Sinisiin ilmoihin

by Irja Sinivaara | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789513150303 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/11/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 11, 2024
Kovakantinen kirja, Tammi 2009, 254 sivua.

Kustantajan kuvaus:

"Kun Ida oli saapunut saareen ensimmäisen kerran, hän olisi kääntynyt takaisin, jos olisi voinut. Suursaari tekee parhaansa taivuttaakseen Idan ihmiseksi, ja niin hän aloittaa saarella uuden elämän kasvattityttönsä Sannin kanssa ja hautaa salaisuutensa rantahiekkaan.

Samaisella saarella, Idan täysihoidossa, elelee värikäs joukko ihmisiä. Heillä kaikilla on suunnitelmia, jotka odottavat toteutumistaan. Jotkut vieraista eivät pääse pois saaresta, vaikka haluaisivat.

Idalle ja hänen lähipiirilleen saari on sitä mitä siitä sanotaan: Suomenlahden jylhä yksinäinen. Saari on paikka jonne tuleminen ja josta lähteminen merkitsee enemmän kuin siirtymistä paikasta toiseen. Saari on asukkaiden arki, matkailijoiden elämys ja hyvä liiketoimi paikka jossa aarre odottaa ottajaansa.

Sinisiin ilmoihin kertoo omintakeisen ja tiheätunnelmaisen tarinan Idasta ja hänen askelkuvioihinsa kietoutuvista ihmisistä, heidän kohtaloistaan kesällä 1939, josta tulee poikkeuksellisen lämmin ja kaunis."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 19, 2024
Olen mielestäni lukenut tämän kirjan joskus kauan kauan sitten Suursaaren miljöönsä vuoksi. Minulla ei kuitenkaan ollut tästä tarinasta enää kunnollisia muistikuvia, joten luin kirjan uudestaan ennen sen pääsemistä toivojansa käsiin.

Tarina olisi ehkä ansainnut rauhallisemman ja keskeytyksettömämmän lukuhetken kuin mikä nyt oli mahdollinen. Tästäkin syystä Idan ja Sannin elämäntilanteen todellinen tausta jäi minulta ehkä tässä täysin tavoittamatta. Idan majatalotoiminta maksamattomine, mutta silti häätämättä jäävine asiakkaineen tuntui pidemmän päälle erikoiselta. Ida-äidin teini-ikäistä lastaan kurittava käsi kertoi minulle enemmän äidin omasta tuskasta kuin lapsen virheistä. Sodan uhkalta tunnuttiin Suursaaressa vielä kesällä 1939 piilottelevan, vaikka uutisia saareenkin asti kyllä tihkui.

***
Värihaaste

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Friday, April 19, 2024

Released 1 mo ago (4/19/2024 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarya toivottavasti löytää tämän toivekirjansa conventionin RABCK-pöydältä.

Mukavia lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 19, 2024
Olihan tämäkin siinä Tampereen RABCK-pöydän pinossa, jonka taavina bongasi :) En vain käynyt kaikkia kirjoja kerralla läpi, vaan kokosin välillä huomisia viemisiä ja koetin varata aamuksi taksia, mikä ei sitten onnistunut, kun TaksiHämeellä oli ennakkotilauskielto aamulle. Toivottavasti saan auton aamulla ajoissa, jotta ehdin Tampereen-junaan. Lunta on jo nyt niin paljon, etten halua lähteä ajamaan Humppilaan kesärenkailla.

Kiitos myös tästä toivelistakirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.