Atorox kuussa

by Outsider | Science Fiction & Fantasy |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Margih of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/16/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
13 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 16, 2004
Scifiä vuodelta 1947.. eli sen ajan mukaisesti kyseessä on mielikuvitusromaani. Eli kirjan ideana on avaruusretki kuuhun raketilla, jonka ohjaimissa on Atorox! Oli hienoa lukea kuvausta kuusta tässä romaanissa ja voin sanoa, että kuvaus poikkeaa paljon nykytietämyksestä :)

Mutta, ei enempää juonesta, kukin tutustukoon itse. Pidin todella paljon tästä kirjasta, tämä on todella kirjojeni helmien joukossa... ja tämänkin kirjan sain juuri ja juuri pelastettua kaatopaikkakuormasta! Kirja on nopealukuinen ja hauskuuttakin piisaa ja välähdys romantiikkaakin sopii sekaan. Suosittelen ehdottomasti lukemista ja tarkoitukseni on tästä syksyn mittaan tehdä kirjarinki. Ilmoitelkaa kiinnostuksesta ja alan rakentaa rinkiä sitten pikkuhiljaa.

Mikäli jollain on muita Atorox-kirjoja, niin lukisin mielelläni lisää näitä avaruusseikkailuja, jos joltakulta lainaan heltiää.

****************************************************

Ja tähän aletaan sitten rakentaa osallistujalistaa :D

1. zayah
2. eisisa
3. YuCCa3
4. paulainen
5. Piiku
6. dotdot
7. Annelis
8. myntti
9. CatharinaL
10. Chirel

Ja rinki käynnissä! Mukaan sopii vielä.

Journal Entry 2 by zayah from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 25, 2004
Kirja oli hauska seikkailu, tekniset vempaimet olivat hupaisia, mutta parasta tietenkin oli kirjan iän näkyminen. Miehet nauttivat avaruuasluksessa drinkkejä ja manailevat kun ei ole sikareja mukana :)
Ihan mukava lukukokemus, nyt tekisi mieli etsiä muutkin Atorox-kirjat ja lukea ne!

Journal Entry 3 by eisisa from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, October 20, 2004
Nostalgia iski, tuli mieleen lapsuuden kesät maalla ja maaseutupaikan aivan uskomasto kirjasto, jonka tarjontaa ahmin ja olin varmaan kirjanlainausmäärissä suurin asiakas vaikka läpi vuoden olisivat laskeneet lainaukset. Outsidereita ja muuta samanikäistä seikkailukirjallisuutta tuli paljon luettua, mutta Atorox kuussa taisi olla silti uusi tuttavuus. Kiitos!

Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing on Sunday, October 24, 2004
Nerokasta, lennokasta proosaa bakeliittilaseilla luettavaksi - on merkillepantavaa, miten alkuperäisväestö antaa kristillisille sakramenteille uutta sisältöä; loistelias viilto kolonialismiin & maamme lukuisten protektoraattien historiaan..

CAUGHT IN ABOA VAKKA-SUAMI FINLAND

Journal Entry 5 by YuCCa3 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 27, 2004
Kirja saapui tänään, kiitos eisisalla ja Margihille. Pyrin lukemaan kirjan viikonloppuun mennessä, niin paulainen saa sen ottaa kotoa mukaansa :)

Päivitys 22.11.2004

Olen lukenut kirjan jo noin viikko sitten, mutta kun laiskuus on niin kavala tauti (eikä kirja ole vielä lähtenyt paulaisenkaan mukaan)... :(

No, kirja oli minusta todella viihdyttävä, etenkin Kuun kuvaus oli todella mahtavaa, kuussa kun käytiin ensi kertaa vasta noin kymmenen vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen (jos muistikuvani pitää yhtään paikkaansa, varmaankaan ei). Tuli mieleen Jules Vernen tieteisromaanit, jolloin kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja ihmisillä oli hyvä mielikuvitus ja usko tekniikan ja ihmiskunnan huikeaan kehitykseen.

Kirjan tapahtumatkin olivat jännittäviä ja henkilöhahmot kiinnostavi, romanttisen sivujuonen kolmiodraamoineen olisi tosin voinut jättää sikseen... Myös se, että kirjalla on jatko-osa tulee aika ilkeästi esille (kun niitä ei valitettavasti enää pahemmin ole olemassa), enkä muutenkaan pitänyt lopusta (olen onnellsiten loppujen ystävä).

Yleisenä lukukokemuksena kuitenkin oikein virkistävä, kiitokset Margihille, onneksi ei tämäkään kirja joutunut kaatopaikalle!

paulainen saa kirjan, kun tulee itsenäisyyspäivän viikonloppuna taas kotio.

Journal Entry 6 by paulainen from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, December 06, 2004
YuCCa3 toimi jälleen kuriirina tuttuun ja luotettavaan tapaansa, kiitokset toimituksesta hänelle! Ryhdyn lukemaan tätä heti viimeisteltyäni lukemiseni edellisen kirjan kohdalla, tämä siis kiilaa jokseenkin jonon ohitse.

14.1.05
Aloitin kirjan lukemisen eilen illalla ja sain sen tänään päivällä päätökseen. Jos minä jostain näissä vanhoissa suomalaisissa kirjoissa pidän, niin pituudesta! :)

Erityisesti riemastuttavia olivat avaraausraketissa olleet riippumattoviritykset. Kirja oli muutenkin vallan huvittava yltiömielikuvitsellisine tapahtumineen ja kirjoitusvirheineen: vallan lukemisaikansa arvoinen!

Kirja lähtee tänään postin mukana jatkamaan matkaansa Piikulle.

Journal Entry 7 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 19, 2005
Kirja tuli turvallisesti perille Paraisille ja päätyy tbr-pinooni. Onneksi näyttää nopealta luettavalta...

Journal Entry 8 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, February 01, 2005
Hieno kirja, Margihille suurkiitos kun raatsit laittaa tämän kiertoon!

Mielikuvitus on Outsiderilla jyllännyt v. 1947, tekniset vempaimet ovat... sanoisinko mielenkiintoisia. Juoni on mukaansatempaava, eikä kirja varmaan ole alunperin tarkoitettu niin huvittavaksi kuin me 2000-lukulaiset sen koemme. Valloittava lukukokemus!

... ja lähtee dotdotille 3.2.2005.

Journal Entry 9 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 04, 2005
Atorox näyttää Robocopin prototyypiltä! Päättyisipä työpäivä pian, että pääsisin tutustumaan lähemmin. Kiitos Margihille ringin järjestämisestä ja Piikulle ja Suomen postille nopeasta toimituksesta.

Edit 5.2.2005: Virkistävää luettavaa. Tekniikka ja taloudelliset resurssit ovat ilmeisesti olleet huippuluokkaa nykyisiin verrattuina, koska rakettiin oli ollut varaa sijoittaa kalustettu salonkikin. Julkaisuvuonna parin vuoden takainen suursota on vielä hyvässä muistissa. Suomi on hämmästyttävän nopeasti hyväksytty mukaan entisten liittoutuneiden avaruusyhteistyöhön. Tässä kirjassa ei itänaapuria ja valvontakomissiota ole olemassakaan. Erityisesti minua ilahdutti Suomessa kuuluisan hurmurin esiintyminen seikkailussa, ja murehdutti se, että tästä kirjasta ei ole tehty elokuvaa.

Journal Entry 10 by Halvast from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 07, 2005
Outsiderin vanhat seikkailut olivat minulle ennestään tuttuja kotimaisina elokuvasovituksina. Omituisimmatkin Suomi-Filmin seikkailut kalpenevat tämän sci-fi -tarinan rinnalla. Riemastusta herättävät avaruusretkikunnan henkilögalleria, hämmentävät tekniset keskinnöt ja ennen kaikkea päähenkilö, Atorox-robotti, jonka suunnittelussa on tehty kiusallinen virhe, sillä vekotin pystyy itse muuttamaan ohjelmointiaan.
Suomalaiset ovat tunnetusti olleet aina innoissaan teknisistä keksinnöistä, olivat ne sitten ekstiviestejä tai mystisiä aivokuvakasetteja.
Kirja on nopeasti luettu, itse luin sen dotdotilla käydessäni.

Journal Entry 11 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 08, 2005
Outsiderin scifi on ennättänyt jo Keravalle asti. Täytyypä lukea pikapuoliin. Kannessakin on oikein hieno robotti, mitä löytynee sisältä. Tämä on painettu 1947, toinen painos, milloinkahan 1. painos ilmestyi. Eikös Sputnik lentänyt 1957 ja kuuhun mentiin vasta 1968 (kai?). Joten mielikuvituksen varassa Outsider lentelee, mutta niinhän se teki Jules Vernekin hyvin taitavasti.

Journal Entry 12 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 03, 2005
Hyvin on Outsider Vernensä lukenut. Tästä olisi tullut mainio Suomi-filmi, miksei kukaan huomannut ajoissa? Olisi vallan mielenkiintoista lukea, mitä Atorox ja kumppanit Marsissa ja muissa mahdollisissa paikoissa kokevat. Kiitos, Margih, kivasta kirjasta!

Journal Entry 13 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, May 11, 2005
Kiitoksia, kirja tuli perille tänään. Näyttää oikein mielenkiintoiselta!

Journal Entry 14 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005
Voihan pojat! Aika hillitöntä touhua. En oikein tiedä, miten tähän pitäisi suhtautua. Ns. political correctness on tästä kirjasta kaukana. Tämä lainaus (s. 60) kuvaa minusta kirjaa aika hyvin: "Minä en enää yhtään hämmästyisi, vaikka leveänaamainen kuun ukko tulisi meitä vastaan ja selittäisi olevansa syntyisin Savosta." Kirja oli aika hauskaa luettavaa noin kuriositeettina.
Kiitos ringistä, Margih. Nytpä on sitten vähän paremmin perillä siitä, minkälaisista kirjoista Atorox-palkinto on saanut nimensä.

Kas, ringissä olikin joku vielä minun jälkeeni. Otan kirjan miittiin mukaan tänään,
jos vaikka CatharinaL olisi paikalla.

Journal Entry 15 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 08, 2005
Olin autuaasti unhoittanut koko Atoroxin :-)
Vaikuttaa sopivan hulvattomalta. Jee. Lukupinoon.

Journal Entry 16 by CatharinaL from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 09, 2005
Atoroxhan oli vallan vekkuli kapine ja kirja erinomaisen mukavaa luettavaa -- miksei myös hauska ja kiintoisa peilauspinta sodanjälkeiseen Suomeen.

[20.9.] Innostuin Outsiderista sen verran, että kävin kirjastossa lainaamassa kokoelman Atorox, ihmisten valtias. Kirja sisältää kaikki kuusi Atorox-seikkailua: Atorox, ihmisten valtias; Atorox kuussa; Atorox Marsissa; Atorox Merkuriuksessa; Atorox Venuksessa; sekä Atoroxin paluu 2948.

Journal Entry 17 by chirel from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 06, 2005
Ihastuin kanteen, niinpä tähän rinkiin oli pakko osallistua :)

***

19.12.2005
Olipa monipuolinen lukuelämys. Tämä kirja onnistui sekä pitkästyttämään, että naurattamaan kyyneliin asti :). Ehdottomasti hilpeimpiä osuuksia kirjassa oli Kuuhun päässeiden tutkijoiden ja Napoleonin välinen keskustelu, kun Napoleon kuvaa Lunagermaniaa ja kuun asukkaita. Kirjailijalla tuntuu myös olevan kipakka sana sanottavana esim. Nobel-palkinnolle ja yleensä tiedemaailmalle. Selvästi Eurooppaa riepotellut sota on vaikuttanut tähän kirjaan.

Seuraavaksi kirja ilmeisesti matkaa kotiin.

Journal Entry 18 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 05, 2006
Atorox on kotiutunut rinkikiertueeltaan. Kiitos kaikille lukijoille hellästä käsittelystä, kirja kestänyt todella hyvin matkansa. Jossakin vaiheessa toinen Atorox-kirja lähtee rinkinä liikkeelle, jahka ensin itse saan sen luettua :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.