Em : rakasta

by Kim Thúy | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789512425044 Global Overview for this book
Registered by Saka74 of Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on 10/29/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Saka74 from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 29, 2023
Sivulta kirjasampo.fi:

Tâm on nuori tyttö, kun Vietnamin sota syttyy. Hän todistaa hävitystä, mutta selviytyy kerta toisensa jälkeen. Kertomus saa alkunsa entisen Indokiinan kumipuuplantaaseilta. Se sivuaa Yhdysvaltain armeijan yritystä evakuoida orvot vietnamilaislapset osana operaatio Babyliftiä, hipaisee sodan hirveyksiä ja kulkee kalifornialaisten kynsisalonkien kautta Montréaliin.

Vuosien kuluessa ja paikkojen vaihtuessa muidenkin sodan nähneiden elämäntarinat punoutuvat osaksi Tâmin kertomusta. Romaanin kantava, kaiken yhdistävä teema on rakkaus ja ihmisyyden katkeamaton elämänlanka: vietnamiksi em tarkoittaa pikkusisarusta tai rakastettua, ja se lausutaan samoin kuin ranskan aime, rakasta.

(Gummerus)

Journal Entry 2 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 19, 2023
Tämä oli vaikuttava kirja. Kirjailija kertoo sodan julmuuksista mutta myös toivon pilkahduksista. Ihmiset tekevät hyviäkin tekoja kaikkien kauheuksien keskellä. Oli tilanne ympärillä millainen tahansa, hyvyys ja halu elää nostavat päätään. Kirja on rankkaa luettavaa, se sisältää paljon kauheuksia, jotka on kerrottu suoraan turhia jaarittelematta. Tunnelma kirjassa on kuitenkin omalla tavallaan rauhallinen. Pidän tällaisesta tiiviistä kerronnasta. Pieneen sivumäärään on saatu paljon asiaa ja ajattelemisen aihetta.

Ostin tämän kirjamessuilta, ja kirjan välissä oli infolappunen kirjasuunnittelijalta. Jätän sen kirjan väliin, sillä se oli mielenkiintoista luettavaa.

Osallistun kirjalla Tarkehaasteen lisäksi Presidenttipeliin: Gerald Ford (s. 66, 68, 71), Richard Nixon (s. 108) ja Ho Tši Minh (s. 121).

Journal Entry 3 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 26, 2023

Released 3 mos ago (11/26/2023 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä toivekirja kiinnostaa varmaan kuriiriakin? Hyviä lukuhetkiä lukutuolille ja kiitos kuriirille.

Journal Entry 4 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 29, 2023
Kuten Saka74 arvasikin, kuriiri päätyi syömään kuormasta, kun kyseessä oli näin pienikokoinen ja kiinnostava kirja, jonka ehti hyvin lukea parissa päivässä.

Tässä kirjassa oltiinkin sellaisessa maailmassa, josta en tiedä oikein mitään. Tuli siis myös uutta tietoa. Asioita kuvailtiin realistisesti, yhtään kaunistelematta, mutta vaikka osa tapahtumista oli raakojakin, kokonaisuutena lukukokemus oli miellyttävä ja kiinnostava. Tämä tuntui sellaiselta kirjalta, että voisin lukea tämän joskus uudestaan.

Presidenttipeliin:
Gerald Ford, s. 66
Richard Nixon, s. 108
Ho Tši Minh, s. 121

Journal Entry 5 by wingFlower78wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 29, 2023

Released 3 mos ago (11/2/2023 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja päätyy lukutuolille.

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 2, 2023
Kiitos pariinkin haasteeseen sopivasta toivekirjasta rekisteröijälle ja kuriirille, joka toi sen pakkassäätä uhmaten perille saakka.

Journal Entry 7 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, December 19, 2023
Tämä oli minulle vaikeampi pala luettavaksi kuin kaksi aiemmin suomennettua saman kirjailijan kirjaa, Vi ja Ru. Olisikohan siihen vaikuttanut se, että tiedoissani on paljon aukkoja Vietnamin sotaan liittyen vai rakenne, jossa lukija joutui keskittymään paljon pysyäkseen kärryillä henkilöiden välisistä yhteyksistä? Kim Thúy onnistui joka tapauksessa tällä pienellä kirjallaan herättämään halun saada lisää tietoa Vietnamista ja sen historiasta.

Journal Entry 8 by winglukutuoliwing at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Tuesday, December 19, 2023

Released 2 mos ago (12/20/2023 UTC) at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Saa nähdä, ehtiikö Hippa-kirja jouluksi perille, ehkä vuodenvaihteeksi kuitenkin? Ihanaa alkavaa vuotta 2024, Paulanni!

Journal Entry 9 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, December 28, 2023
Kiitos toivekirjasta, lukutuoli! Vuodenvaihteeksi ehti hyvin - postin puoleen harventuneet jakelupäivät tekevät ennakoimisen hankalaksi. Oikein antoisaa lukuvuotta 2024 sinulle ja kirjan muille lukijoille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.