Leväluhta

by Marko Hautala | Horror | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 3/12/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, March 12, 2024
Tammi, 2018.

Kauhuromaani suolla sijaitsevasta kalmistosta, joka houkuttelee ihmisiä oudolla tavalla luokseen.

"Se on saalistaja. Se syö sienten rihmastoa, itiöitä, bakteereita, leviä ja muita pieniä elollisia hiukkasia. Se kykenee jakaantumaan moneksi. Se on yksi olento ja silti monta, kuin verkkainen piraijaparvi tai susilauma. Se piirittää saaliinsa. Se sulkee sen sisälleen. Imee hitaasti kuiviin."

Meeri palaa lapsuudenkotiinsa vuosien jälkeen. Keskellä puimattomia peltoja seisova talo on pysynyt entisellään, mutta kaikki sen sisällä on muuttunut: isä on kuollut hämärissä olosuhteissa, äidistä on tullut puhumaton hauras vanhus ja veli on suljettu psykiatriseen hoitolaitokseen.

Lisäksi on jotain muutakin: talon uumenista löytyvä outo esine, joka ei jätä Meeriä rauhaan, sekä Leväluhta, pellon toisella puolella siintävä soinen lähde, johon on aikoinaan upotettu kymmeniä ruumiita ja joka vetää ihmisiä yhä oudolla tavalla puoleensa.


Enpä olisi uskonut tarttuvani kauhukirjallisuuteen, mutta yllätyksekseni Leväluhta olikin mielestäni mielenkiintoinen kertomus sisaruksista, joiden lapsuusperheen järkyttävät kokemukset kantavat aikuisuuteen asti. Taitaa olla siis kyseessä psykologinen kauhukirja. Kyllä kauhukin kirjasta löytyi sangen erikoisessa olomuodossa.

Erityisesti minua alkoi kiinnostaa itse Leväluhta:

"Leväluhta on lähde Orismalan kylässä Isossakyrässä. Leväluhta tunnetaan arvoituksellisesta muinaisjäännöksestään. Ensimmäinen maininta Leväluhdasta on vuodelta 1674, jolloin Isonkyrön seurakunnan kirkkoherra kirjoitti Tukholmaan muinaislöytöjä tutkivalle toimielimelle paikasta, josta on löytynyt ihmisten luita läpi aikojen."

Journal Entry 2 by myrtillus at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland on Monday, June 10, 2024

Released 1 mo ago (6/15/2024 UTC) at Kirjurinluoto in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan piknikille.

Journal Entry 3 by wingPamina_81wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 15, 2024
Porin kesäpäivä miitistä poimin mukaani, kun kirja löytyi myös toivelistaltani.
Olen yhden Marjo Hautalan kirjan lukenut aiemmin, ja vaikka tämän genren kirjat eivät kuulu varsinaisesti suosikkeihini, on näitä kirjoja muutama eksynyt hyllyyn odottamaan lukemista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.