De junglereizen

by Redmond O'Hanlon | Travel | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by E-mile of Almere, Flevoland Netherlands on 7/7/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by E-mile from Almere, Flevoland Netherlands on Wednesday, July 07, 2004
In zijn debuut 'Naar het hart van Borneo' beschrijft Redmond O'Hanlon een tocht over een rivier tot diep in het hart van de jungle, op weg naar een nog niet geëxploreerde bergketen. Als de expeditie ten slotte het gebied bereikt van de befaamde Ukit-stam, worden de blanke leden van de expeditie algauw omringd door opgewonden jongeren, die weinig geïmponeerd zijn door de ouderen van de stam en liever de laatste discodans leren.'Tussen Orinoco en Amazone' is het verslag van een tocht van vier maanden naar de diepste binnenlanden van het Amazonegebied. Met twee boomstamkano's, enkele gidsen en de Londense playboy Simon Stockton gaat O'Hanlon op zoek naar een beruchte gewelddadige Indianenstam, de Yanomami. Stockton haakt af, want in de jungle is geen wijn en geen vrouwen en geen gezang en nergens kun je fatsoenlijk schijten . Wel zijn er visjes die de penis binnendringen, wormen die de buik van binnenuit aanvreten en oorlogszuchtige inlanders.Spannend, informatief, schitterend geschreven, twee klassiekers in de reisliteratuur. O'Hanlon is een ouderwetse avonturier. - Jan Brokken De grootste reisschrijver van deze eeuw. - Boudewijn BüchOver 'Naar het hart van Borneo': Een van de geestigste reisverhalen sinds jaren. - The Evening Standard Een eerste klas boek, geschreven in de stijl van de klassieke geleerde en reiziger, geestig en intelligent en voortdurend uiterst onderhoudend.

Released 14 yrs ago (10/24/2004 UTC) at Kinderboekhandel De Zevensprong (former OBCZ) in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Deze gaat mee om los te laten op de meeting

Journal Entry 3 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Sunday, October 24, 2004
Meegenomen omdat ik Congo een fastastisch boek vind. Naar het hart van Borneo bleek ik al te hebben (maar nog niet gelezen). 'Wel zijn er visjes die je penis binnendringen' lees ik nu op de achterflap, wat de aantrekkingskracht van regenwouden toch weer iets minder maakt. :)

Journal Entry 4 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Thursday, November 25, 2004
Gaat naar Biba89, die vroeg om tropenboeken.

Journal Entry 5 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Sunday, November 28, 2004
Wat een verrassing! Ik vroeg om tips voor tropenboeken en kreeg een enorme pil, twee romans van Redmond O'Hanlon, die me al van verschillende kanten waren aangeraden. Dankjewel iiwi, hier ga ik zeker van genieten! Wat aardig van je!

Edit: ik heb er zer van genoten! Ik ben begonnen met het Amazoneboek, toen ik op een eilandje zat in het midden van de Gran Rio, diep in de binnenlanden van Suriname. Die rivier ontspringt ook middenin het Amazonegebied en ik was zo benieuwd wat ik zou herkennen uit dit boek. Het was geweldig om het daar te lezen, want ik kwam op elke bladzijde wel iets tegen. Redmond O' Hanlon kijkt net zoals ik kijk, naar vogels en bomen en mieren en water. En vleermuizen die vlak voor je korjaal opvliegen van een dode tak en tien meter verder aan een rots gekleefd zitten, bijna als korstmos. En kaaimannen op de oever die hebben doorgeleerd voor boomstam. En er zitten echt piranha's in dit water, dus uitkijken als je een wondje hebt. Uren hebben wij gespeeld in het water. En die angst voor waterpitbulls, dat is grote onzin. Wie er echt bang moet zijn, dat is de piranha zelf. Hij lag 's avonds op ons bordje en smaakte heerlijk.

Journal Entry 6 by biba89 at ergens in de stad in Paramaribo, Paramaribo Suriname on Saturday, January 01, 2005
Released on Saturday, January 08, 2005 at about 9:00:00 AM BX time (GMT-06:00) Central Time (US & Canada) at ergens in de stad in paramaribo, paramaribo Suriname.

RELEASE NOTES:

Deze gaat mee op reis naar Suriname. Daar laat ik hem los, als ik hem uit heb. Ergens in de buurt van een internetaansluiting.

Edit: Ik blijk een achternicht te hebben in Paramaribo. Haar vader is een neef van mijn vader, en daar kwamen we achter toen we in gesprek raakten, aan weerszijden van de bar in grand café de Waag, aan de waterkant in Paramaribo. Gisteren waren wij op familiebeoek bij haar en haar dochter, in een prachtig oeroud houten huis, compleet met veranda en hangmat, wat uikijkt op een weelderig groene 'swamp'. Wij aten gebakken vis en verse kokosnoot uit de tuin en bespraken onze familie, en cultuur, en boeken. Zij vnd dat er weinig te lezen was in Suriname. Nou, daar kon ik wat aan doen. Deze heb ik achtergelaten op haar boekenplank.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.