Kivi määrää kohtalosi

by Marton Taiga | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Margih of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/13/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 13, 2004
Kertomus ametistista, jota kutsuttiin Buddhan kyyneleeksi. Seikkailukirja vuosikymmenten takaa! Voisi sanoa, että tämä kirja on oikea helmi ainakin ikänsä puolesta: Tilgmannin kirjapaino 1945. Kirja päätyi minulle ystävältäni, joka oli heittämässä tämän usean muun kirjan kanssa roskiin vanhan aitan siivouksen yhteydessä.

Luen kirjan jossakin vaiheessa, ja ajattelin tehdä pienen kirjaringin tästä, koska voi olla, että en raaski tästä luopua.

****************************************************

Kirja on nyt luettu ja oli varsin mielenkiintoinen kokemus. Seikkaluromaanien suhteen olen varsin ronkeli ja tämä nyt ei romaanina vastannut juurikaan makuani... Mutta, kyllä tämä lukea kannatti, suhteellinen nopealukuinen kun vielä oli. Nykyajan romaaneihin verrattuna mielenkiintoisin yksityiskohta oli ehkä se, että jokaisen luvun alussa kerrottiin muutamalla rivillä tapahtumien "näyttämö".

Kertomus ametista nimeltä Buddhan kyynel lupaili kirjan "esittely", mutta varsin kauan meni ennen kuin Buddhan kyynel esiteltiin nimeltään ja taustaltaan. Mutta kyllä ametisti siellä koko tarinan ajan oli mukana. Periaatteessa kirjassa kerrottiin kahden italialaisen suvun taistelusta, jossa mukana touhusi myös suomalaissyntyinen urho, tottakai. Kirjan loppuosassa seurattiinkin sitten varsinaisesti itse ametistin kulkua ja sen merkitystä ihmisille.Kirjarinkiin on nyt ilmottautunut neljä osallistujaa ja lisää odotellaan ja toivotaan toki!

* Dotdot
* paulainen
* YuCCa3
* Annelis

Journal Entry 2 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 21, 2004
Kirja lähtee tänään postin mukana Dotdotille.

Journal Entry 3 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 22, 2004
Kiitos, Margih! Kirjapaketti odotti postilokerossani töihin tullessani. Mieluummin tarttuisin Taigaan kuin päivän töihin, mutta ei auta...

Edit 5.8.2004: Sain seikkailutarinan vihdoin luettua. Urakka oli yllättävän työläs. Kaiketi se johtui tyylilajin outoudesta. Lopulta tämä oli varsinainen lukuelämys. "Peijakas. Sehän on kokonainen seikkailuromaani keskellä rauhallista sotaa."

Kirjan alussa 1500-luvulla Camporeita tapetaan kuin kärpäsiä. Lopussa v. 1944 tapetaan summittaisesti maailmansodan edellyttämällä tehokkuudella. Miehet ovat lupsakkaa porukkaa ja sekä tappavat että kärsivät omat sotavammansa hurtilla huumorilla. Naiset ovat nokkelia ja rohkeita. Buddhan kyynelen kannalta keskeistä roolia kantaa ruotsalainen, jonka "kummallisesti rustottuneen nenän molemmin puolin oli pari pilaantunutta oliivia, jotka ilmeisesti tarkoittivat silmiä".

Kirja kinkkunaamoineen, mätine oliiveineen, murhasunnitelmineen, keskitysleiritarinoineen ("Ei keskitysleiri ole niin kauhea paikka, ettei siihen tottuisi.") ja ennen kaikkea ametisteineen lähtee Paulaiselle.

Toivottavasti kirja pysyy koossa koko ringin ajan. Se osoittaa jo hajoamisen merkkejä, vaikka kohtelin sitä hyvin hellästi. Sitä ei 60 v. sitten liene tarkoitettukaan kestämään kovin pitkään.

Released on Tuesday, August 10, 2004 at n/a in Mailed to fellow bookcrosser, Postal Release Controlled Releases.

Kirja lähtee huomisaamuna Paulaiselle.

Journal Entry 5 by paulainen from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, August 28, 2004
ja vihdoin monen mutkan jälkeen, kiitos suomen laadukkaan postilaitoksen, saapuu kirja huomaani, lukeminen aloitetaan varsin pian. kauniit kiitokset dotdot!

5.9.04
kirja tuli sitten lukaista yhdeltä makoilulta; parasta ajanvietettä sunnuntaille!

mielestäni kirja oli vallan reipas liikkeissään: kerrankin seikkailuromaani, jossa todella myös seikkaillaan. pidin myös noista lukujen alussa olleista tiivistelmistä, joita olen nähnyt myös jules vernen kirjoissa sekä giovanni boccaccion decameronessa. varsinkin kirjan ensimmäinen osa, joka siis sijoittui tuolle 1500-luvulle, omasi vahvasti juuri tuon viimeksi mainitun teoksen tuntua, mikä oli sinänsä aika mukavaa.

teoksen nimen perusteella olisin ehkä odottanut kirjan liittyvän enemmän buddhaan sekä maantieteellisesti että aatteellisesti, mutta hyvä näin. seikkailu oli vauhdikas sekä mielestäni hauska tiettyjen henkilöhahmojen ansiosta. pidin siis tästä kypsästä tarinasta, joka oli omiaan viihdyttämään minua tämän iltapäivän. voin suositella varauksetta! :)

kirja jatkaa siis matkaansa jukalle, joka tulee saamaan kirjan jonkin ajan kuluttua tavatessamme. näin vältämme postin välillä kovakouraisenkin kuljetuksen sekä postimaksut, kaksi kärpästä yhdellä iskulla. ;)

Journal Entry 6 by YuCCa3 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 24, 2004
Anteeksi, että kesti näin kauan tässä kirjan merkkaamisessa, kun se vähän niin kuin "unohtui"... *punastuu* :D

No, joka tapauksessa, sain kirjan viime viikonloppuna ja eilen illalla jo luin ensimmäisen luvun. Vaikuttaa ihan mukavalta kirjalta. Ensimmäinen kirjoitusvirhekin löytyi, ellei kirjassa esiinny yht'aikaa Pietari Henrikinpoika ja Henrikki Pietarinpoika! ;)

Olin joka tapauksessa yllättynyt kirjan olemuksesta, mutta kyllähän sen ymmärtää, ettei sotavuosina pahemin ollut varaa painaa kovakantisia kirjoja/valkaistulle paperille. Ja kirjaa lukiessa tuleekin sellainen lämmin tunnelma, kirja suorastaan uhkuu nostalgiaa! Mutta nyt takaisin lukemaan!

Päivitys 25.10.2004

Nyt olen lukenut kirjan ja sanon, että kirja ei ollut niin hyvä, kuin odotin. Kirja oli minusta hiukan sekava ja kivi ei ollut läheskään niin suuressa osassa, kuin olisin toivonut. En kuitenkaan sano, ettäkö kirja olisi ollut huono, en suinkaan. Kirja oli sangen viihdyttävää tekstiä, joskin hieman vanhennutta kieltä ja kunkin osan tunnelmaan pääsi hyvin sisälle. Henkilöhahmot olivat "mielenkiintoisia", niin hyvässä kuin huonossakin mielessä... Loppu jäi minusa vähän häilyväksi, mutta pääasia on se, että se oli onnellinen!

Kirja matkaa tämän viikon loppuun mennessä Helsinkiin ja sieltä se matkaa Annelikselle BC-tapaamisen kautta (jos kaikki siis osuu nappiin...).

Journal Entry 7 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 09, 2004
Nappiin osui: sain kirjan ja aloin jo lukeakin sitä kotimatkalla junassa. Väliin tulee Ruotsin reissu, joten jatketaan ensi viikolla.

Journal Entry 8 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 18, 2005
No, menihän siinä vähän enemmän kuin viikko. Kuinkahan kirjailija niin huolimaton oli että nimet lipsahtelivat sekaisin toisessakin paikassa. Vai latojako se lipsautteli? Minulle kirja toi mieleen Don Quijoten - Decameronea en ole vielä lukenut. Tutustumisen arvoinen opus joka tapauksessa. Vauhtia riitti jollei ollut vähän liikaakin. Kiitos Margih!

Journal Entry 9 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 15, 2005
Buddhan kyynel on palannut turvallisesti kotiin, kiitos rinkiläisille, hauras kirja oli todella hyvin pidetty matkallaan! Kirja siirtyy pysyväiskokoelmaani, mutta on lainattavissa luotettaville lukijoille.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.