Vihainen leski

by Minna Lindgren | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789518518450 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/10/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, May 10, 2024
"Ulla-Riitta Raiskio on elänyt tunnollisesti. Porannut päivittäin ihmisten hampaita, tehnyt suurella vaivalla kaksi lasta, elänyt rivitaloelämää ja ollut sairaan miehen omaishoitaja. Miehen lopulta kuoltua kaikki tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana, omaan kuolemaansa valmistautuvana vanhuksena.

Mitä vielä! Ullis on viimein vapaa.

Enää pitäisi vain keksiä, mitä vapaudella tekisi. Moni ystävä on kadonnut tai kuollut, mutta onneksi Pike ja Hellu vielä tanssivat kahdella jalalla. Heidän kanssaan tulee koluttua Ikivihreä-diskoteekin leskimarkkinat, senioriväen hot joogat ja aikuisopiston kielikurssit. Ulliksen lapset ovat valistuneita keski-ikäisiä, jotka haluavat ajoissa varautua pahimpaan eli äitinsä vanhuuteen. Ikävästi vaalien he järjestävät edunvalvonnan, testamentit ja loppusijoituspaikan ymmärtämättä, mitä äiti elämäänsä kaipaa. Välillä Ullis itsekin menettää toivon ja luiskahtaa yhteiskunnan vanhuselämälle asettamiin odotuksiin, mutta hedelmäpeli, neliöiden virkkaaminen ja sukututkimus eivät sittenkään tuo sisältöä elämään.

Vihainen leski on riemukas tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja stereotypioista. Monet kysymykset, kuten vaikkapa omaishoitajuus, nivoutuvat huumorin ja lämmön kautta tietyn ikäryhmän paikkaan maailmassa: mitä on olla viriili ja vapaa seitsemänkymppinen yhteiskunnassa, jossa gallupien viimeinen ikäluokka on 61–65 vuotta?"

Teos, 2018.

Tuplakappale aiemmin jo lukemastani kirjasta.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Monday, May 20, 2024

Released 3 wks ago (5/20/2024 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein Bistro Venlan BC-miittiin tarjolle ja löysi sieltä seuraavan lukijan.


Journal Entry 3 by wingPamina_81wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, May 20, 2024
Miitistä nappasin mukaani. Olen Ehtoolehto-trilogian lukenut ja kovasti tykännyt, joten uskalsin tämän ottaa mukaani. Varovainen toive on ehtiä lukemaan tämä kesäloman aikana, mutta aika näyttää, toteutuuko toiveeni. Luettavaa kun riittää kauemmin hyllyssä olleissa kirjoissa riittämiin. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.