Keisari - Rooman portit

by Conn Iggulden | Literature & Fiction |
ISBN: 0007136900 Global Overview for this book
Registered by YuCCa3 of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/31/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by YuCCa3 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, May 31, 2004
Kaikki yläasteemme ysit saivat Savonlinnan Info-kirjakaupalta kirjastipendin. Valitsin tämän kirjan, toisena vaihtoehtona oli Viiniä keittiössä (en muista kirjoittajaa :( ). Olen lukenut kirjasta jo 40 sivua ja kirja on mielestäni mahtava! Tämä pääseekin lukujononi ohitse ja otan sen matkalukemiseksi Roomaan.

Kirja on Julius Caesarista kertovan suunnilleen historiaan pohjautuvan kirjasarjan ensimmäisen osan esipainoversio (ei tarkoitettu myyntiin) ja myyntiin kirja tulee vasta heinäkuussa. Olen siis etuajassa ja ehdin pilata muiden elämykset... No ei nyt sentään. Kirja kertoo siis Julius Caesarin lapsuudesta, muuta en oikeastaan tiedä. Maailmalla kirja ja kirjailija ovat olleet hyvinkin suosittuja ja kirjasta on myyty jo elokuvaoikeudetkin.

Tultuani Roomasta annan kirjasta lisädetaljeja/arvosteluja, malttakaa siihen asti ;)

Päivitys 13.6.2004

Kirja oli loppujen lopuksikin ihan yliveto! Tarina perustuu, tosin hieman löyhästi, Julius Caesarin lapsuuteen ja nuoruuteen ja kirjan "autenttisuus" piti minua otteessaan koko ajan. Kirjailijan kerronta on rikasta ja samalla hän myös valottaa historiallisia tosiasioita antiikin Rooman arkielämästä ja hallinnosta. Kirja oli minusta myös erittäin monipuolinen, ja siksi se sopii minusta oikeastaan kaikille: siinä on jokaiselle jotakin: taisteluja, romantiikkaa, seksiä, juonittelua, himoja, rakkaita lapsuusmuistoja... listaa voisi jatkaa vielä kuinka. ja vaikken olekaan pervo, niin seksikohtaukset olivat antoisimpien kirjan tapahtumien joukossa. Kirjan juoni tosin ei ollut hyvä, koska "paha ei saanut palkkaansa", mutta miten olisi saanutkaan, kun ei ole todellisuudessakaan saanut :)

Nyt olen päättänyt laittaa tämän kirjan kirjarinkiin, kun paulainen ei anna minun vapauttaa tätä kirjaa (vaikkei se ole hänen, niin hänellä on silti siihen jo tunneside: "kun se on ihan uusi..."), tosin en olisi keksinytkään kovinkaan autenttista paikkaa, mihin vapauttaa tätä, joten tämä lienee kaikkien osapuolten kannalta parasta! Kirja on nyt siis paulaisella, ja ajattelin, että n. viisi mahtuu mukaan, jos halukkaita löytyy enemmänkin, niin ei kun vaan messiin ja PM:ää minulle tai paulaiselle, asumme koko kesän kumminkin saman katon alla, joten vastaanottajalla ei ole niinkään merkitystä. Jäämme siis odottamaan, että paulainen saa kirjan luettua, vaikka kesälukemistoahan hänelle on jo muutenkin kertynyt jo "tarpeeksi"!

PS: vielä kun pääsisin katsomaan sen elokuvan! Jos sellaista on vielä ehditty tehdä!

Päivitys 20.6.2004

Tässä on siis kirjarinkiin tällä hetkellä osallistuvat bookcrossarit, mutta mukaan mahtuu yhä! Piti tämä nyt tänne lisätä paulaisen jatkuvan vihjailun (lue: valituksen) vuoksi, tässä se nyt sitten on!

1. Minä (YuCCa3)
2. paulainen
3. Candy80
4. Margih
5. chrisim
6. ritao
7. cazfi
8. Kirja on jälleen hyllyssäni!

Jos ei listassa ole enää ketään jäljellä, voitte vapaasti kysellä kiinnostuneita foorumilla, kunhan saan kirjani joskus takaisin ;)


Journal Entry 2 by paulainen from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, June 13, 2004
sain pikkuveljeltäni YuCCa3:lta kasvattamaan kesälukemistopinoani, ettei hän vain olisi ollut minusta huolissaan...? ;)

16.6.04
no niin, kirja on luettu ja vieläpä varsin nopeasti. tarina näet on varsin sujuvasti eteen päin soljuva, joten sivut vilahtelevat huomaamatta lukiessa. pikkuveljeni tavoin pidän paljon antiikin ajan historiasta, joten tämä kirja oli oikein oiva tuota nälkää tyydyttämään. harmillista vain, että seuraavaa osaa ei ole vielä painettu.

veljeeni voin yhtyä sen verran, että tarinassa oli siis melkeinpä kaikkea, historiallisia faktoja sekä kosolti fiktiotakin, eikä loppuakaan hirveästi kannata jäädä haikailemaan. lopetus on mielestäni varsin siisti, sillä virallisestihan tarina päättyy vasta kirjasarjan viimeiseen osaan, joten kirjailija kyllä taitaa työnsä mallikkaasti. mitä tuli noihin seksikohtauksiin, jotka mainittiin aikaisemmassa arvostelussa, niin jukka voi minulle varmaan aivan henkilökohtaisesti selittää , mikä niissä oli niin antoisaa ( niitä ei oltu näet runsaudella saati pituudella pilattu, mutta ehkäpä miehistyvä veljeni näki asiat toisin ;) )

teos siis sopii lähes takuuvarmasti tästä kirjallisuuden lajista pitäville, mukavaa, että egyptin sijaan saamme välillä lukea roomastakin!

kirjan on tarkoitus matkata seuraavaksi Candy80:lle postin välityksellä. paketti lähtenee matkaan todennäköisimmin alkuviikosta, sillä ennen lähtöään kirja pitää askarrella lähtövalmiiksi, minkä jukka tekee palattuaan kotiin perjantaina.

kirja lähti matkaa usein postimerkein varustettuna 21.6.04.

Journal Entry 3 by CandyDarling from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 22, 2004
Kirja tipahti postiluukusta tänään! Hassua, näyttää siltä että jos osallistuu useampaan kirjarinkiin, niin ensin niitä saa odottaa monta kuukautta, ja sitten ne kaikki tulevat kerralla! Yritän kuitenkin saada kirjan kohtuupian luettua, etteivät seuraavat lukijat joudu liikaa odottamaan.

Journal Entry 4 by CandyDarling from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 17, 2004
No niin, sain kirjan vihdoinkin luettua! Anteeksi kaikille jotka ovat kärsineet viivyttelystäni!

Minun oli pakko heti kirjan luettuani katsoa netistä montako osaa sarjassa on. Toinen osa, The Death of Kings, on jo ehditty kääntää ruotsiksikin, mutta kolmatta osaa, The Field of Swords ei ole vielä edes julkaistu! (Se ilmestyy 3.1.2005) Tämä kirja loppui niin jännään paikkaan, että olisi pakko päästä pian jatkamaan, joten taidan lukea seuraavan osan ruotsiksi.

Yhdyn edellisiin mielipiteisiin, tässä kirjassa oli kaikille jotain. Kirja ei ottanut kiinni rautaisella otteella heti alussa, mutta aika pian huomasin palaavani ajatuksissa takaisin kirjaan. Viimeiset parisataa sivua luinkin hyvin nopeasti. Kirja on nautinnollisen lukukokemuksen ohella aika hyvä tietopaketti, ja sen inspiroimana taidan ostaa kirjailijan suositteleman Caesar-elämäkerran, Christian Meierin Caesarin. En tosin voi lukea sitä vielä, koska muuten se pilaisi jännityksen jatko-osista. Ainoa harmi on että kirjailija on muutellut historiallisia faktoja parissa kohtaa aika reipaastikin tarinaa parannellakseen, joten tämän kirjan lisäksi voi olla hyväkin lukea oikea elämäkerta. Onneksi en muista enää mitään yksityiskohtia Rooman historiasta, joten voin ottaa selvää miten asiat oikeasti olivat vasta luettuani kirjan...

Kaiken kaikkiaan erittäin nautinnollinen lukukokemus, joka sai ainakin minut kiinnostumaan Roomasta muutenkin. Rooman portit on kuitenkin hyvin selvästi sarjan ensimmäinen osa: lukijalle jää olo että asiat jäävät kesken, ja henkilöiden kohtalot jäävät askarruttamaan.

Lähetin kirjan äsken postissa Margihille.

Journal Entry 5 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 22, 2004
Kiitos Candy80:lle postituksesta ja YuCCa3:lle siitä, että mahdollisuus lukea tämä kirja, josta olen kuullut varsin paljon. Pyrin lukemaan kirjan kuukauden sisällä, ehkä nopeamminkin, jos sadekelejä piisaa :)

Journal Entry 6 by Margih from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 03, 2004
Wau, olipas hyvä kirja! Historiaa sivuavia kirjoja olen yleensä pyrkinyt jopa välttelemään, koska historia ei ole kuulunut suosikkialueisiini muuta kuin hyvin rajallisissa tapauksissa. Mutta tämä kirja pitikin sitten lukea ahmien melkeinpä yhtä soittoa! Ja jatko-osia jään odottelemaan ilman muuta.

Kun YuCCa3 mainosti tätä kirjarinkiä, tuumasin useampaan otteeseen, että en osallistu tähän rinkiin, koska ei nyt niin kauheasti kiinnosta. Mutta osallistuin sitten vauhdin hurmassa uutena bookcrossarina ja ajattelin, että eihän sitä pakko ole lukea... Eli jälleen yksi bookcrossauksen lahja minulle, en olisi tähän kirjaan tarttunut missään muualla! Kiitos YuCCa3, todella upea kirja :)

Journal Entry 7 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 06, 2004
Minun vuoroni tuli nyt lukea tämä kaiken muuttotouhun keskellä :) Sain kirjan Margihilta Tampereen BC-kokouksessa.

Journal Entry 8 by chrisim from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 02, 2004
No niin, kirjan olen lukenut ja toisin kuin te muut, en kummoisena lukunautintona tätä pitänyt. Mielenkiintoisia tapahtumia - niin fiktiivisiä kuin historiaa sivuaviakin - oli kieltämättä runsaasti. Odotin kuitenkin enemmän historiallista kerrontaa, sofistikoituneempaa kieltä ja vähemmän suolenpätkiä :) Nimenomaan tarkkaan, liiankin kanssa, kuvatut taistelukohtaukset pistivät puistattamaan, kun en ole juurikaan vihkiytynyt seikkailuromaanien tähän puoleen. Jännittävä tämä toki oli, historian pyörteissä on aina sitä jotain. Päähenkilö on/oli todellakin merkittävä mies, joten tämänkin tyyppinen teos oli syytä tehdä. Mitäs luulette, aionko lukea seuraavat osat? Sitä mietiskelin kirjaa lukiessani ja odottaessani erästä tietämääni "paljastusta" - ja kirjailija osasi vetää oikeasta narusta :)

Kirja lähettetty ritaolle 2.11.04.

Journal Entry 9 by ritao from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 08, 2004
Kirjan pakettikortti tuli jo viime viikolla, mutta koska rakkaat perheenjäseneni olivat piilottaneet sen muiden postien joukkoon, pääsin hakemaan sen vasta tänään. Keisari on siis turvallisesti päässyt Hämeenlinnaan, kiitän ja kuittaan. :)
Vähän epäilyttää nuo Chrisimin mainitsemat suolenpätkät, sillä inhoan tarkkaan kuvattuja väkivaltakohtauksia kirjoissa. No, kyllä varmaan selviän niistäkin, eli toivon siis, että ehdin aloittamaan kirjan mahdollisimman pian.

27.12.2004
Olen nyt lukenut kirjaa noin kolme neljäsosaa. Pidän historiallisista kertomuksista, joten siltä osin ei ole valittamista, ja tarinakin soljuu ihan mukavasti eteenpäin. Ainoa mutta onkin ollut jo etukäteen pelkäämäni suolenpätkä-kohtaukset, niitä kun on ainakin yksi jokaisessa luvussa, ja omaan makuuni aivan liian yksityiskohtaisesti kuvattuna. Enpä siis ainakaan näillä näkymin ole erityisen innostunut lukemaan tulevia jatko-osia, ellei tämä kirja jää aivan ylitsepääsemättömän jännittävään kohtaan. Mutta saapas nyt nähdä...

Journal Entry 10 by ritao from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 02, 2005
Luin viime yönä Keisarin loppuun. Kirjan loppu on kieltämättä jätetty aika houkuttelevasti auki, joten ehkä saattaisinkin vaivautua lukemaan myös jatko-osan, jos se käsiini osuisi. Kirjan yletön väkivalta häiritsi silti lukunautintoani, vaikka siihen alkoikin jo turtua loppua kohden. Rooman portit ei kuitenkaan taida olla täysin minun heiniäni.

Kirja jatkoi matkaansa 5.1. cazfille.

Journal Entry 11 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 11, 2005
Vielä vähään aikaan minulla ei juurikaan luksustuotetta nimeltä 'aikaa lukemiseen' ole käytettävissäni. Onneksi sentään sain sijani ringin (toistaiseksi?) viimeisenä osanottajana, etteivät myöhemmät lukijat joudu minua odottelemaan. Toki rinkikirjalla on silti aina rinkikirjan korkeampi prioriteetti.

Journal Entry 12 by cazfi from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 26, 2005
Teksti ainakin oli nopealukuista. Useamman kerran käytin kirjan lukemiseen vain hetkisen muitten menojeni välissä ja joka kerta sain session lopuksi hämmästyä kuinka pitkälle sivunumero oli juossut. Kolikon kääntöpuoli tietysti on ettei kirja herättänyt mitään suuria tunteita - mutta sitä en toki odottanutkaan. Kyllähän tällaista viihdyttävää tekstiä mielellään kertaalleen lukee, mutta omaksi en tätä olisi viitsinyt hankkia. Kiitos siis Yucca3:lle ringin järjestämisestä. Kirja lähtee piakkoin takaisin kotiinsa Savonlinnaan.

Journal Entry 13 by YuCCa3 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 09, 2005
Kirja on taas kotona! Kiitos kaikille rinkiini osallistujille. Ja kaikille muille tiedoksi, että lainaan kirjaa mielelläni, mutta mieluummin kädestä käteen, niin kaikki säästyvät maksikirjemaksuilta...

Journal Entry 14 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 07, 2005
Sain kirjan Hesan meetingissä, jonne Yucca tuli visiitille. Kirjan kierros jatkuu vielä vähän. Veljeni (joka kyllä lukee muttei liity) haluaa lukea sen ensin ja sitten minäkin ennen kuin kirja palaa Savonlinnaan.

Journal Entry 15 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 03, 2005
Veljeni Leo luki kirjan ja sanoi että minunkin pitää ehdottomasti lukea se ennen palauttamista. Niin aionkin tehdä kesän aikana.
PS. Se mäntti ei vain liity meidän hyvään seuraamme, vaikka on aina kieli tai käsi pitkällä kurkkimassa mitä hyvää minä taas olen saanut.

Journal Entry 16 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 02, 2013
Nyt ainakin luin kirjan, vaikka taisin sen joskus aiemminkin tehdä. Hyvä tarina historiallisista seikkailuista pitäville. Taidanpa etsiä sarjan loputkin osat jostain.
Mites olis, Jukka, jos kertoisit osoitteesi, että voisin palauttaa kirjasi?

This is my # 111 (120) in
"REDUCE MOUNT TBR 2013" Challenge arranged by Dove-i-Libri.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.