Η δίκη Σουάρεφ

by Χρήστος Χωμενίδης | Literature & Fiction |
ISBN: 6180705399 Global Overview for this book
Registered by wingDelphi_Readerwing of Delphi - Δελφοί , Fokida Greece on 12/8/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingDelphi_Readerwing from Delphi - Δελφοί , Fokida Greece on Friday, December 8, 2023
This book starts its journey with BookCrossing from Delphi, Greece
Το βιβλίο ξεκινάει το ταξίδι του από τους Δελφούς Φωκίδας, Ελλάδα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Δηµοσθένης Καραµπαλίκης. Ο εµβληµατικότερος εν ζωή ποινικολόγος, πρωταγωνιστής στις πιο πολύκροτες δίκες του τελευταίου µισού αιώνα.
Σεραφείµ-Μάκης Σακκάς. Ο διευθυντής του γραφείου «Καραµπαλίκης και Συνεργάτες». Ευφυής, εργατικός, λεβέντης. Με ένα, όµως, σωµατικό ελάττωµα που —κι ας το κρύβει όσο µπορεί— τον περιορίζει, του πικραίνει τη ζωή.
Ο κόσµος της µαχόµενης δικηγορίας. Ο κύριος Φωτιάδης, εκκεντρική διάνοια. Ο Χάρης Τσετίνης, λαγωνικό των δικαστηρίων. Η Κωνσταντίνα Γιάννου, πανέµορφη, κόρη χρεοκοπηµένου βιοµήχανου. Ο Σόλων Λούσκος, µε το απωθηµένο ακαδηµαϊκής καριέρας και τις ανοµολόγητες πολιτικές φιλοδοξίες. Ο Ευθύµης Βογιατζής, σκοτεινός τύπος, ύαινα σωστή. Η Παναγιώτα Αϊβάλη, «κυρία του κυρίου» και κληρονόµος του γραφείου.
Ένα απόγευµα εµφανίζεται στο γραφείο ο Εδµόνδος Σουάρεφ. Ζητάει ακρόαση από τον Καραµπαλίκη. Μιλάει µε τον Μάκη Σακκά. Μεγαλέµπορος ο Σουάρεφ µουσικών οργάνων. Αποκαλύπτει ότι το 1983 δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Ζητάει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. «Αδύνατον να δικασθείτε» απαντάει ο Μάκης. «Όλα τα εγκλήµατα στην Ελλάδα παραγράφονται µε την παρέλευση είκοσι ετών...»
«Θα δικαστώ. Θα µε δικάσετε εσείς!»
«Ίσως η δίκη να είναι για τον Σουάρεφ καθαρτήριο».
«Καθαρτήριο;»
"

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Εδώ προσπαθούμε να μετατρέψουμε τον κόσμο σε μία τεράστια βιβλιοθήκη : )

Γράψε σε παρακαλώ ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος! Ωστόσο σου προτείνω να κάνεις εγγραφή ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις το ταξίδι του βιβλίου στο μέλλον. Είναι δωρεάν και τα προσωπικά σου στοιχεία ούτε πωλούνται ούτε μοιράζονται, μένουν προσωπικά. Το BookCrossing.com είναι ένα site που συντηρείται απο την αγάπη εθελοντών για αυτό που κάνουν, δεν έχει σκοπό το κέρδος.

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, στην υποδοχή κάποιου ξενοδοχείου...κτλ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου ή και να το κρατήσεις!

Σου προτείνω να περιηγηθείς λίγο στο site ώστε να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για την ιδέα του Book Crossing. (Υπάρχει Ελληνικό Φόρουμ όπου μπορείς αν θες να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers ή να ρωτήσεις αν έχεις κάποια απορία.) Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην Wikipedia στο Ελληνικό άρθρο για το Book Crossing ώστε να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω, στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".

Ευχαριστώ πολύ, καλή ανάγνωση και ελπίζω να παραμείνεις κοντά μας στο Book Crossing!


~~~~~~To the person who found this book:~~~~~~

Welcome to BookCrossing.com, where we are trying to make the whole world a library!

If you have not already done so, please make a journal entry so we know this book has found a new home. Drop a few lines on where and how you found this book and what you thought of it. You don't need to join BookCrossing and you can remain completely anonymous. However, I encourage you to join so that you can follow this book's future travels. It's fun and free, and your personal information will never be shared or sold.

This book is now yours, and you can keep it if you choose, although I would love you to read and then share it. You can pass it on someone you know or release it once again in the wild, leaving it on a park bench, a phone booth, a hostel lobby...wherever you think it's suitable for the book to continue its journey. If you pass it along, please make a release note to let others know where you left it.

I hope you enjoy the book!


Journal Entry 2 by wingDelphi_Readerwing at Delphi - Δελφοί , Fokida Greece on Saturday, December 9, 2023
Κλασσικός Χωμενίδης με τα ευτράπελα, σαρδανάπαλα και πύρκαυλα στοιχεία, με σουρεάλ καταστάσεις και σκηνές, αλλά και με τρομερή ικανότητα να πιάνει τον παλμό μιας εποχής, να διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του και συγκεκριμένων ανθρωπότυπων, να σατιρίζει πρόσωπα και συμπεριφορές και να κάνει απολύτως εύστοχα κοινωνικά σχόλια με έξυπνο τρόπο.

Μου άρεσε ο ρυθμός της ιστορίας και ο σπιρτόζικος τρόπος γραφής και παρόλο που κάποια σημεία της πλοκής είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά, το ευχαριστήθηκα. Το μόνο που λίγο με απογοήτευσε είναι το τέλος του βιβλίου, που το βρήκα κάπως άνευρο.

Γενικά, ο Χωμενίδης είναι ένας συγγραφέας που δεν ταιριάζει σε όλους. Αν σας αρέσει ο συγκεκριμένος συγγραφέας, θα σας αρέσει και αυτό πιστεύω. Αν έχετε διαβάσει και άλλα βιβλία του και δεν σας ενθουσίασαν, χλωμό να σας ενθουσιάσει Η Δίκη Σουάρεφ.
7 ½ / 10

*** Έψαχνα το βιβλίο καιρό διότι εδώ στην επαρχία δυστυχώς τα βιβλιοπωλεία έχουν μετατραπεί πιο πολύ σε πωλητήρια σχολικών ειδών και φέρνουν ελάχιστα λογοτεχνικά βιβλία έτσι για την ιστορία. Και σε αυτή τη φάση από εκεί που παράγγελνα Ελληνικά βιβλία στο ίντερνετ το είχε ένα site που με είχε συγχύσει και το είχα μποϊκοτάρει για καιρό. lol Τελικά πάνω που έσπασα το "εμπάργκο" και το παρήγγειλα, μου έφερε ένα άλλο αντίγραφο δώρο κάποιος που ήξερε πως το έψαχνα. Έτσι βρέθηκα με δύο αντίγραφα.
Το συγκεκριμένο αντίγραφο θα ξεκινήσει το ταξίδι του με το BookCrossing ολοκαίνουριο. Καλή Τύχη!

Journal Entry 3 by wingDelphi_Readerwing at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, December 12, 2023

Released 2 mos ago (12/12/2023 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Απελευθέρωση στο Homesick στα Εξάρχεια, τόπο συνάντησης των Αθηναίων BookCrossers.
Καλή Τύχη βιβλίο μου και Μη ξεχνάς να γράφεις τα νέα σου που και που!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.