Tulikärpänen - Filippiiniläisiä novelleja

by Riitta Vartti (toim.) | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9518989567 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/20/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, July 20, 2023
Kovakantinen kirja, Kääntöpiiri/Gummerus 2001, 302 sivua.

Takakannesta:

"Filippiinejä ovat historian saatossa miehittäneet niin espanjalaiset, japanilaiset kuin amerikkalaisetkin. Miten miehittäjät ovat vaikuttaneet kulttuuriin ja ihmisiin? Millaista oli elää Marcosin diktatuurissa? Mitä on nykypäivän filippiiniläisyys?

Filippiiniläisten kirjailijoiden tarinat kurkistavat historiaan ja nykypäivään, Manilan seksibisnekseen, slummien arkeen ja keskiluokkaiseen elämään. Suomalaista koskettavat erityisesti filippiiniläisnaisten kuvaukset siirtolaisuudesta. Moni lähtee rikkaan euroopalaisen tai amerikkalaisen vaimoksi lehti-ilmoituksen houkuttelemana, mutta elämä lännessä ei aina ole auvoisaa.

Tässä vaikuttavassa ja viihdyttävässä teoksessa on keskeisten kirjailijoiden novelleja 1920-luvulta nykypäivään ja lisäksi merkittävä artikkeli filippiiniläisen naiskirjallisuuden historiasta."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Taitokortteli in Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Thursday, July 27, 2023

Released 8 mos ago (7/27/2023 UTC) at Taitokortteli in Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautui Kauppaneuvoksen kahvilan kirjahyllyyn kesäisen Joensuu-päivän kahvihetken yhteydessä.
——-
Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi! Teethän kirjasta vielä löytömerkinnän BCID-koodin avulla.

Jos luet kirjan, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

PS. Jos et ole aikaisemmin tutustunut BookCrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta lähestyä, niin seuraavat linkit ovat avuksesi.

* Bookcrossingista suomeksi
* Suomenkielinen keskustelufoorumi

Journal Entry 3 by makke at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, January 12, 2024
Otin tänään Taitokorttelin hyllystä, selkämyksen BC-tarra kiinnitti huomioni. Minulla itse asiassa on tämä sama kirja kotona, mutta jospa nyt BC-kirjana tulisi luettuakin. Ainakin ehdin jo huomata, että etuliepeessä on kiinnostavia kirjavinkkejä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.