Happy International BookCrossing Day!
It's a special day for BookCrossing and we hope you'll make it a good one. Ballycumber just posted a short message in the Announcements forum, you can read it here.

Merkintä

Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 6/17/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 17, 2023
Kustantajan esittely:

"Islannin terävin uusi ääni!

”Vangitseva ja arvaamaton romaani, johon voi uppoutua kuin kuumaan lähteeseen.” – Fréttablaðið

Uusi keksintö nimeltä empatiatesti on Reykjavíkin kuuminta hitechiä. Sen tulos kertoo, miten myötätuntoinen henkilö on. Testillä voidaan auttaa vaikeuksissa olevia – ja tietenkin myös kitkeä antisosiaaliset tapaukset pois yhteiskunnasta. Kun testin tulos alkaa yhä enemmän määrittää sitä, missä voi tehdä töitä ja millä alueilla asua, Islanti jakautuu kahtia. Millainen on turvallinen ja hyvä yhteiskunta?"

WSOY, 2023

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 23, 2023
Tässä kirjassa oli kiehtova, jotenkin pelottavankin ajankohtainen aihe yhteiskunnan jakautumisesta. Dystopiat eivät ole suosikkigenreni, mutta tämä tekoälyyn ja Zoé-sovellukseen vahvasti pohjautuva tulevaisuusvisio oli niin lähellä tätä nykyistä yhteiskuntaamme, että alkoi suorastaan ahdistaa. Kirjan rakenne tuntui keskeneräiseltä, sillä Eyja tuntui kokonaisuuden kannalta aika irtonaiselta hahmolta, enkä oikein pystynyt yhdistämään kahden naisen kirjeenvaihtoakaan muuhun tekstiin. Psykologi Ólafurin ja Talvin hahmot olivat kiinnostavinta luettavaa. Tristanin osuudet kielen englanti-sekoituksineen ja pitkine kappaleineen rasittavaa luettavaa, mutta ne kuvastivat sinänsä sitä, kuinka monipuolisesti ja taidokkaasti Ísberg pystyy käyttämään kieltä. Taidonnäyte tämä kirja on myös suomentajan, Tapio Koivukarin, työn osalta. Kokonaisuutena kirja oli pieni pettymys, koska odotukseni kirjan suhteen olivat korkealla.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at a RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Friday, September 1, 2023

Released 7 mos ago (9/1/2023 UTC) at a RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee matkaan toivelistayllärinä. Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, September 11, 2023
Kiitos toivelistakirjasta ja syystunnelmaa henkivästä suloisesta siilikortista (Riitta Kolari: Myhäilevä salasuhnuttaja)

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, September 27, 2023
Etenkin alussa minulle tuotti vaikeuksia muistaa kuka kukin kirjan henkilöistä oli - ainoana poikkeuksena Tristan, joka erottui joukosta islantia ja englantia sekoittavalla kielellään. Kirjailija ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta luin jostain että hän on aiemmin kirjoittanut novelleja. Ehkä tämäkin kirja on lähtenyt liikkeelle yhdestä tai useammasta novellista, se ehkä selittäisi tarinan hajanaisuutta. Loppusuoralla henkilöt ja tapahtumat kietoutuivat löyhästi yhteen, mutta silloinkaan en vielä löytänyt selitystä kahden naisen kirjeenvaihtoon.

Kirja matkustaa seuraavaksi sovitusti tarkehaasteen käynnistäjälle. Veikkaan että hän löytää kirjasta nyansseja, jotka menivät minulta ohi.


Journal Entry 6 by wingruzenawing at Pieksämäki, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, October 4, 2023
Kirja kopsahti tänään postiluukusta. Sulimmat kiitokseni!

Merking 2021, islannista suom. Tapio Koivukari, WSOY 2023. 279 s.

13.11.2023:

Teemoiltaan loistava teos, siltä osin pidin kovasti: psykologia vallan välineenä ja sen heijastukset yhteiskunnan eri ryhmiin, eri yksilöihin, yhteiskuntaryhmien suhteisiin ja yksilöiden keskinäisiin väleihin. Paljon ajattelun aihetta.

Kirjallinen toteutus oli vähän ongelmallisempi. Vaikka rutinoituneena lukijana tästä itse selvisin, mietin syökö levoton teksti- ja rakennekikkailu suotta sisällön painoa vai alanko vain näin vanhemmiten arvostaa selkeyden tuomaa mukavuutta lukemiseeni. Vähintäänkin ärsytti, että kokonainen luku saattoi olla yhtä kappaletta ja toisaalla taas jokainen virke oli oma kappaleensa; dialogin asettelu oli välillä epätotunnainen; kirjeenvaihtokappaleita ihmettelin minäkin. Henkilökaartia olisi voinut rajata. (Ja pari kertaa kääntäjä unohti, että suomen sukupuolineutraali hän ei aina riitä kertomaan, kuka on hän.)
Loppu suorastaan floppasi.

Kiitokset kierrättäjille joka tapauksessa. Ennakkokiinnostuksen perusteella olisin varmasti hakenut tämän käsiini ja nythän se tuli itse kotiin. Ja lähtee uuteen.

-ruzena

Journal Entry 7 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 16, 2023
Kiitos ruzena kirjasta, joka on herättänyt tunteita puolesta ja vastaan. Minä tykkään dystopioista, joten mielenkiinnolla tartun tähän.

Journal Entry 8 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 18, 2023
Voi, nyt kävi niin että tämä teos jäi minulta kesken. 80 sivun verran yritin, mutta kieli ja tyyli tökki sen verran etten halunnut jatkaa pitemmälle.
Yritän löytää seuraavan lukijan kirjalle miitistä tai forumilta.

Journal Entry 9 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 29, 2023

Released 3 mos ago (12/30/2023 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiitos "heppauksesta" Eijukka! Toivottavasti kirja miellyttää sinua enemmän kuin minua:)

Journal Entry 10 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Thursday, January 4, 2024
Yleensä pyrin lukemaan kaikki vastaan tulevat Islantia koskevat kirjat, vaikken ole koskaan siellä käynytkään, tyttäreni ja poikani kyllä upeita kuvia tuomisinaan. Jostain syystä Satu Rämön dekkarisarja ei ole vielä innostanut, mutta tämä Ísbergin kirja vaikuttaa teemoiltaan kiinnostavalta. Katsotaan miten käy!
Mutta tuskin voin olla pitämättä kirjasta, jonka ensimmäisellä sivulla on KREIKKALAINEN sana: "politiká" :-).

Journal Entry 11 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, February 3, 2024
Ensin hieman huvitti, että minä, jolla kuitenkin on melkoinen lukemishistoria takanani, en luettuani tätä kirjaa ensimmäiset sata sivua, ymmärtänyt juuri mitään. Mutta sitten kirja alkoi vetää ja palattuani välillä takaisin alkusivuihin, se veikin mukanaan. Yleensä en lue dystopioita, mutta tässä kirjassa kehiteltävät systeemit alkoivat pelottavasti muistuttaa nykyaikaa, jossa tietyt ihmiset suljettaisiin yhteiskunnan ulkopuolelle. Kirjassa on käytössä myötätuntotesti, jonka läpäissyt saa merkinnän ja jolla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa menestystä ja asemaa yhteiskunnassa. Merkitsemättömät suljetaan systeemin ulkopuolelle. Eikä ihme, että testi pelottaa varsinkin nuoria ihmisiä. Kirjassa mietitään, pitäisikö kansanedustajan "merkitä" itsensä ja minimiarvojen alle jääneiden henkilöiden olla käyttämättä sellaista valtaa. Jos koe hylätään, ei saisi myöskään lainaa eikä vuokra-asuntoa.
Henkilöitä on paljon, osa kiinnostavia, jotkut aivan irrallisia muusta tekstistä, mutta ilmeisesti he ovat mukana esimerkkeinä taitavasta kielen käytöstä ja keskustelutaidosta. Nuorimman henkilön Tristanin (nimi? oopperassa traaginen sankari :D) puhetapa on taas melkoista "fucking-tajunnanvirtaa!
Kirjailija on jossain haastattelussa kertonut, että hän on halunnut tutkia sitä, millainen olisi ihanneyhteiskunta, jonka keskeinen arvo olisi empatia ja toisen huomioonottaminen. Tämä sitten johtaisi psykologien "diktatuuriin".
Mielestäni kirjailija olisi jotenkin voinut "kikkailla" vähemmän ja rajoittaa henkilöiden määrää, mutta tosi kiinnostava kirja, kun pääsi alun vaikeaselkoisuudesta selvemmille vesille ja tutustui henkilöihin paremmin.

Tarjoan kirjaa miitissämme eteen päin tai HEP-kirjaksi.

Journal Entry 12 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, February 26, 2024

Released 1 mo ago (2/27/2024 UTC) at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjoan kirjaa eteenpäin minimiitissämme pääkirjastolla.
Kiinnostavia lukuhetkiä!

Journal Entry 13 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, February 26, 2024
Katsotaan mitä sanottavaa keksin lukemisen jälkeen. Kiitos kirjasta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.