirjan perjantaina BC-kuriirilta edelleen chrisimille toimitettavaksi. Tulipahan sitten luettua tämä eilen, kun kirja on niin sopivan ohut.
Olen lukenut muista Loen kirjoista vain Kalan, josta mirz järjesti kirjaringin. Kurtissa on jotain aika ärsyttävää, mutta kuitenkin kirjan yksittäiset aivoitukset ovat sen verran hauskoja, että kirjasta pitää sitten kuitenkin. 10 000 metriä pitkä jatkojohto, imuroijalahko, Nicht im Wald staubsaugen! Lisäksi Kurtilla on hienot Dali-viikset.

On nimittäin aika tavallista olla sekä tavallinen että epätavallinen. Kaikki ihmiset ovat sellaisia.
Nimenomaan.

Kirja siirtyy chrisimille huomenna.

Journal Entry 8 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 16, 2004
Kiitos edellisille kuriireille! Kurt on nyt hallussani ja mitä ilmeisimmin kiilaa muiden rinkikirjojen ohi :) Aivan uusi tuttavuus, katsotaan nyt miten tullaan illalla juttuun.

Journal Entry 9 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 23, 2004
Pidin kirjasta, koska se oli todella inhimillinen, lämmin ja minun makuista huumoriakin oli mukana. Tärkeilevät tohtorit saisivat minutkin lähtemään juhlista aikaisemmin kotiin. Tarinalla oli opetus ja onnellinen loppu, niin kuin sadussa pitää.

Kurt lähti matkaan Paraisille.

Journal Entry 10 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, November 26, 2004
Ei ihan tavallinen lastenkirja.... itse asiassa luulen että tämän huumori ei välttämättä edes aukea alle kouluikäisille!

Trukkikuskeja kohtaan olen aina tuntenut sielujen sympatiaa, vaikken olekaan tavannut ihan sellaista kuin Kurt joka ajaa kutsuillekin trukillaan. Suosikkihahmoni tässä kirjassa kuitenkin Bud, joka esitellään vähän tyhmäksi pikkulapseksi, mutta joka onkin opiskellut jo lukemista, ja myös saksaa päiväkodissaan kahdesti viikossa!

Harmiton, sympaattinen kirja joka sai hyvälle mielelle sekä minut että mieheni joka lukee yleensä max kolme kirjaa vuodessa.

Kirja palautuu dotdotille, joka toivottavasti löytää sille uusia lukijoita.

Journal Entry 11 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 30, 2004
Kurt palasi. Kiitos Piiku ja muut rinkiläiset.

Edit 13.3.2005: Kurt jäi kummipoikani huomaan Orimattilaan. Taloudessa olikin jo Kurtin käytöshäiriö.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.