Geoetsivät ja vesiseikkailu

by Johanna Hulkko | Children's Books |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkirjakkowing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/2/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkirjakkowing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 2, 2023
Käpylän kirjaston vaihtohyllystä poimittu kirjaston poistokirja. En ole lukenut sarjaa, en ole geokätköilijä, mutta aika moni bookcrossaaja on. Ja Hulkko on bookcrossaaja, joten kirja piti tietysti pelastaa...

Journal Entry 2 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 5, 2023
Aloin lukea, koska tarvitsen pienen välipalakirjan.
Kirjassa, kuten myös elävässä elämässä, alkoi juhannuksen jälkeen sataa. Pitkää kuivaa kautta oli jatkunut lähes koko kesäkuun, joten sadetta jo odoteltiin innolla. Paikoittain sitä tosin tuli jopa liikaa.
Sinä päivänä kun sain hammasraudat, sain myös ensimmäisen lemmikkini, hamsterin. Paljon parempi kärsimyslahja kuin permanentti.
Kirja on ilmestynyt vuonna 2015, joten siinä esiintyy tänä vuonna poistettu sana jokamiehenoikeus. Täytyy nostaa hattua sille, että uusi sana ei ole jokahenkilönoikeus, sillä tuota henkilöä tungetaan nyt joka paikkaan, vaan varsin onnistunut jokaisen oikeus. Muutoin olen sitä mieltä, että mielensäpahoittajat ovat saaneet vallan ja yhtenä miehenä poistavat palomiehet, nimismiehet, talonmiehet, huoltomiehet, päämiehet ja mitä niitä nyt onkaan.
Kirjassa tieto Nokian vedestä levisi televisioon... Nokian vesi oli mennävuosina aika pitkään valtakunnan uutisissa, kun kraanavesi ja kakkavesi onnistuttiin sekoittamaan ja hanoista tuli sitä ihtiään. Sillä vedellä ei ollut parantavaa vaikutusta, moni ehti saada vatsataudin ennen kuin hälytys tuli ja pulloveden jakelu aloitettiin. Kaverini asui vielä silloin Nokialla ja muistan hyvin ongelmat, eihän kakkavedellä voinut pyykkiäkään pestä... Muistaakseni myös kirjan kirjoittaja asuu tai asui Nokialla.

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 6, 2023
Finito. Minusta kirjassa olisi saanut olla enemmän kätköilyn iloa, eli millaisesta paikasta purkki löytyi, mitä siellä oli, mitä logiin kirjoitettiin - tämä kirja ei saanut minua mitenkään kiinnostumaan geokätköilystä. Minut on kerran raahattu parille kätkölle Herttoniemessä, mutta niille minut vei kätköjen hoitaja, joka tiesi mitä ja mistä etsitään, eli miulla on siis hämärä käsitys tästä touhusta, josta aion pysytellä kaukana. Yksi koukuttava harrastus riittää (bookcrossing).

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 6, 2023

Released 11 mos ago (7/6/2023 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kas, tämähän oli He_Rin toivelistalla. Pannaan kuriiripostilla Turkuun, ensin Kerava (Annelis), sieltä Helsingin miittiin, josta Porvooseen (Peonio), josta aikanaan Turkkuseen. Joku voinee siellä säilöä kirjaa, kunnes He_Ri ilmaantuu kylille.

Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 8, 2023
Ajattelin syödä kuormasta, kun tilaisuus siihen on mitä parhain. Minua geokätköily suuresti kiinnostaa. Meillä oli lapsena oma kätköilyleikkimme. Kätkettiin jokin värikäs lasinpala tai vastaava ja piirrettiin kartta, jonka avulla aarteen saattoi löytää. Leikki ei suinkaan rajoittunut omalle tontille, joten kartta oli tosiaan hyödyksi. Muistan naapuritilan ladon yhtenä kätköpaikkana.
Minullekin tuli Nokian vedestä heti mieleen sikäläinen vesiskandaali. Olisin mieluusti lukenut kätköilystä enemmänkin. En uskalla siihen liittyä, kun koukuttavia harrastuksia on jo liikaakin.

Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 8, 2023

Released 11 mos ago (7/11/2023 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja saa jatkaa uudessa kuriirikyydissä kohti Turkua.

Journal Entry 7 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 1, 2023
Kiitos kirjasta. Lisäsin geoetsiviä toivelistalleni alun perin jälkikasvua varten. No, lapsoset ovat kasvaneet näistä kirjoista "ulos", mutta itse luen näitä edelleen.

Journal Entry 8 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 18, 2024
Ihan kiva välipalakirja. Kätköilystä olisin itsekin halunnut lukea enemmän.

Journal Entry 9 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 25, 2024

Released 4 wks ago (5/25/2024 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Eteenpäin seuraavalle lukijalle. Olisiko tässä sopivaa lukemista tytöllesi?

Journal Entry 10 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, May 28, 2024
Mukava saada tuttu kirja hyllyyn. Olen tämän tosiaan ääneen tytölle lukenut, mutta josko hän lukisi itsekseen vielä toiseen kertaan. On siis meidän hyllyssä ja odottaa sitä päivää. Ja kyllä täältä meiltä 3 geokätköilijää löytyt. Tai ainakin kaksi ja niiden lapsi. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.