Kolme koiraa haudattuna

Lukeminen kannattaa aina!
by S. J. Bennett | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 12/11/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, December 11, 2023
Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa kuningatar Elisabet ei todellakaan kaipaa lisää harmeja. Mutta kun 1960-luvulla hänelle lahjoitettu ja hänelle kuuluva merellinen maalaus ilmestyy yllättäen laivaston näyttelyyn, hän tajuaa, että jotakin hämärää on tekeillä. Hoviväkeä taas piinaa mystinen solvauskirjeiden suma. Sitten palatsin uima-altaalta löytyy ruumis. Luotetun Rozien avustuksella käynnistyy hienovarainen kuninkaallinen tutkinta, jossa ei konnien koukkuja kavahdeta.

Hänen majesteettinsa tutkimuksissa on tällä kertaa ratkottavana niin visainen mysteerivyyhti, että yhden koiran kävelyttäminen sen selvittämiseksi ei riitä – tarvitaan kolme koiraa.

Englanninkielinen alkuteos: A Three Dog Problem (2021)
Suomentanut: Maria Lyytinen

Teos, painovuotta ei ole mainittu.
Ensimmäinen suomenkielinen painos ilmestyi 2022.

– Tämänpäiväisen kirjastoauto- ja kauppareissun heräteostos. Sorruin, kun hinta oli vain viisi euroa :) Sarjan aloitus Windsorin solmu on odottanut TBR-hyllyssä jo puolitoista vuotta..

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, February 17, 2024
Luin sarjan aloitusosan, Windsorin solmun, (vihdoin) viime kuussa; pitää ottaa tämä lukuun, kunhan saan nuo kesken olevat päätökseen. Seuraavaksi kirja on menossa Flower78:lle.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, February 20, 2024

Released 1 mo ago (2/20/2024 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ihan ensiksi lukulainaan :)

Journal Entry 4 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, March 2, 2024
Sir Simon lähti aamu-uinnille, uima-altaan vierestä löytyi naisen ruumis. Näin tämä alkoi, mutta löytyi vielä muitakin ruumiita. Kuningattaren merellinen maalaus ilmestyi laivaston näyttelyyn, sieltä linnaan takaisin. Häijyt herjauskirjeetkin aiheuttivat työtä ennen kuin kirjoittaja selvisi. Paljon oli selvitettäviä tekoja, ja kesti kauan ennen kuin kaikki asiat selvisivät. Mielenkiintoinen ja jännittävä! Ei voi lopettaa lukemista, täytyy tietää, miten päättyy :)
(Luettu 1.3.2024)

Journal Entry 5 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, March 2, 2024

Released 1 mo ago (3/2/2024 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan palautus.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, March 3, 2024
Otin tämän lukuun saman tien. Itse asiassa olin kirjaa jo aloitellut ennen kuin se napattiin lukupinosta luettavaksi, se oli mukana Jokioisilla käydessäni. Sateisen päivän iloksi poikkesin kahvilla ja marjapiirakalla Tietotalon Wendlassa, mutta kovin monta sivua ei silloin tullut luetuksi. Nyt menossa jo 267/448.

Oheinen kuva on Wendlasta 23.2.2024.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, March 5, 2024
Nyt menossa 390/448, enköhän tänään saa kirjan päätökseen ja huomenna postin matkaan. Tekisi mieli jatkaa heti seuraavan osan parissa, mutta täytynee odottaa, kunnes siitä ilmestyy pokkarilaitos. Kovakantisen laitoksen hinta (28,95 euroa Suomalaisessa Kirjakaupassa, 34,30 euroa Prismassa, siinäpä nuo tämän seudun kirjamyyjät) tuntuu turhan korkealta, kun lukupinossa kumminkin jo odottaa satoja kiinnostavia kirjoja eikä luettavasta siis ole pulaa :)

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, March 5, 2024
Luettu! Eiväthän juonenkäänteet kovin uskottavia ole, mutta väliäkö sillä, kun hauskaa on :) Tämä oli vähintään yhtä hyvä kuin sarjan aloitusosa, joten eiköhän taso pysy yllä siinä kolmannessakin kirjassa.

Mikähän noissa viinirypäleissä on tai siis no vitamiineja tietenkin, mutta miksi potilaille ja toipilaille aina tuodaan nimenomaan rypäleitä eikä muita hedelmiä? Niin brittien tv-sarjoissa kuin tässäkin kirjassa.

Tästä olen kuningattaren kanssa täysin samaa mieltä:
"Aika kulki siivillä. Tai mateli. Toisinaan tuntui vaikealta sinnitellä edes iltapäiväteehen asti. Sitten taas puoli vuosikymmentä saattoi hujahtaa silmänräpäyksessä." :D

Kirjoitusvirheitä tässä on vähän, vähän nolosti tosin Sir Simonista tuli Sir Simo :D Vaikka teksti on sujuvaa, suomentajalla on puutteita kieliopin suhteen. Hallussa ei ole sanojen 'suurellinen' ja 'pohjois-eteläsuunta' oikeinkirjoitus eikä rinnasteisten relatiivisivulauseiden pilkutus. Erityisesti nuo pistivät silmään lukiessa. Pubin takka on melkoisen iso, jos siellä tosiaan rätisevät halot – metrin mittaisiksi pilkotut puut.

Kirjassa mainitaan useampikin presidentti, mutta Kolumbian presidentti, rauhannobelisti Santos on valtiovierailulla, osallistuu juhlaillallisille Buckinghamin palatsissa ja myös majoittuu siellä kaksi yötä Belgialaisessa sviitissä ennen suuntaamista Pohjois-Irlantiin. Valtiovierailu oli "kauden todellinen kohokohta ja kuningattarelle hyvin tärkeä". Kuittaan tällä siis BC Helmet 2024 -lukuhaasteen kohdan 4: kirjassa on presidentti.

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, March 5, 2024

Released 1 mo ago (3/6/2024 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huomenna kohti seuraavaa lukijaa, kuriiri käy postiasioilla aamusta. Hauskoja lukuhetkiä Rozien ja kuningattaren seurassa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 10 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 15, 2024
Kirje löytyi tänään postilaatikosta. Voi olla, että se oli ollut laatikossa jo muutaman päivän, mutta meillä ei ole kukaan muistanut käydä laatikolla! Paljon kiitoksia toivelistakirjasta ja lakusta (se tulikin jo syötyä :D)!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.