Kokottien kultakausi

by Harri Kalha | Arts & Photography | This book has not been rated.
ISBN: 9789522224729 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 11/23/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, November 23, 2023
Alaotsikko Belle Époquen mediatähdet modernin naiseuden kuvastimina. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1400. Kovakantinen, 354 s. Maaningan kunnankirjaston poistokirja.

Takakansi:
Suuren maailman tyyliä, seksiä ja skandaalinkäryä, kauniita naisia, kurtisaaneja ja kuninkaallisia? Kokottien kultakausi tempaa lukijansa 1900-luvun alun Belle Époquen, "kauniin aikakauden" pyörteisiin. Harri Kalha haastaa kirjassaan modernin naiskuvan kirjoittamalla huonon naisen historiaa. Varhaiset naisjulkkikset olivat skandaalinkäryisiä seikkailijattaria, joiden epäsovinnaista elämää paheksuttiin äänekkäästi - ja ihailtiin salaa. Moderni naiseus tanssittiin maailmankartalle varieteenäyttämöillä. Se poseerattiin julki paheellisissa parrasvaloissa, joiden hämärässä loisteessa tarkentui myös suomalainen naisihanne. Kokottien kultakausi nostaa esiin nämä historian unohtamat sankarit. 1900-luvun alun orastavaa julkkiskulttuuria tarkastellaan niin kuvataiteen ja kaunokirjallisuuden kuin teatterin, tanssin, muodin ja median näkökulmista. Keskiössä on miljoonayleisön tavoittanut valokuvateollisuus, joka teki kohteistaan globaaleja modernin elämän ikoneita.

***
Luettu marraskuussa 2023.
Mielenkiintoista luettavaa, Kalhalla hauska ja rento tyyli kirjoittaa. Aihealue ei ollut ennestään juurikaan tuttu, joten paljon tuli uutta tietoa. Kuviakin osasi katsoa ihan eri silmin, kun kirjoittaja kertoi mitä kaikkea niihin oli piilotettu.

Osallistun kirjalla suomalaisen bc-foorumin värihaasteeseen.

Released 3 mos ago (11/29/2023 UTC) at Pääkirjaston vaihtohylly in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Ala-aulan vaihtohyllyssä. Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.