Murhan alkusointu

by Louise Penny | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 2/22/2024
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 22, 2024
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Kuolema alkaa hiljaisuudesta

Louise Pennyn herkullisen Three Pines -dekkarisarjan kahdeksannessa osassa charmantti rikoskomisario tutkii suljetussa munkkiluostarissa tapahtunutta murhaa


Kukaan ulkopuolinen ei ole koskaan saanut astua sisään syvällä Québecin erämailla sijaitsevaan Saint-Gilbert-Entre-les-Loups’n luostariin, jonka suojissa munkit ovat eläneet vuosikausia hiljaisuudessa rukoillen. Ironisesti nämä hiljaiset munkit ovat tulleet tunnetuiksi juuri mykistävän kauniista lauluäänistään, joilla he julistavat uskoaan maailmalle.

Kun munkkikuoron johtaja löydetään kuolleena, avautuu lukko luostarin ovessa ensimmäistä kertaa ulkopuolisille. Armand Gamache ja Jean-Guy Beauvoir ovat saapuneet selvittämään kuolemantapausta, joka alkaa johtolanka kerrallaan vaikuttaa enemmän ja enemmän murhalta. Joku luostarissa piilottelee hiljaisuutensa takana kirkuvaa raivoa, jonka valloilleen pääsemisellä on kuolettavat seuraukset.

Louise Penny lukitsee Murhan alkusointu -dekkarissa lukijan vanhan luostarin seinien sisään selvittämään Armand Gamachen ja Jean-Guy Beauvoirin kanssa murhaa, jonka tekijä on yhtä hiljainen kuin kuolettavakin.

Englanninkielinen alkuteos: The Beautiful Mystery, 2012 (alkuteoksen nimike on kirjan etulehdillä väärin..)
Suomentanut: Outi Järvinen

Bazar, painovuotta ei ole mainittu
Suomenkielinen laitos 2022

– Sorruin Suomalaisen Kirjakaupan pokkaritarjoukseen ja ostin kolme toivelistakirjaani yhteensä 15 eurolla :) Valitsin tämän, vaikka joulukuussa lukemassani 524-sivuisessa Petollisessa valossa (sarjan seitsemäs osa) juoni junnasi ja puudutti. Tässäkin on yli 500 sivua..

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, April 8, 2024
Kirja varattu outa1977:lle, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa. Sain tänään päätökseen Guthrien jännärin ja otan tämän seuraavaksi lukuun. Sivuja on 508 enkä tiedä, miten paljon lukuaikaa tässä on ennen Tampereen BC-konventiota, mutta koetan saada tämän luetuksi ajoissa. Tampereelta nimittäin löytynee kirjakuriiri ;)

Tänä vuonna ilmestyy suomeksi jo sarjan 12. kirja, Sa­lai­suuk­sien hin­ta. Englanniksi kirjoja on ilmestynyt kaiketi jo 20.

Hyllyni Gamachet:
Kuolema kiitospäivänä / Naivistin kuolema (luettu 1/2021)
Kylmän kosketus (luettu 4/2021)
Kuukausista julmin (luettu 6/2023)
Kiveen hakattu kuolema (luettu 8/2022)
Petollinen valo (luettu 12/2023)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, April 9, 2024
Jaahas, nyt tuli sitten kiire tämän kanssa, sillä ennen Tampereen konventiota pitäisi a) löytää ja b) lukea myös Restaurant of Love Regained, joka on yhden osallistujan toivelistalla. No, luen sitten aina, kun vain voin, suomeksi sentään paljon nopeammin kuin englanniksi :) Nyt olen tässä vasta sivulla 24/508. Murha on jo tapahtunut, joten alkulöpinät eivät olleet pitkät :D

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, April 12, 2024
No niin, vapaapäivän iloksi lähdin aamiaiselle Antin Konditoriaan kirja mukanani. Menossa on 387/508. Nyt ei olla Three Pinesissa, kuten ei oltu myöskään yhdessä toisessa aiemmin lukemassani sarjan kirjassa. Vaikka tätäkin kirjaa olisi saanut tiivistää, ei tämä ole ollenkaan niin puuduttava kuin Petollinen valo ;)

Aika epäuskottavalta tuntuu, että kukaan ei tiennyt gilbertiineistä 400 vuoteen. Luostari kuitenkin kävi kauppaa ulkopuolisten, muiden luostarien mutta myös maallikkojen kanssa (suklaapaja). Ja hieman uskottavampaa se olisi, jo kyseessä olisi lahko, jossa olisi perheitä ja jolla siten olisi jatkuvuutta. Gilbertiineihin kuitenkin liittyi kaikki nuo vuodet munkkeja ulkopuolelta – ja heitä myös palasi luostarista. Toki tiedonkulku on viimeisten 100 vuoden aikana ollut nopeampaa ja nyt se vasta nopeaa onkin, mutta että kukaan ei "tiennyt" ts. vuotanut asiaa julki..?

Myös se ihmetytti, miten avoimesti Kanadan poliisit kertovat meneillään olevasta (murha)tutkimuksesta läheisilleen.

Kirjassa mainitun T. S. Eliotin Murha katedraalissa -näytelmän Thomas Becketistä vapautin viime kesänä Linnatuuleen. Nythän se kiinnostaisi lukea! :)

Gregoriaaninen kirkkolaulu on toki entuudestaan pintapuolisesti tuttu, onhan sitä hyödynnetty myös populaarimusiikissa. Parhaillaan kuuntelen sitä YouTubesta :)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, April 14, 2024
Luin kirjan loppuun eilen ja vaikka edelleen olen sitä mieltä, että tiivistämisen varaa olisi ollut, mukavaa oli hengailla noin harvinaislaatuisessa luostarissa :) Oli tosin omituista, että kirja sijoittuu vain parin päivän ajalle, mutta olihan potentiaalisten murhaajien joukko melkoisen pieni ja tunnettu.

Edelleenkään ei ole uskottavaa, että koko gilbertiiniläisporukka olisi ollut 400 vuotta "kadoksissa", kun vielä Vatikaanikin (ja inkvisitio) heitä jäljitti vuosisatojen ajan. Valdolaiset googlasin. Wikipedian inkvisitiota käsittelevällä sivulla on muuten kuva valdolaisten polttamisen muistomerkistä.

Ja onko se nyt laitaa, että munkki toteaa asioidenhoidon Roomassa etenevän suunnilleen evoluution nopeudella? Eikö kirkko ja etenkin nuo muut kuin ev.lut. kirkot ja varsinkin katolilaiset nimenomaan kiistä koko evoluution?

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 19, 2024

Released 3 mos ago (4/20/2024 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huomenna mukaan Tampereen BC-konventioon, eiköhän sieltä kirjakuriiri löydy :) Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa kevään jatkoa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 7 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 5, 2024
Kiitos kirjasta! Tämä päätyi minulle Treen Pala Cafen miitissä tänään ystävällisen Paminan avustuksella. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.