Kuvien takana kuolema (in Finnish)

by Jaana Lehtiö | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 6/17/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2024
327 sivua

Tuotekuvaus:
Jaana Lehtiön porvoolaisdekkareita uskaltaa lukea illan hämärtyessä. Ne eivät mässäile väkivallalla vaan pitävät lukijansa otteessaan monimutkaisen juonikuvion, kiinnostavien henkilöiden ja huumorin avulla. Tällä kertaa rikoskomisario Muhonen ei tunne olevansa mukavuusalueellaan joutuessaan selvittämään taidepiirien peiteltyjä ongelmia.

Rikoskomisario Juha Muhosen ryhmä saa tutkittavakseen erikoisen rikoksen, joka vie syvälle taiteen tekemisen maailmaan. Suomen taiteen kultakauden maalauksia rakastetaan, mutta lymyääkö kuvien takana kuolema?

Porvoolaissyntyisen Albert Edelfeltin maine on vankka ulkomaita myöten, ja ateljeemuseon 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään näyttely, jossa käyvät kaikki taiteenrakastajat.

Luonnollisesti matkailuopas Hilkka Alitupakin vierailee ateljeessa eikä tuttuun tapaansa pysty pysymään rikostutkinnan ulkopuolella.
Ryhmän työpäivät ovat tiiviitä, sillä rikostutkinta ei etene suoraviivaisesti. Onko taide suurempi asia kuin elämä? Ainakin se jää jäljelle, kun kaikki muu on mennyttä. Arjen ja pullan voimalla Muhonen puskee eteenpäin, mutta voiko komisario enää koskaan katsoa tauluja kuten ennen?

Jaana Lehtiö on porvoolainen kirjailija, joka kirjoittaa jännityskirjoja aikuisille ja lastenkirjoja kouluikäisille.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2024
Luin tämän jo pari kuukautta sitten.
Olipa mukavaa luettavaa!

Kirjakko tahtonee tämän seuraavaksi.

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 21, 2024
Kiitoksia! Olin paikalla, kun kaupat kirjasta tehtiin. Olimme tuoneet kaupunkiin bookcrossaajia Englannista, Amerikasta ja Hollannista kuuntelemaan Lehtiön Jaanan opastusta Porvoon kaduilla ja kujilla. Kaunis huhtikuinen kevätpäivä Suomessa - lunta nilkkaan saakka!

Kuvassa Porvoo 23.4.2024

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 21, 2024

Released 4 wks ago (6/21/2024 UTC) at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jaahas, juhannuskyläpaikkani emäntä löysi kirjan pöydältä ja istuu nyt lukemassa. Ei vastaa puhutteluun. Voi olla etten saa ruokaa tänä juhannuksena...

Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 21, 2024
Olipa taas mukava päästä Juha Muhosen seuraan! Kirja oli mukavalukuinen ja juoni piti otteessaan koko kirjan ajan. Lopullinen ratkaisu löytyi vasta viimeisiltä sivuilta. Näissä dekkareissa Porvoo-kuvaus on pisteenä i:n päälle. Kun tuntee hieman Porvoota, pysyy hyvin tarinan matkassa.
Kiitokset Annelikselle kirjan kiertoon laskemisesta kaikkien bookcrossaajien ja heidän ystäviensä iloksi. Kirja palaa Kirjakolle, joka taisi alkaa lukea jotain muuta.

Journal Entry 6 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 21, 2024
Kirja oli ilmeisen hyvä, sillä työkaverini on yleensä hidas lukija. Sanoo sen johtuvan ajan puutteesta, mutta sivusta seuranneena sanoisin, että kirjan sijaan tartutaan helpommin tablettiin...
Kello on 21.00. ja Pornaisten Karraporissa on pantu perunat juuri kiehumaan...

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 22, 2024
Aloin lukea ja heti täytyy kommentoida: Onkohan Villa Arbert sama kuin Pirkko Talvion Lasten kanssa etelään -kirjassa esiintynyt Villa Edelfelt, jossa he asuivat jonkin aikaa ja jossa heidän bokserinsa kävi nostamassa jalkaa antiikkituolia vasten...? Kerrankin on hyötyä siitä, että tuntee kirjoittajan - voi esittää täsmentäviä kysymyksiä. Vai olikos se niin, ettei kirjoittaja käytä kirjoissaan oikeita taloja? Ei ainakaan murhapaikkana.

Journal Entry 8 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 23, 2024
Ei tarvitse kysellä, tämän mukaan Villa Albert (jos sellainen on olemassa) on rakennettu vuonna 2019.
En muistanutkaan, että Lehtiö jää välillä kuvailemaan lillukanvarsien yksityiskohtia piinallisen yksityiskohtaisesti. Nukahdin eilen tällaisessa kohdassa.
Tänään sen sijaan verenpaine nousi tavasta taivuttaa Haikko - Haikkooseen! Ja että ruotsalaisesta muodosta Haiko johtuu nimi Haikon kartano. Tästä kyllä aion antaa palautetta. Haikko taipuu kuten kirkko: kirkko - kirkkoon - kirkon. Ei kirkkooseen.

Journal Entry 9 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 23, 2024
Porvoon kartanoiden listalta puuttuu ainakin Kulloo. He pitivät aikoinaan Butiken på landetia, jossa oli kalliita englantilaisia vaatteita minua pienemmille ihmisille. Listan kartanoista tutuin on tietenkin Haikko, jossa olen ollut useasti erilaisilla luennoilla ja pikkujoulua viettämässä sekä hemmotteluhoidoissa. Malmgårdissa olen käynyt parikin kertaa joulumyyjäisissä ja joskus vain pistäytynyt putiikkiin ohi ajaessani. Heillä on oma panimo, mutta en juo olutta ja siiderinsä oli pahaa. Malmgårdissa pitäisi käydä joskus, kun itse kartanoon pääsee kierrokselle. Näsin kartano on sillan vieressä vasemmalla juuri ennen Porvooseen tuloa ja siellä kävin jossain taidenäyttelyssä ja terapeuttisen kirjoittamisen sessiossa loppiaisena. Kaupunki vuokraa sitä taiteilijoille tms. kuukaudeksi kerrallaan. Kiva miljöö ja ihanat näkymät Vanhaan Porvooseen.

Journal Entry 10 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 23, 2024
Tuumasta toimeen - yritin varata Malmgårdista kartanokierrosta ensi lauantaille, mutta sähköposti bongasi takaisin. Sillä sivustolla Malmgårdin sanottiin sijaitsevan Loviisan alueella... Näin ollen kävin koko listan läpi ja Jakarin kartanoa ei ole olemassa, Jakkarila kylläkin on ja kuuluu Porvooseen.

Edit: Lehtiön mukaan porvoolaisten mielestä Malmgård kuuluu heille. Vissiin vähän niin kuin Krimi Venäjälle.
Edit 2: Kuvassa Malmgårdin vanha kreivi, joka kierrätti meitä kesäkuussa.

Journal Entry 11 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 23, 2024
Kirjassa viitataan vanhaan taidejupakkaan, jossa taiteilija tappoi kissan osana taideteostaan. Vieläkin puistattaa Teemu Mäki, joka hankki Helsingin Eläinsuojeluyhdistykseltä kissan, jonka tappoi kirveellä mutiloiden ja filmasi tekonsa, jota kutsui taiteeksi. Eikä tässä vielä kaikki, lopuksi Mäki ejakuloi kissan päälle - siis miten sairas voi vapaalla jalalla kulkeva ihminen olla? Sai kyllä tuomion eläinsuojelurikkomuksesta ja joutui maksamaan sakkoja 1400 mk ja 1700 mk vahingonkorvausta HESY:lle. Piti ihan googlata mitä kuuluu Teemu Mäelle tänään - on Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja eurooppalaisten kuvataidejärjestöjen kattojärjestön presidentti! No justiinsa sillä lailla, millaisia ikinä ovatkaan he muut?

Journal Entry 12 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 24, 2024
Sain loppuun viime yönä. Haa, arvasin murhaajan jo aikaisessa vaiheessa, vaikka motiivi meni metsään.
Tämä ei ole kenenkään toivelistalla, mutta en silti vapauta kirjaa villisti. Pannaan syrjään odottamaan jotain tulevaa miittiä.

Journal Entry 13 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 12, 2024

Released 1 wk ago (7/12/2024 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti maistiaiseksi Ameriikan pikkuserkulleni, jonka kanssa olemme ensi viikolla menossa Malmgårdin linnakierrokselle ja sieltä Lehtiön Jaanan Porvoo-opastukselle.

Edit: Malmgård takapihan puolelta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.