Hannu Tarmion Lontoo kutsuu

by Hannu Tarmio | Travel | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkirjakkowing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 12/1/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkirjakkowing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 1, 2023
Ruoholahden Little Free Librarysta napattu. Olen käynyt Lontoossa usein, koska siellä asui veljeni äärest' mukava (suomalainen) kummitäti ja free lodging oli kovin helppoa, mutta oikeasti muu Englanti on se missä olen paremmin kotonani ja York se ehdoton lempparipaikkani - kauas vaan on pitkä (ja kallis) matka. Kyllähän minä vuosien varrella Lontooseenkin totuin, mutta kaupunki on liian suuri, likainen ja levoton. Jos hengailee pienellä alueella, niin olo on ihan mukavaa ja musikaalit ja teatterikappaleet aivan mahtavia. Valitettavasti minusta on tullut laiska matkaaja ja Lontooseen on helppo jäädä, ellei ole jotain selvää määränpäätä muualla.
Tarmion Lontooseen tutustun mielenkiinnolla. Mahtaako hän kiertää kirjakauppoja, pubeja vai perinteisiä nähtävyyksiä? Toivon ensimmäistä, pelkään pahoin sortumista populääreihin matkakohteisiin.

Journal Entry 2 by wingkirjakkowing at Sipoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 14, 2024
Kun Lontoon vapaa majoitus kohdaltani päättyi, tulin ihan itse siihen tulokseen, että haluan hotellin keskeiseltä alueelta, jonne pääsee metroa vaihtamatta suoraan kentältä eli Piccadilly Linen varrelta, kuten myös Tarmio suosittelee. Mayfair on ollut valintani jo moneen kertaan ja paria hotellia olen siellä testannut. Kävelymatkan päässä ovat monet teatterit, sillä musikaalit ja näytelmät kuuluvat aina ohjelmaan, eikä suinkaan ole haitannut, että Waterstonesin lippulaivaliike, Fortum & Masons ja Hatchard's ovat kaikki Piccadilly Streetin varrella.
Eikö vielä 2005 ollut Oyster Cardia, kun Tarmio suosittelee kymmenen matkan metrolipun hankkimista? Oyster Cardin lataaminen ja käyttö on ollut helppoa ja siitä on matkan päätteeksi saanut pantinkin pois - tosin tähän on tainnut tulla muutos korona-ajan jälkeen, mutta sen koomin en ole Lontoossa käynytkään.
Tarmio kuvailee miten on joutunut välillä roikkumaan aidalla ja kurotellakseen saadakseen valokuvan tähän kirjaan juuri haluamastaan kulmasta. Ei olisi tarvinnut nähdä niin paljon vaivaa, jos aikoo painattaa kuvat postimerkkikokoisina. Ilmeisesti kirjasta olisi tullut liian kallis, jos olisi ollut sekä paljon tekstiä että isot kuvat, mutta tällaisenaan aika monet kuvat olisi voitu jättää kokonaan pois.

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 16, 2024
Creswell Place, 22. Ihan häivähdys kateutta käväisi mielessä, kun luin Agatha Christien luo popsahtamisesta viemään suomalaiskustantajan tervehdystä 8-kymppiselle.
Suomen Lontoon suurlähetystössä en ole koskaan käynyt, mutta tämä asia pitäisi yrittää korjata pikapuoliin, ennen kuin pikkuserkkuni pesti suurlähettiläänä päättyy, lähetystöä on nimittäin kehuttu. Salolaisen pöytädaamina istuin yksillä englantilaisilla 60-vuotissynttäreillä. Ne olivat naamiaiset, teemana Hollywood. Menimme yhden ystäväni kanssa sinne Ohukaisena ja Paksukaisena ja Salolainen kysyi diplomaattisesti kumpi minä olin... Pisteet hänelle siitä!

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 17, 2024
Näytelmät ja musikaalit nostettiin esiin. Les Mis oli ensimmäinen musikaalini, tuttu englantilainen pariskunta vei meidät sitä katsomaan. Siis wow! Tosin mietin mitä missasin, kun vieressäni istunut vieras mies puhkesi vuolaisiin kyyneliin jo alkutahdeista. Vaan kun musikaali tuli Suomeen ja ensimmäinen laulu alkoi, niin padot aukesivat minullakin... Ai kauhia.
Catsia en ole nähnyt, mutta Lion King, Phantom of the Opera (x2), Motown, Kinky Boots, Aladdin, Mamma Mia ja The Book of Mormons tulevat noin äkkiseltään mieleen. Näytelmistä komediat ovat suosikkejani, mutta kun tuli mahdollisuus nähdä Jeremy Irons livenä, niin kestin jopa Pitkän päivän matkan yöhön.

Journal Entry 5 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 17, 2024
Olen sivulle 128 saakka lukenut kiltisti kaiken, mutta joudun ottamaan nokosia aika usein. Luin tätä myös kyläillessäni ilman lukulaseja ja ajattelin väsyväni siksi, että silmät rasittuvat, mutta kyllä uni tulee myös lasien kanssa. Siis välillä kirjasta löytyy ihan mielenkiintoisia kohtia ja välillä - blaa, blaa, blaa. Annan itselleni luvan hyppiä over the boring bits. Mutta ihan hyvä että aloin lukea kirjaa, enkä vain olettanut haluavani pitää sen, koska tiedän erään, joka kerää Lontoo-kirjoja. Tosin näin ollen hänellä varmaan on jo tämä.

Kuva: Toistaiseksi viimeiseltä lontoonmatkalta napattu kuva: Faulty (sic) Towers Dinner Experience!

Journal Entry 6 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 17, 2024
Kolmas kerta toden sanoo? Kaksi edellistä journaaliyritystä hävisivät bittiavaruuteen, sivusto on viime aikoina kiukutellut häiritsevän usein. Onkohan Putin linjoilla?
Juuri sanottuani, että kirja on paikoin ikävystyttävä, alkoi tulla aika paljon kommentoitavaa. Kuten Somerset House. Olen joskus talvella ajanut sen ohi niin, että ehdin hämmästyä luistinrataa niin erikoisessa paikassa. Koska olen lahjoittanut luistimeni pois jo vuosia sitten, en tuntenut tarvetta liittyä joukkoon, mutta olen käynyt Somerset Housen opastetulla kierroksella keväällä 2019...

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 17, 2024
...koska kierros oli ilmainen 😁.

Journal Entry 8 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 18, 2024
Tuomioistuin mainittu. Luulimme sitä kauempaa katsottuna joksikin fiinimmäksi kirkoksi.

Osallistun kirjalla Helmet 2024-haasteeseen: Kirjan nimessä on erisnimi.

Journal Entry 9 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 18, 2024
"Me lähetämme täältä pääkaupungistamme viestin taisteluvoimillemme merellä, ilmassa, vartiopaikoilla ja asemissa. Viestimme on rohkaiseva viesti. Teidän takananne on kansa , joka ei peräydy eikä väsy olkoon edessä miten pitkä taistelu tahansa. Ei, me ammennamme kärsimyksestä voimaa eloonjäämiseen ja voittoon. Se voitto ei tule olemaan vain meidän ja tämän ajan voitto. Se on myös parempien päivien, paremman tulevaisuuden voitto." Winston Churchill.
Tämä voisi olla myös Ukrainan presidentti Zelenskyin puhe. Amerikkalaiset tarjosivat hänelle turvapaikkaa Venäjän hyökkäyssodan alettua melkein kaksi vuotta sitten. Zelenskyi vastasi, ettei tarvitse turvapaikkaa, mutta lähettäkää meille ammuksia!

Ukrainalaiset ovat varsin kiltisti tehneet täsmäiskuja ryssien sotilaallisiin kohteisiin, toisin kuin ryssät, jotka tieten tahtoen pommittavat siviilikohteita. Ukraina varmaan tietää, että lännen tuki jatkuu, kun he pelaavat sääntöjen mukaan.
Hitler pommitti Lontoota seitsemän kuukauden ajan vuosina 1940-41, jonka seurauksena 30.000 lontoolaista kuoli. Kun britit lähtivät kostamaan, pudotettiin Dresdeniin kolmessa päivässä niin paljon pommeja, että kaupungista ei jäänyt juuri kiveä kiven päälle ja 50.000. saksalaista kuoli. Israelissa on meneillään vähän samantyyppinen kosto-operaatio: terroristijärjestö Hamas onnistui tekemään iskun Israeliin ja nyt Israel kostaa pommittamalla Gazaa, jonne se oli jo aikaisemmin pakottanut palestiinalaiset keskitysleiri-tyyppisiin oloihin. Menossa on kansanmurha, jota maailma vain seuraa sivusta. Pöyristyttävää.

Journal Entry 10 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Luin kirjan loppuun jo jokin aika sitten, mutta tässä välissä kuoli rakas nelijalkainen ystäväni, joten päivitykset ovat jääneet tekemättä.

Izaac Waltonin Oivallisen onkimiehen väitetään Tarmion mukaan olevan Raamatun jälkeen eniten myyty kirja. Hmm, olin lokakuussa Sveitsissä, jossa sanottiin, että Johanna Spyrin Pikku Heidi olisi Raamatun jälkeen toiseksi luetuin kirja. Ovathan lukeminen ja myyminen tietenkin kaksi eri asiaa, mutta silti rohkenen epäillä molempia väitteitä.

Tarmio ei ole ainoa, joka on kertonut, että englantilaisilla on maailmansotien jälkeen ollut saksalaisantipatioita. Englantilainen eläinlääkäri Buster Lloyd-Jones kertoi muistelmissaan, että sodan aikana saksalaisviha kohdistui mäyräkoiriin ja muihin saksalaisiin koirarotuihin, joiden päälle ohikulkijat saattoivat sylkeä kadulla. Onneksi en ole elänyt sitä aikaa - jos joku olisi sylkenyt minun koirani päälle, niin johan siitä olisi tullut tappelu. Ihmiset toivat mäyräkoiriaan myös lopetettavaksi, mutta tämä eläinlääkäri ei halunnut lopettaa terveitä koiria ja pahimmillaan hänellä oli niitä 97!

Journal Entry 11 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Itselle muistutukseksi jotain tulevaa lontoonmatkaa varten: Dr Johnson's House on Samuel Johnsonin kotimuseo osoitteessa 17 Gough Street, Fleet Streetin tuntumassa. Parin korttelin päässä on myös St Clement Danes -kirkko, jonka löysin sattumalta. Se on myös RAF:n eli Englannin ilmavoimien nimikkokirkko, täynnä lentokoneisiin ja lentäjiin liittyvää tavaraa.

Journal Entry 12 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
St Martin-in-the-Fields -kirkko oli veljeni kummitädin lempikirkko ja viimeisten vuosien aktiivisin yhteisö, ehkä siksi että siellä oli konsertteja, joogaryhmiä ja ihan hands-on kodittomien tukemista, heille tehtiin iltaisin petejä kirkkoon. Kaipa siellä täytyy käydä, kun Tarmiokin sitä suitsuttaa.
Tarmio mainitsee, että englantilaisilla on tapana perustaa mikävaan yritys entiseen kirkkoon, mikä meikäläisistä tuntuu jopa vähän sopimattomalta. Kuvassa kirkkoon sijoitettu puutarhamuseo.

Dianan hautajaisista muistelen Charles-veljen syyllistäneen puhessaan lähinnä mediaa sisarensa kuolemasta ja sitä edeltäneestä vuosien ajojahdista. Jos hän syytti myös kuningashuonetta, niin se on minulta unohtunut. Muistan sen kauhean marssin - kun ne nuoret pojat pantiin kävelemään äitinsä arkun perässä koko Lontoon töllistellessä, ihan järkkyä. Stiff upper lip.

Katsoin Forsythen tarun aikoinaan telkkarista, mutta kirjaa en koskaan lukenut. Lahjoitin Muorilta perimäni kolmiosaisen sarjan kälylleni, joka halusi lukea sen potiessaan koronaa. Käännös oli kuulemma niin huono, ettei hän päässyt loppuun. Tarmio oli käännöksestä eri mieltä, tai sitten kirja oli WSOY:n kustantama.

Journal Entry 13 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Burlington Arcade mainittu. Siellä on edelleen perinteisessä puvussa oleva vartija, jonka tulee puuttua sopimattomaan käytökseen, kuten juoksemiseen tai viheltämiseen. Piccadillyn vieressä.

Journal Entry 14 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Sotheby's mainittu kirjassa ja onhan se mainittu meidänkin uutisissamme aina silloin tällöin, kun jotain on myyty poskettomaan hintaan. Siksi olikin yllättävää nähdä paikan vähemmän hieno julkisivu jollain rähjäisellä kadulla.

Journal Entry 15 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Taas merkintä itseä varten: Brown's Hotel Albemarle Streetillä, Piccadillyn nurkilla. Siellä pidettiin Kiplingin häät ja A.A.Milnen jäähyväisdinneri ystävilleen, minkä jälkeen hän lähti sairaalaan kuolemaan. Agatha Christie on myös käyttänyt Brownsia mallina Bertramin hotellilleen. Täytynee käydä katsomassa.

Journal Entry 16 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
No mainittiinhan se Fortnum & Mason's, brittiaristokratian historiallinen Tiimari, lahjoja heille joilla on jo kaikkea. Mutta on se vaan niin hieno! Varsinkin ennen joulua tai pääsiäistä, englantilaiset osaavat kyllä somistaa. Mutta teen ostan kyllä mieluummin lähellä olevasta xxx

Journal Entry 17 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Barrien asunnon löysin ihan sattumalta kävelyllä, matkalla kohti Dickens-museota. En tiennyt koirien hautausmaasta Kensingtoin puistossa. Park Lanen muistomerkki sodassa ansioituneille eläimille on myös näkemättä, vaikka olen pyörinyt niillä huudeilla.

Journal Entry 18 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Wellingtonin kaaren alta kulkee hevoskaarti vahdinvaihtoon.

Journal Entry 19 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Siis tässä kuva Dickens-museosta.

Journal Entry 20 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Kirjan mukaan Kaarle II:lla oli vain 22 lasta, Ruotsin Frederik II:lla niitä oli 72! Freddie lähetti selfiensä kiitokseksi Mustion linnaan, kun hänen suosikkimielitiettynsä sai viettää siellä tiineysaikaansa ja synnytyksen, poissa Tukholman juoruilevan seurapiirin silmistä. Maalarilla piti varmaan kiirettä, jos piti maalata 72 selfietä...

Journal Entry 21 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024
Melkein unohtui - jouluinen kuva Covent Gardenista.

Journal Entry 22 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 29, 2024

Released 1 mo ago (3/1/2024 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Myöhästynyttä syntymäpäivää ja hyvää matkaa Lontooseen! Toivottavasti tätä ei löydy vielä kokoelmista.

Journal Entry 23 by dotdot at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 1, 2024
Suurkiitos tästä! Vaikuttaa selailun perusteella hyvältä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.