De duivel en het meisje

by Paulo Coelho | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by kipjohn of Heusden-Zolder, Limburg / Limbourg Belgium on 8/4/2002
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by kipjohn from Heusden-Zolder, Limburg / Limbourg Belgium on Sunday, August 04, 2002
Via de boekgrrls (zie http://www.boekgrrls.nl/) hoorde ik van Paulo Coelho. Zij lazen in juni samen 'De Alchemist', maar omdat ik dat boek niet vond, kocht ik 'De duivel en het meisje'.
Een meisje, Chantal, woont in een klein en afgelegen dorpje (200-tal inwoners). Ze werkt in het dorpscafé/-hotel. Behalve zij zijn er geen jonge mensen in het dorp en helemaal geen kinderen. Dan komt er een vreemdeling aan, die haar elf goudstaven toont. Als binnen de week een moord gepleegd wordt in het dorp, krijgen de dorpelingen 10 goudstaven en Chantal zelf de elfde. Tenminste, dat belooft hij.
Na lang aarzelen licht Chantal de dorpsbewoners in over de 'deal'. Je zou verwachten dat niemand zo'n raar verhaal gelooft (de vreemdeling zit er wel bij om het te bevestigen maar toch!), maar nee, de dorpelingen beginnen meteen ernstig te peinzen: een moord plegen of niet en zo ja, op wie?
het boek gaat over de strijd tussen 'goed' en 'kwaad', en of de mens van nature het ene of het andere is.
Ik heb me erg geërgerd aan het boek. Maar omdat een andere boekgrrl het toch graag wil lezen, stuur ik het nu naar Utrecht. Ik ben benieuwd naar wat zij ervan zal vinden!

Journal Entry 2 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, August 20, 2002
I just received this book from a generous Boekgrrl in Belgium. I have recently read Coelho's 'Alchemist' and I liked it. So I am very curious about this one! And I have already 2 people in mind to pass it on to...

Journal Entry 3 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, March 21, 2003
Uit. In twee dagen, want net als De Alchemist leest De duivel en het meisje lekker weg. Maar ik vond dit boek misschien wel bŽter! Dat weet ik alleen niet zeker omdat ik me eigenlijk gewoon niet veel meer van De Alchemist kan herinneren dan een paar losse beelden... :-o Misschien vergaat me dat hetzelfde met dit boek?

Het begin is boeiend en ik zat meteen in de sfeer van het verhaal. Ik bleef ook tot het einde toe benieuwd hoe het zou aflopen - maar dat heeft misschien te maken met de manier waarop ik tegen de mensheid aankijk.

Twee belangrijke elementen in het boek zijn... (fooled you, nu kom ik namelijk n’et met 'goed en kwaad' :-P ), angst en slachtofferschap. In het boek wordt gesuggereerd dat veel mensen hun leven laten leiden door angst en vervolgens de verantwoordelijkheid voor de loop van dat leven buiten zichzelf leggen. Daar valt wel wat voor te zeggen; ik herken in ieder geval beide persoonlijk. Maar wel doordat ik daar inmiddels op kan terugkijken (dus ik ben op de goeie weg ;-)

Ik denk dat Saskia er maar vanuit moet gaan dat Coelho niet 'haar schrijver' is; het lijkt me gewoon een kwestie van 'smaak'.

Ik gooi dit boek in de bus bij mijn tante...

Journal Entry 4 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, February 29, 2004
Het boek is heen en weer geweest naar Marjolijn, die het erg mooi vond. En nu is het weer op reis!

Journal Entry 5 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, March 02, 2004
Nou dat was een grote verrassing! Ik had helemaal niets verwacht laat staan dat dit boek me zo snel toegestuurd werd. Te gek!
Bedankt Gnoe en ook voor je mooie kaart!

Bernadet


Journal Entry 6 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, May 15, 2005
Via de boekgrrls vroeg Gnoe hoe ik dit boek vond en ik kwam tot de ontdekking dat ik helemaal niet gemeld had dat ik het gelezen had.
Ik vond het niet echt geweldig, een beetje te moraliserend/belerend.
Het gaat erover tot welke dingen mensen in staat zijn, vooral dingen waarvan zij niet verwachten dat zij dat ooit zullen doen. Voor veel geld een moord plegen zodat een heel dorp prettig kan leven zonder zorgen.
Het blijkt dat de dorpelingen er inderdaad toe genegen zijn. Onder het mom dat iemand zich op moet offeren voor het welzijn van het dorp.
De duivel en het meisje staat voor het goed en het kwaad.
Maar het was mij té stichtelijk.

Ik neem het boek mee naar de meeting in Castricum 26 juni aanstaande. Of iemand anders die niet gaat moet zich melden dan stuur ik het op.

Journal Entry 7 by TinyBear from not specified, not specified not specified on Friday, July 01, 2005
weer eentje voor op de TBR stapel, is gelukkig bij mij niet al te dramatisch ;-)) een mooi exemplaar uit mijn lieve castricum bookboxje!

Journal Entry 8 by TinyBear from not specified, not specified not specified on Wednesday, August 03, 2005
Mmm mijn eerste Paulo Coelho boek...had wel wat, was binnen een dag uit...wil ook wel, lag weer eens te snotteren op bed en dan lees je wat meer als anders he ;-)

Op zich wel een boeiend boek maar toch niet geheel super, ben een slechte recensent ;-) want kan altijd moeilijk omschrijven wat ik goed vond en wat niet...het boeit mij simpelweg of niet! En het viel mij op dat ik in meerdere stukken in dit boek over woorden heendwarrelde, zo van jaja...blabla...da's jammer want de essentie was wel degelijk interessant!

Afijn, het is uit, nu even bedenken wat er mee gaat gebeuren!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.