Hoog-sensitieve personen

by Elaine Aron | Health, Mind & Body |
ISBN: 0553062182 Global Overview for this book
Registered by biba89 of Olst, Overijssel Netherlands on 6/5/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
14 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Saturday, June 05, 2004
Er is sprake van een Zelftest. Als je in de categorie valt, krijg je vast een aha-beleving bij de beschrijving van hoog-sensitieve personen. Dan volgt de herkenning en de geruststelling dat je echt niet gek bent als je niet graag naast een snelweg woont of met Koninginnedag liever niet in het Vondelpark wilt zijn. Het gaf mij wat meer ruimte om mezelf rust te gunnen, acceptatie van mijn behoefte aan stilte. De rest van het boek vond ik wat minder boeiend, veel voorbeelden, weinig nieuws.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Saturday, June 05, 2004
Er heeft zich -bijna spontaan- een ring gevormd. Hierbij de volgorde:
1 Vlindertje
2 Dettie
3 E-mile
4 Willemijn
5 Muizz
6 Dutchflybaby
7 Olifant
8 Plinius
9 Binebal
10 Moslog
11 Elefteria
12 Combat
en terug naar mij.

Journal Entry 3 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 20, 2004
Vanmiddag meegekregen van Dettie.
Volgens mijn eigen diagnose ben ik hoog sensitief, het boek zal het moeten gaan bevestigen.

Erg interessant.

Journal Entry 4 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Sunday, July 11, 2004
Erg interessant. Ik ga dit boek zelf aanschaffen, wil het op mijn gemak kunnen "bestuderen".
Bedankt voor de kennismaking Biba89.

Het gaat morgen op reis naar E-mile....

Journal Entry 5 by E-mile from Almere, Flevoland Netherlands on Tuesday, July 13, 2004
O ja, die was het! (Vlindertje wilde niet zeggen welk boek ze me op ging sturen en ik kon er maar niet opkomen) Bedankt voor het opsturen!!

vandaag dit boek binnen gekregen. Heel benieuwd hiernaar, nadat we er op het forum over gepraat hebben. Over 1 1/2 week heb ik vakantie; dan kan ik hier mooi wat tijd in steken.

Journal Entry 6 by E-mile from Almere, Flevoland Netherlands on Friday, August 27, 2004
dit boek ligt nu al ruim een maand op m'n nachtkastje. (maar ja, als ik m'n bed zie slaap ik....).
Vind het een enorm interessant boek, maar het gaat gewoon te langzaam. Daarom stuur ik 'm één dezer dagen door naar de volgende op de lijst: Willemijn.

Journal Entry 7 by E-mile from Almere, Flevoland Netherlands on Sunday, September 19, 2004
Willemijn heeft ook een grote stapel ringen liggen. En omdat ik het boek ook maar gedeeltelijk heb gelezen hebben we nu afgesproken dat ik 'm nog even hier houd tot we elkaar bij de volgende meeting (Tilburg) zien.
Gezien het feit dat vel mensen momenteel aangeven van die stapels te hebben liggen, ga ik ervan uit dat dit geen probleem is.
Als dat wel zo is dan meld zich wel iemand hoop ik....

Journal Entry 8 by Willemijn from Deventer, Overijssel Netherlands on Thursday, October 07, 2004
En toen werd het boek me in handen gedrukt in Gorssel. Prima! Al stijgt het aantal ringen me naar de lippen... Ik hoop Muizz eind oktober te zien, da's een mooi moment om het naar de volgende te laten gaan. Ik hoop voor die tijd de rust te vinden dit interessante boek eens door te bladeren.
Dank voor het ringen!

Journal Entry 9 by Willemijn from Deventer, Overijssel Netherlands on Saturday, October 30, 2004
Ook ik behoor tot de categorie 'net niet'. Daarom misschien niet van kaft tot kaft gelezen. Wel leuke stukjes tegegekomen, al bladerend. Prima ringboek!
Vandaag zie ik MaaikeB die volgende week Muizz tegenkomt. Dit boek mag mee naar feestje én wandeling.

Journal Entry 10 by muizz from Nieuwegein, Utrecht Netherlands on Sunday, December 12, 2004
Na een mislukte poging tot overdracht (boek bevond zich in een auto op een plaats waar ik me juist niet bevond) is het toch uiteindelijk met behulp van Annes in mijn huis beland. Ik ben meteen beginnen te lezen, en moest mezelf uiteindelijk dwingen om het weg te leggen, wegens andere verplichtingen. Ik had al eerder naar aanleiding van een artikel de zelfdiagnose gesteld dat ik weleens HSP kon zijn. Het boek bevestigt dit en biedt veel herkenning. Veel daarvan wist ik al en had ik al geaccepteeerd. Maar ook veel nieuwe gezichtspunten. Stof tot nadenken dus.
Biba, bedankt voor het ringen van dit boek.

Journal Entry 11 by muizz from Nieuwegein, Utrecht Netherlands on Thursday, December 16, 2004
Zoals ik op het forum al schreef, heeft dit boek zich schaamteloos voorgedrongen bij alle boekringen die nog lagen te wachten. Niet bepaald sensitief....
Ik begon even in het boek te bladeren, en meteen was ik helemaal geboeid. Herkenning! Vooral in de eerste hoofdstukken, waar de 'symptomen' worden beschreven, herkende ik heel veel in. Niet alles, uiteraard. Zo heb ik m'n leven lang al concentratieproblemen gehad, terwijl volgens het boek HSP's zo geconcentreerd kunnen werken. Ook ben ik niet bepaald creatief, terwijl dat ook een eigenschap van HSP's is.
Zoals iemand anders ook al noemde, zijn de eerste hoofdstukken het boeiendst. Daarna wordt het meer van hetzelfde. Ik was uitgesproken teleurgesteld over het hoofdstuk over HSP's en werk. Ik was juist benieuwd hoe je je als HSP met een drukke baan je kunt 'wapenen' tegen alle prikkels die voortdurend op je af komen. Maar helaas blijft Aron hier steken in algemeenheden.
Een ander negatief punt van het boek vind ik haar neiging om het allemaal te problematiseren. Er ligt veel nadruk op HSP's met een ongelukkige jeugd, en eigenlijk vind ze dat iedere HSP in psychotherapie moet, ook al heb je geen problemen. Het zal de Amerikaanse inslag wel zijn.
Positief vond ik dat ze alles heel genuanceerd beschreef.
Na het lezen van het boek en het doen van de zelftest ben ik er wel achter dat ik mezelf een HSP mag noemen. Maar ja, wat moet je verder met die kennis? Okee, ik weet nu dat ik niet raar ben omdat ik het liefste grote gezelschappen en harde muziek mijd. En misschien kan ik het wat makkelijker van mezelf accepteren dat ik even de neiging heb om mezelf terug te trekken. Maar of ik dat ook aan andere mensen ga uitleggen? Ik weet het nog niet.
Biba, had ik je al bedankt voor het ringen van dit interessante boek?

Op naar Dutch-Flybaby!

Journal Entry 12 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Sunday, January 23, 2005
The fifth of what I believed to be six (but turned out to be five) bookringbooks I received at the bookcrossing meeting in Utrecht today.

Journal Entry 13 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Sunday, January 30, 2005
Ok, ik ben niet hoogsensitief maar ik denk wel meer dan gemiddeld sensitief. Vooral het de stukken over het kind/lichaam en HSP en intieme relaties vond ik interessant. Op het eind hele stukken overgeslagen. Teveel informatie, waar ik weinig mee kon.
Dit boek bevestigd mij wel in mijn behoefte om aan rust en een niet stressvol leven; ik ren mezelf dan voorbij en ga (ver) over mijn grenzen waarna ik instort en het rondje weer opnieuw begint. Liever rustiger aan, niet alles maar proberen omdat het toch zo gezellig is, maar wel ook naar buiten gaan omdat het leuk is. Evenwicht daar draait het om en dat vind ik moeilijk.
Ik stuur een pm naar de volgende persoon op de lijst.

RELEASE NOTES:

Ik ga zo naar station Ede-Wageningen waar ik (en vis) met Olifant wat gaan drinken in de stationsrestauratie. Dan geef ik haar dit ringboek. Veel leesplezier!

Journal Entry 15 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Sunday, February 06, 2005
Dat was een gezellige overdracht! Koffie in de stationsrestauratie en vervolgens met z'n allen naar Arnhem waar we elk ons weegs gingen in de Slegte. En ja ik heb weer boeken gekocht en dutch-flybaby & vis ook toen ik ze later bij het herschikken van de gekochte boeken in mijn rugzak, weer tegenkwam.

Ben benieuwd naar dit boek.

Journal Entry 16 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Saturday, February 12, 2005
Interessant boek, al blijft het een beetje hangen in algemeenheden. Ik hou zelf niet zo van schrijvers die de lezer ‘persoonlijk’ aanspreken, in Aron’s geval met name haar stukjes over wij (HSP’s) tegenover zij (de niet-HSP’s). Ze schrijft wel eenvoudig, begrijpbaar en geeft veel voorbeelden, wat het boek heel toegankelijk maakt.

Ik heb de zelftest op drie verschillende momenten gedaan en tot mijn verbazing tussen de 13 en 16 vragen met ja beantwoord. Een HSP dus. Weinig herkenning echter na het lezen van hoofdstuk 1. Wel veel herkenning in het hoofdstuk over sociale relaties.

Boek gaat maandag naar Plinius.

Journal Entry 17 by Plinius from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, February 15, 2005
net in de postbus, bedankt Olifant!
Bij het snuffelen in de zelftest zie ik dat ik geen enkele vraag met nee kan beantwoorden; dat wordt vast weer de categorie 'opsluiten en de sleutel weggooien'. Nou ja, eerst maar eens lezen...

Journal Entry 18 by Plinius from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, February 19, 2005
Ik heb dit boek ook tussendoor gelezen; er wachten nog wel een paar ringen en wat bergketens, maar what the hell. Het klopt wel, ik ben duidelijk HSP, woon samen met nog zo'n exemplaar. Veel herkenning in verschillende beschrijvingen, en geen nuttige adviezen die ik nog niet zelf bedacht had. Aron's schrijfstijl is irritant, na dertig bladzijden therapeutisch bemoederen ging ik steeds sneller lezen. Niet uitgelezen: van medicijnen wil ik niets weten en over spiritualiteit nog minder.
Ik ga de waarde van dit boek niet ontkennen, maar ik heb kennelijk mijn modus vivendi al zo'n beetje uitgewerkt; verdersturen dus..

Journal Entry 19 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, February 26, 2005
vandaag ontvangen!! Gauw even naar de zelftest gekeken. Toch wel veel ja-tjes ingevuld!!!

Laat weer van mij horen

Journal Entry 20 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, March 24, 2005
Toen ik de zin : Presteer je slecht als je op de vingers wordt gekeken, ook al doe je je werk gewoonlijk goed las voelde ik mij erg aangetrokken tot dit boek. Bij de zelftest veel ja-atjes ingevuld. Dus een goed boek voor mij!
Ik ben dus helemaal niet de enige.........

Gaat door naar Moslog!

Journal Entry 21 by Moslog from Egmond aan Zee, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 11, 2005
Al een tijdje geleden ontvangen en net terug gevonden om te registreren. Dit weekend maar eens lekker lezen.

Journal Entry 22 by Moslog from Egmond aan Zee, Noord-Holland Netherlands on Thursday, September 29, 2005
Na onderstaand mailtje ontvangen te hebben van biba89 heb ik snel Elefteria gemaild voor haar adres. Zodra ik dat heb gaat het op de post. En bedankt biba maar ik hoef niet meer op jouw lijstje.


Hello Moslog,

Zeg, er ligt al zowat een half jaar een ringboek bij jou. Hoog sensitieve
personen, van Elaine Aron. Stuur je dat door? Ik weet niet of je het
inmiddels gelezen hebt, maar zo niet en als je het dan nog steeds wilt
lezen, zet ik jou nog eens onderaan de lijst, dan kun je het zo lang laten
liggen als je wilt. Dit vind ik niet leuk. Maar ja, ik ben dan ook
hoog-sensitief.

groeten,

biba89

RELEASE NOTES:


Journal Entry 24 by Elefteria from Enschede, Overijssel Netherlands on Tuesday, October 11, 2005
ja hoor, het boek is aangekomen, alleen was deze HSP vergeten om het ook te melden. waarom geeft het lezen van de letters HSP mij toch steeds associaties met HP, dat enge toverjongetje met bril waar ik van griezel ;-))
veel herkenbaars in het boek, veel ergernis ook over het Amerikaanse geneuzel. veel dankbaarheid ook over mijn eigen ongecompliceerde no-nonsense jeugd.
geen boek om te houwen, wel leuk om eens gelezen te hebben, dus bedankt Biba voor het ringen.

Journal Entry 25 by Elefteria at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases on Monday, October 31, 2005

Released 13 yrs ago (10/31/2005 UTC) at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

het laatste deel van het boek slechts vluchtig gelezen, het kon me niet meer zo boeien. ik las niet veel nieuws en veel waar ik niets mee hoef.
ik zal het morgen op de bus doen voor Combat. veel leesplezier er mee!

Journal Entry 26 by combat from Druten, Gelderland Netherlands on Sunday, November 06, 2005
Ik heb het boek een paar dagen geleden ontvangen, Ik ben benieuwd wat het voor boek is!

Groet,

Combat

Journal Entry 27 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Friday, March 03, 2006
En inmiddels is de ring weer bij mij thuis beland, na een reis van eenentwintig maanden. Dank jullie allen voor je journals.
Ik zoek een mooie releaseplek voor dit boek.

Journal Entry 28 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 26, 2006
Ja daar is het boek, dankjewel biba! Leuk jou weer te zien én de mooie kleine prins!

Journal Entry 29 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, September 14, 2006
ja net als Plinius twee HSP-ers hier in huis. veel wat er staat herken ik wel, erge hekel aan lawaai (stofzuiger brr) erg gevoelig voor sfeer en stemmingen van anderen enz. enz.
Maar om eerlijk te zijn vind ik het geen prettig boek. De schrijfstijl kan ik niet zo goed tegen, ik heb een beetje het gevoel een Oprah Winfrey show te lezen.
bedankt biba dat ik het mocht lezen en ik neem het mee naar de meeting a.s. zondag .

Journal Entry 30 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, September 17, 2006
Mr missc kwam hier tijdens de meeting mee aandragen. Nu weet ik niet zeker of ik dit boek zelf heb of niet (het is nu uitgeleend) maar het komt aardig bekend voor allemaal. Als blijkt dat het hetzelfde is gaat het bij de eerstvolgende meeting waar ik naar toe ga weer verder op reis.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.